Uzakdoğu mutfağının popüler lezzetlerinden kimchi (kimçi) geleneksel kore yemeği olarak sofralarda yerini alıyor. Ana malzemesl Çin lahanası olan kimchi, yapımında fermente edilmiş sebzeler bulunuyor. Peki, Kimchi nedir, nasıl yapılır, nerelerde kullanılır? İşte Türk usulü kimchi tarifi...
#Kimchi NedirKore mutfağı, son zamanlarda ülkemizde de en çok sevilen tatların olduğu bir kültür haline geldi. Bu mutfağın gözdelerinde olan Kimchi ise Korelilerle özdeşleşmiş bir turşu türüdür. İçerisinde sağlığa faydalı birçok sebzenin fermentesi olan Kimchi, Koreliler tarafından sağlıklı ve uzun yaşamın sırrı olarak görülüyor. Siz de Kimchi nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, buyurun evde kolay Kimchi yapmanın püf noktalarını paylaşıyoruz.
#Kimchi Nasıl Yapılır? Evde Kimchi YapımıKimçi ya da kimchi, Asya mutfağının en tanınmış lezzetlerinin başında geliyor. Kore yemeklerinin olmazsa olmazlarından biri olan kimçi, aslında bir tür turşu. Başta Çin marulu olmak üzere bazı sebzelerin fermente edilmesiyle elde edilen kimçiyi siz de evinizde yapabilirsiniz. İşte tüm püf noktalarıyla kimçi yapımı…
#KimçiKimchi, uzak doğu mutfağının en önemli yemekleri arasında yer almaktadır. Korelilerin severek tükettiği Kimchi, ülkenin geleneksel yemekleri arasında sayılmaktadır. Ana maddesi çin lahanası olan Kimchi, fermente edilmiş sebzelerden meydana gelmektedir. İşte, yemeklere ilgisi olan bireylerin merak ettiği Kimchi nedir sorusunun cevabı
#KimçiEzber bozan bir bilgi ama gerçek…Patlamış mısır, özellikle bir önceki günden artan pilav, makarna, çok şekerli diye düşündüğümüz üzüm… İşte sandığımızdan daha sağlıklı olan listede adını görünce şaşıracağımız o yiyeceklerin listesi…
#Sağlıklı BeslenmeBir gün önceden artan pilavlarınız, patates ya da makarnanız aslında oldukça sağlıklı desek çoğunuz ‘Hadi canım olur mu öyle şey?” dersiniz. Ezberleri bozan bir bilgi ama gerçek… Yememek için kendimize engel olmaya çalıştığımız patlamış mısır, özellikle bir önceki günden artan pilav, makarna, çok şekerli diye düşündüğümüz üzüm… İşte sandığımızdan daha sağlıklı olan listede adını görünce şaşıracağımız o yiyeceklerin listesi…
#Sağlıklı BeslenmeKimbap, Kore mutfağının popüler lezzetlerinden biri. Gimbap olarak da bilinen bu tarif, görünüm olarak sushiye benziyor. Pirincin haşlanmasıyla hazırlanan Kimbap, akşam yemeğinde tercih edilebileceği gibi atıştırmalık olarak da tüketilebilir. Eğer denemek isterseniz, kimbap tarifini sizin için derledik.
#KimbapYüzyıllarca yıl önce Antik Çin’de ortaya çıkan, ‘ölümsüzlük çayı’ olarak adlandırılan kombucha'nın sağlığımıza pek çok faydası olduğuna inanılıyor. Peki bu iddialar ne kadar gerçek? Bu çay herkes için sağlıklı mı? Yan etkileri neler? İşte 11 soruda kombu çayı dosyası...
#SağlıkYüzyıllarca yıl önce Antik Çin’de ortaya çıkan, ‘ölümsüzlük çayı’ olarak adlandırılan kombucha'nın genel olarak bağırsak sağlığını iyileştirdiği, bağışıklığı ve enerjiyi artırdığı, iltihaplanmayı azalttığı, birçok sağlık sorununa iyi geldiği söyleniyor. Peki bu iddialar ne kadar gerçek? Bu çay herkes için sağlıklı mı? Yan etkileri neler? İşte 11 soruda kombu çayı dosyası…
#Sağlık