Pirohu mantısı Kıbrıs mutfağına özel hamur işi türlerindendir. Pirohu Mantı hamuru içine lor peyniri konulur. Et suyunda pişirilir. Üzerine kuru nane konulur. Kuzey Kıbrıs Türk mutfağında ve Güney Kıbrıs Rum mutfağında yapılmaktadır. Peki, Kıbrıs mantısı pirohu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Kıbrıs Pirohu mantısı tarifi ve malzemeleri...
#PirohuKIBRIS’ın, her mevsim tatil yapmaya uygun havası, muhteşem plajları, son döneme damga vuran lüks otelleri ile bu sezon da tatilciler için avantajlar sunmaya devam ettiğini ifade eden Setur yetkilileri, “Otel sayısı ve hizmet kalitesinin yükselmesi, Kıbrıs’a tatil amaçlı gelen turistleri cezbederken, casino, gece hayatı ve tarihi mekanlar ise farklı bir tatil deneyimi yaşamak isteyen turistlerin tercih nedeni oluyor. Setur’un erken rezervasyon dönemi kapsamında, Kıbrıs’ta yüzde 40’a varan indirimler devam ediyor. 72 saate kadar gerçekleşen iptallerde yüzde 100 para iadesi, fiyatın değişmesi durumunda ise değişen fiyata göre işlem garantisi veriliyor. Yaz sezonu ile birlikte hizmete giren bir çok yeni otel Kıbrıs’ta tatilcilere alternatif konaklama imkanı sağlıyor” dedi.
#SeturMasterChef özel konseptinde Pirohi tarifi de yer aldı. Pirohu'nun hangi mutfağa ait olduğu ve nasıl yapıldığı merak ediliyor. Bir çeşit mantı olan pirohi hamurunun çok ince açılmasıyla hazırlanıyor. Kendine has kapatma şekli ve harcıyla favorilerinizden biri olacak. Peki Pirohu nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte MasterChef Pirohu tarifi ve malzemeleri
#Pirohu