Sağlık Bakanlığı'nca "Bu yıl 10 Haziran itibariyle Türkiye genelinde KKKA vaka sayısı geçen yıla göre artış göstererek 480'e ulaştı,15 kişi ise hayatını kaybetti. KKKA Bilim Kurulu'nda, bu veriler ışığında alınacak tedbirler ve yürütülecek çalışmalar masaya yatırıldı" açıklaması yapıldı.
#Sağlık BakanlığıSİVAS Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bakır, keneler tarafından taşınan virüs ile bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı için şu anda destek tedavisi dışında bir çözüm bulunmadığını belirterek, "Keneyi doğadan uzaklaştırmak mümkün değil. Dolayısıyla ilaçla keneyi yok etme gibi bir çalışma zaten yok. Bu hastalığın hayatımızdan uzaklaşması için en pratik çözüm aşıdır" dedi.
#Prof. Dr. Mehmet BakırSağlık Bakanı Recep Akdağ, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) aşısı çalışmalarına ilişkin, "Erciyes Üniversitesi ile 7-8 senedir birlikte yürüttüğümüz KKKA aşısı çalışmamız devam ediyor. Bu, dünyada bir ilktir. Bilim heyeti ile geçtiğimiz günlerde konuştum, çok umutlular. Aşı çalışmalarında sona oldukça yaklaştık. Bu aynı zamanda virüs aşılarının üretiminde bir ilk olacak. Önümüzdeki birkaç sene içerisinde orijinal bir virüs aşısı üretmiş olacağız." dedi.
#KKKAAnkara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zafer Karaer ve asistanı 2 yıl boyunca sürdürdükleri araştırma ile Ankara’nın kene haritasını çıkardı. 36 yıldır kene üzerine çalışma yapan Prof. Dr. Zafer Karaer, kene yoğunluğu açısından en tehlikeli yerin Kızılcahamam bölgesi olduğunu söyledi.
#KeneRotavirus, Cryptosporidium, Ebola, Legionella, Hantaan, Campylobacter, HTLV-1, Toxin Pdod.S.aureus, HTLV-II, Borrelia burgdorferi, Guanarito, Encephalitozoon, vibrio cholerae 0139, Bartonella henselae, Sin Nombre, Sabia, Hendra, vCJD prion, Nipah, Batı Nil, Human Metapneumovirus, Monkeypox, SARS-CoV, Chikungunya, Nipah, Zika... Say say bitmiyor.