Hamur işi tarifleri kışın aniden gelen misafirlere ilaç gibi geliyor. Bunlar arasında yapımı hem kolay hem de ekmek yerine geçen kete tarifi ön sıralarda yer alıyor. Üstelik evde de tıpkı pastaneden alınmış gibi lezzetli keteler yapabilirsiniz. Peki, kışlık kete nasıl yapılır? İşte yöresel kete tarifi ve malzemeleri.
#Kete TarifiAnadolu’nun birçok yerinde her evde bulunan bir hamur işi olan kete, Ramazan sahurlarında sofralara lezzet katmaya devam ediyor. Aynı zamanda beş çaylarının da vazgeçilmezi olan kete nasıl yapılır? Şimdi sizlerle evde kolay kete yapımını paylaşıyoruz.
#Kete Nasıl YapılırBir hamur işi çeşidi olan kete, geleneksel lezzetlerden biridir. Ketenin yapılış şekli yörelere göre farklılık göstermektedir. Kete, Kars ilinde günlük gıda tüketiminde önemli bir yer tutar. Kete, ilk olarak bu bölgeden çıkmış, daha sonra diğer bölgelere yayılmıştır. Sarıkamış' ta kete içine kavrulmuş un eklenerek ve ev yapımı tereyağı kullanılarak yapılır.Peki, kete tam olarak nedir, kete nasıl yapılır?
#Kete NedirÜnlü bir söz var: “Kars’ı görmek istiyorsan, Kars’a gitmelisin.” Çünkü bu şehir yol üzerinde değil, memleketin en doğu ucunda yer alır. ‘Geçerken uğrama’ durumu olmaz. Bavulu toplar sadece Kars’a gidersiniz. Ama ben bu söze bir ekleme yapmak istiyorum: “Kars’ı görmek istiyorsan, bir kere gitmek yetmez; bir yazın gitmelisin, bir de kışın...”
#Yaz