İşsizlik maaşı, sigortalı işsizlere yasada belirtilen şartları taşımaları halinde işsiz kaldıkları dönem için belirli süre ve miktarda yapılan ödemedir. İşsizlik ödeneği damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi değildir, nafaka borçları dışında haciz ve başkasına devredilemez. Ancak işsizlik maaşından faydalanmak için bazı şartların sağlanması gerekir. Peki, işsizlik maaşı şartları neler? Kimler işsizlik maaşı alabilir?
#İşsizlik Maaşı ŞartlarıSigortalı işsizlere 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu kapsamında belirlenen şartlara uygunluk gösteren bireylerin, işsizlik dönemlerinde yine aynı kanun uyarınca açıklanan süre ve miktarda maddi ödeme yapılır. Verilen bu maaş, işsizlerin yeni bir iş bulana kadar temel ihtiyaçlarını karşılamaları ve hayat kalitelerini belirli bir standartta tutmak için uygulanan sosyal bir yardımdır. 2020 yılı içerisinde yeniden yapılan düzenleme kapsamında; işsizlik maaşının şartları, istifa ve benzeri işten çıkma halinde uygulanan prosedür ve işsizlik maaşının süresi belirlenmiştir. Peki, işsizlik maaşı nedir? Kimler işsizlik maaşı alabilir? İşsizlik maaşı ne kadardır? Maaş işten ayrıldıktan sonra kaç gün sonra yatar? İşte, işsizlik maaşına dair merak edilen bütün detaylar…
#İcrikhaber2016 yılıyla beraber asgari ücrette yapılan artış işsizlik maaşını da etkilemiş ve işsizlik maaşında da artış olmuştu. Asgari ücrette yapılan %30’luk artış işsizlik maaşına 305 TL olarak yansıdı. Peki, işsizlik maaşını kimler alabilir? İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? İşsizlik maaşı ile alakalı yapılan yenilikler neler? İşsizlik maaşı alma şartları nelerdir? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...
#İşsizlik Maaşı2016 yılıyla beraber asgari ücrette yapılan artış işsizlik maaşını da etkilemiş ve işsizlik maaşında da artış olmuştu. Asgari ücrette yapılan %30’luk artış işsizlik maaşına 305 TL olarak yansıdı. Peki, işsizlik maaşını kimler alabilir? İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? İşsizlik maaşı ile alakalı yapılan yenilikler neler? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...
#İşkurHastalık ve işsizlik, birçoğumuzun korkulu rüyasıdır. Sosyal güvenlik sisteminde bu tür durumlara karşı bir dizi tedbirlerin alındığı Almanya’da işini kaybedenlerin sahip olduğu hakları konu etmek istiyoruz bugünkü Hürdanış Köşemizde.İşsizlik parası veya işsizlik yardımı olarak da adlandırılan bu ödenekten kimler yararlanabilir? Kısa adı ALG I olan işsizlik parasına nasıl başvurulur, hak etme şartları ve miktarı nedir? Nelere dikkat etmeli? Buna ilişkin soruların yanıtlarını siz değerli okurlarımız için araştırdık.
#ALMANYAOKUYUCULARDAN sıklıkla aldığım sorular arasında, geçmişte SGK’ya yatırılan primlerin iade alınıp alınamayacağı geliyor. Emekli olamayan, emeklilik yaşı geçen, geçmişte kısa bir dönem sigortalı olup da bir daha çalışmayan, işyerini kapatanlar; primlerini almanın şartlarını merak ediyor. Sosyal güvenlik sistemi bu kişilere toplu prim iadesi alma hakkı tanıyor, ancak bunun da şartları var. İşte, o şartlar...
#SGKŞu sıralar işverenler ve çalışanlar, sokağa çıkma yasağında farklı ücret uygulaması olup olmayacağını merak ediyor. Kimi işveren de yasak nedeniyle işe gidilemeyen günlerin yıllık izinden düşülüp düşülmeyeceğini soruyor. İşte sokağa çıkma yasağının döneminde çalışanların hakları.
#Sokağa Çıkma YasağıAsgari ücret zammının belli olmasıyla beraber, 2020 işsizlik maaşı ne kadar oldu sorusuna yönelik araştırmalar hız kazandı. 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununda belirtilen şartları kapsayan kişilere ödenen işsizlik maaşı, asgari ücret zammına göre belirlendi. İşsizlik maaşı en düşüğü brüt asgari ücretin yüzde 40'ı, en yükseği ise yüzde 80’i oranında oldu. Peki, işsizlik ödeneğinden kimler yararlanabilir? En düşük işsizlik maaşı ne kadar oldu?
#2020 İşsizlik Maaşı Ne Kadar