kıl dönmesi tedavisi haberleri sayfasında kıl dönmesi tedavisi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 33 kıl dönmesi tedavisi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kıl dönmesi veya tıp dilinde pilonidal sinüs olarak bilinen hastalık son 100 yıldır bilimsel olarak incelenen ve her ne kadar önemsiz bir hastalık olarak görülse de hastaların yaşam kalitesini etkilemesi, toplumda oldukça yaygın olması ve yüksek tekrarlama riski nedeniyle önemini halen korumakta olan bir hastalıktır. Genel Cerrahi Uzmanı, Obezite ve Metabolik Cerrah Doç. Dr. Fahri Yetişir konu hakkında önemli bilgiler verdi.
#Kıl DönmesiCilt altında kılların yuvarlanmasına kıl dönmesi denilmektedir. Deri altına girmiş olan kıllar çeşitli nedenlerden dolayı apse haline gelebilir. Kıl dönmesi erkeklerde daha sık rastlansa da kadınlarda da görülebilmektedir. Bir cilt rahatsızlığı olarak adlandırılmaktadır. Kıl dönmesi ilerledikçe ağrılı bir durum ortaya çıkabilmektedir. Sizler için kıl dönmesi nedir ve kıl dönmesinin belirtileri nelerdir bu konuları derledik.
#Kadınlarda Kasık KılıKıl dönmesi veya tıp dilinde pilonidal sinüs olarak bilinen hastalık son 100 yıldır bilimsel olarak incelenen ve her ne kadar önemsiz bir hastalık olarak görülse de hastaların yaşam kalitesini etkilemesi, toplumda oldukça yaygın olması ve yüksek tekrarlama riski nedeniyle önemini halen korumakta olan bir hastalıktır. Genel Cerrahi Uzmanı, Obezite ve Metabolik Cerrah Doç. Dr. Fahri Yetişir konu hakkında önemli bilgiler verdi.
#Kıl Dönmesi- Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi bünyesinde açılan Kozmetik Ünitesinde, kadın ve erkeklere güzellik hizmeti veriliyor - YYÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz: "Erkekler genelikle yanak, ense tüyleri ve kıl dönmesi, kadınlar da botoks ve cilt gençleştirme işlemleri için bize başvuruyor"
İnsan vücudunda 33 tane omur bulunur ve bu omurların en alt kısmındaki yapı kuyruk sokumu kemiği olarak bilinir. Bölge itibariyle yaşanan basınç nedeniyle pek çok farklı sebepten dolayı ağrılar yaşanabilmektedir. Bu ağrılar konusunda insanlar bilgi almak amaçlı araştırma yapar. Peki kuyruk sokumu kemiği nedir? Kuyruk sokumu kemiği nerededir? Kuyruk sokumu kemiği ağrısı ve tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri hazırladık.
#Kuyruk Sokumu Kemiği Nedir?Kıl dönmesi (pilonidal sinüs) cilt altında yerleşmiş kıllar ile oluşan, cilt ve cilt altı dokusunun kronik iltihabi hastalığıdır. Kıl köklerinin bulunduğu her alanda görülebilen hastalık, sıklıkla kuyruk sokumunda ortaya çıkar. 40 yaş altı erkeklerde, kadınlara oranla üç kat daha sık görülür.
#Pilonidal Sinüs“Pilonidal Sinüs” halk arasında bilinen adıyla kıl dönmesi, çoğunlukla 15-35 yaş arası genç erkekleri etkiliyor. Ağrı, şişlik, kanlı akıntı, kaşıntı gibi şikayetlerle baş gösteren ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyen kıl dönmesi nasıl bir rahatsızlık, belirti ve tedavi yöntemleri neler?
#Kıl DönmesiUlusal Sağlık ve Klinik Mükemmellik Enstitüsü (NICE) ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından Post-Travmatik Stres Bozukluğu (TSSB) için bir tedavi seçeneği olarak kabul edilen Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme (EMDR) tedavisinin başarısı uzun zamandan beri literatürde yerini almıştır. Bu terapi başta travma olmak üzere bazı diğer psikolojik rahatsızlıklarda da iyi bir tedavi seçeneği olduğunu göstermektedir.
#EmdrKıl dönmesinin genellikle 30’lu yaşlardaki genç erkeklerde ve kuyruk sokumunda görülmesi nedeniyle, bu sorunun fazla ve sert kıllardan kaynaklanabileceği görüşü ağır basıyor. Oysa kuyruk sokumunun yapısından fazla kiloya kadar pek çok etken bu rahatsızlığa zemin hazırlayabilir. Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Hakan Yardımcı, konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.
#Kıl Batmasıİnci gibi dişlere nasıl mı sahip oluruz? Ya da eklem ağrılarını hafifletmek için ne yapmalıyız? Peki sedef kaşıntılarının yarattığı huzursuzluğa çare nedir? Bu gibi sorunlara karşı ‘doğal çözümler’ için hazırladığım ve dün Hürriyet Pazar’da yayımlanmaya başlayan A’dan Z’ye Sağlık Alfabesi’ne bugün N harfinden devam ediyorum...
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.