İş dünyasına yeni bir trend hakim oldu. Bir yandan ofiste çalışmalarını sürdürenler, öte yandan bilgisayarını yanına alıp evinde veya kafede çalışmayı tercih edenler… Bu esnekliği sağlamada en büyük destekçimiz ise hiç şüphesiz yanımızdan gün boyu ayırmadığımız notebook’umuz. İşte Casper’ın bu yeni dizüstü bilgisayarı, Intel’in güçlü işlemci ve grafik kartıyla donatılan Nirvana C600 tam bu noktada ortaya çıkıyor ve imdadımıza yetişiyor.
#Sponsorlu İçerikZabıt katipliği son dönemlerde görülme olan davaların sayısının iyiden iyiye artması sonucu sıkça araştırılır hale gelmiştir. Peki Zabıt katibi nedir? Ne iş yapar ve Nasıl olunur? Zabıt katibi olma şartları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Zabıt Katibi Nedir?Günümüzde ilerleyen teknolojiyle birlikte cep telefonları başta olmak üzere tablet, diz üstü ve masa üstü bilgisayarları artık 7’den 70’e her yaş grubunun vazgeçilmezi oldu. Ancak dikkat! Saatlerce, hatta gün boyu elimizden düşüremediğimiz bu cihazları doğru kullanmadığımızda omurgamızda ciddi hasarlar oluşabiliyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Emrullah Hayta en başta cep telefonu olmak üzere teknolojik cihazları kullanırken dikkat etmemiz gereken noktaları anlattı, önemli uyarılarda bulundu.
#Omurga SağlığıÇağrı merkezleri Türkiye’de 83 bin kişiye istihdam sağlıyor. Bu yıl ise toplam çalışan sayısının 85 bine çıkması bekleniyor. Özellikle Anadolu’da gençlere ve kadınlara sunduğu istihdam ile dikkat çeken çağrı merkezleri, devletten teşvik ve asgari ücret artışı konusunda destek bekliyor.
#Çağrı MerkeziOfis ortamında çalışmanın gittikçe yaygınlaşması ve sürelerin uzaması, verimliliği artırmayla birlikte sağlık sorunlarını da beraberinde getirebiliyor. Yetersiz hareket etmeye bağlı olarak kalp-damar hastalıkları ve sindirim sistemi problemleri ya da kas-iskelet sisteminde çeşitli bozukluklar görülebiliyor. Özellikle uzun saatleri kapalı ofis ortamında oturarak geçiren çalışanlar, uygunsuz çalışma koşulları nedeniyle ofiste çalışmaya bağlı mesleki kas-iskelet sistemi hastalıklarından yakınabiliyor.
#OfisOfis çalışanları bilgisayar kullanımı sonucu el ve bileklerinde ağrılarla boğuşurken, gözler ‘klavye’lere çevrilmiş durumda. Uzun yıllardır kullanılan F klavye ve daha çok yeni neslin tercih ettiği Q klavyeye karşı bir de Türkçe E klavye geliştirildi. Ancak şimdi parmaklarımız için hangisinin daha ‘sağlıklı’ olduğu yönünde polemik başladı. F klavye’nin mucidi İhsan Sıtkı Yener’in, Boğaziçi Üniversitesi’nde geliştirilen E klavyenin Türkçe’ye uygun olmadığını söylediği açıklamasına cevap geldi. Yener’in, “Öğrencilerini yarışa soksun, bakalım ne sonuç alacak” sözüne Ekşioğlu, “Klavyenin amacı hız değil” diyerek karşılık verdi.
#ÖğrenciŞAHİNBEY BELEDİYESİ KÜRŞAT TÜZMEN SOSYAL TESİSİ’NDE “ON PARMAK F KLAVYE KULLANIM” KURSLARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR. KURSTAN MEZUN OLAN ÖĞRENCİLER KAMU KURUMLARINDA DÜZENLENEN KLAVYE SINAVLARINDA BAŞARILI OLDUKLARINI SÖYLEYEREK ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR ETTİLER.