Hamur işi tarifleri kışın aniden gelen misafirlere ilaç gibi geliyor. Bunlar arasında yapımı hem kolay hem de ekmek yerine geçen kete tarifi ön sıralarda yer alıyor. Üstelik evde de tıpkı pastaneden alınmış gibi lezzetli keteler yapabilirsiniz. Peki, kışlık kete nasıl yapılır? İşte yöresel kete tarifi ve malzemeleri.
#Kete TarifiAnadolu’nun birçok yerinde her evde bulunan bir hamur işi olan kete, Ramazan sahurlarında sofralara lezzet katmaya devam ediyor. Aynı zamanda beş çaylarının da vazgeçilmezi olan kete nasıl yapılır? Şimdi sizlerle evde kolay kete yapımını paylaşıyoruz.
#Kete Nasıl YapılırBir hamur işi çeşidi olan kete, geleneksel lezzetlerden biridir. Ketenin yapılış şekli yörelere göre farklılık göstermektedir. Kete, Kars ilinde günlük gıda tüketiminde önemli bir yer tutar. Kete, ilk olarak bu bölgeden çıkmış, daha sonra diğer bölgelere yayılmıştır. Sarıkamış' ta kete içine kavrulmuş un eklenerek ve ev yapımı tereyağı kullanılarak yapılır.Peki, kete tam olarak nedir, kete nasıl yapılır?
#Kete NedirAdıyaman’daki toplu açılış töreninde halka seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sadece AK Parti'ye gönül veren kardeşlerim değil Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerim değil, Cumhuriyet Halk Partisi ve HDP'ye gönül veren vatandaşlarımın da cumhurbaşkanlığı sistemine 'evet' demesini bekliyorum. Bu reform farklı, burada bütünleşeceğiz, toplanacağız. Çünkü bu sistem, şu veya bu partinin, şu veya bu şahsın değil 80 milyonun tamamının geleceği içindir" dedi.
#ErdoğanCoğrafi koşullar, iklim şartları hayli zor Erzurum ve Erzincan'da. Karakış bastırdı mı ne yapacağını şaşırıyor insan. Ancak kadınlar temkinli; tandırlar yanıyor, ekmekler, hamurlar hazırlanıyor. Onlar ki pek çok yemeğe ana malzeme oluyor kış boyunca. Eh; arpa, buğday, yoğurt derken kuruluyor sofralar.
#Yemek