Arabanın zekatı olur mu sorusu, Ramazan ayı içerisinde merak edilen konular arasında yer alıyor. Arabanın zekatının verilip verilmeyeceği, kullanım aracı ve değerine göre farklılık gösterebiliyor. Diyanet konuyla ilgili bilgiler verdi. Peki arabanın zekatı olur mu? Zekat kimlere düşer? İşte ayrıntılar...
#ZekatZekat ne kadar? sorusu Ramazan ayının gelmesiyle gündemdeki yerini aldı. Dinen zenginlik ölçüsü kabul edilen miktarda (nisap) mala sahip olanların vermekle yükümlü olduğu zekatın, farz olması için gerekli şartlar Diyanet bilgileri ile Müslümanların odaklandığı konulardan oldu. Dini kaynaklara göre zekatın kimlere verileceği Kur’an-ı Kerim’de ayrıntılı şekilde açıklanıyor. Temel ihtiyaçları dışında nisap miktarı mala sahip olan kişi diğer şartlar da yerine gelmişse bu mallarının zekâtını vermesi gerekiyor. Peki, zekat ne kadar ve kimlere verilir? İşte, zekat vermekle yükümlü kişiler ve konuyla ilgili bilgiler.
#ZekatOn bir ayın sultanı mübarek ramazan ayını uğurlamamıza kısa zaman kala, fitre ve zekat vatandaşların gündeminde yer almaya başladı. Ramazan ayının sonunda belirli kimselere verilmesi gereken fitre ve zenginlik ölçüsü kabul edilen miktarda (nisap) mala sahip olan kimselerin yine belirli kişilere verilmesi gereken zekatla ilgili bilgileri Diyanet açıkladı. Peki, fitre ve zekat ne zaman kimlere verilir?
#Fitre Ve Zekat Ne Zaman Kimlere Verilir?30 büyükşehir ile Zonguldak’ta hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı, 23 Nisan tatiliyle birleştirilip bu hafta 4 güne çıkarıldı. Bakanlar Kurulu’nun ardından yaptığı açıklamada kararı duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amacımız önlemleri en titiz şekilde uygulayarak salgının seyrini ülkemizin Ramazan Bayramı sonrası normale dönüşüne imkan sağlayacak seviyeye indirmiş olmaktır” dedi.
#GazetehabeleriSon dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "23-24-25-26 Nisan tarihleri arasında ise, yine 31 ilimizde sokağa çıkma sınırlandırmasını özellikle planlıyoruz" dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanMaide suresinin anlamı ve okunuşu araştırılıyor. Medine döneminde inen Maide suresi 12. ayetten oluşuyor. Sûre, adını 112. ve 114. âyetlerde yer alan “mâide” (sofra) kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca; verilen sözlerin yerine getirilmesi, İsrailoğullarının sözlerinde durmamaları, Hıristiyanların yanlış inançları, dünyaya düşkünlükleri ve yolsuzlukları, Müslümanlar için bazı talimat, uyarı ve dinî hükümler konu edilmektedir. İşte Maide suresinin Türkçe ve Arapça okunuşu...
#Maide