Antalya'nın Alanya ilçesinde üretici Tunahan Soylu (31), 5 yıl önce Vietnam'dan getirttiği, dünyanın en büyük meyvesi olarak bilinen jackfruit meyvesini yetiştirmeyi başardı. Soylu, bu yıl meyvenin ikinci hasadını yaptı. Sınırlı üretim nedeniyle mevyeye olan talebe yanıt veremediklerini söyleyen Soylu, şimdiye kadar yetiştirdiği en büyük jackfruit meyvesinin 6,5 kilogram ağırlığında olduğunu söyledi.
#VietnamAntalya'nın Alanya ilçesinde üretici Tunahan Soylu (31), 5 yıl önce Vietnam'dan getirttiği, dünyanın en büyük meyvesi olarak bilinen jackfruit meyvesini yetiştirmeyi başardı. Soylu, bu yıl meyvenin ikinci hasadını yaptı. Sınırlı üretim nedeniyle mevyeye olan talebe yanıt veremediklerini söyleyen Soylu, şimdiye kadar yetiştirdiği en büyük jackfruit meyvesinin 6,5 kilogram ağırlığında olduğunu söyledi.
#AntalyaYeni yıla girmemize çok az bir zaman kaldı. Yılbaşı gecesinde eşinizi dostunuzu kendi evinizde ağırlamak istiyor ama mutfakla da pek uğraşacak vaktinizin olmayacağını düşünüyorsanız Hürriyet Lezzetli Hayat ekibinin verdiği listeye bakın. Emin ellerden çıkan yemekleri bu adreslerden eve sipariş verebilirsiniz.
#Gizem DİNÇBAŞTarihi dokusu ve doğa manzaralarıyla büyük tatil yörelerinden ayrılan kasabalarda keşfe çıkmanın şimdi tam zamanı... Uzmanlarımıza Marmara, Ege, İç Anadolu, Karadeniz ve Akdeniz’de gidilmesi gereken kasabaları sorduk. 5 bölge ve 9 şehirden 10 kasabayı önerdiler. Üstelik gezilecek yerlerden, konaklama yapılacak alanlara kadar da tavsiyeler verdiler...
#En Güzel KasabalarZİRAAT Bankası, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da benim de davetli olduğum özel bir toplantıda Türkiye’nin tarım üretimine katkı verecek 6 ayrı paketten oluşan kredi desteklerini açıkladı. Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, söz konusu yeni stratejiyi, “Üretmek isteyen bütün çiftçilerin yanındayız. Tarım kredilerinin kaynağı konusunda üst limitimiz yok” şeklinde ifade ediyor.
#1İtalyan lokantası denince gözümüzde hemen pizza ve makarna beliriyor ama et ve balık çeşitleriyle iddialı bir ana yemek menüsü de onların vazgeçilmezi. Kanyon AVM’deki Ristorante Gina, bu konuda sınıfta kalmıyor. Mekâna öğle saatleri tatlı molası için de uğranır. Mango ve limonotu sosuyla gelen mascarpone terin, hafifliğiyle uçuran, kestane klasiği ‘mont blanc’sa uzun bir süre tatlıya doyuran lezzetli seçenekler...
#Ristorante GinaYoğun çalışma temposu arasında yılbaşı sofrası kurmak gözümüzde büyüyebiliyor. Mutfakta mesai harcamadan mükellef bir sofraya konmak isterseniz çözüm paket serviste. Üstelik artık eve sipariş verebileceğimiz yiyecekler hem içerikte hem de çeşitte oldukça zengin. Yazarımız Ebru Erke’ye mutfağına ve lezzetine güvendiği adresleri sorduk.
#YılbaşıTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 1970'li yıllarda bir yılda erozyonla taşınan toprak miktarı 500 milyon ton iken, 140 milyon tona düşürdüklerini, 2023 yılında hedeflerinin ise bu rakamı 130 milyon tona indirmek olduğunu söyledi.
#Bekir PakdemirliEge ve Akdeniz’de özellikle çam ormanlarında çıkan ve günlerce söndürülemeyen büyük orman yangınları İstanbul için de ciddi bir uyarı vermektedir. 1960 ve 80’li yıllarda İstanbul’da Hazine arazilerine sahip çıkmak amacıyla takriben 400 bin dönüm (İstanbul ormanlarının yüzde 16’sı) çam ormanı oluşturuldu.
#YazarTürkiye sadece şehir merkezleriyle değil köyleriyle de zengin bir ülke. Üstelik bazıları ya denizin kenarında ya da denize sadece birkaç kilometre uzaklıkta… Peki bu yaz hem denize girilebilecek hem de doğa ile iç içe köyde yaşanabilecek adresler hangileri? Uzmanlar 4 bölge ve 11 şehirden harika 15 köyü hurriyet.com.tr’ye anlattı…
#Türkiye'nin En Güzel KöyleriKestaneciler, mısırcılar ve simitçiler... Hemen hepsi en meşhur İstanbul fotoğraflarının bir köşesinde mutlaka yer edinmiş. Şehrin en kalabalık ve merkezi noktalarında satış yapan bu esnaflar aynı zamanda günlük koşuşturmanın içerisinde ekonominin bir parçası.
#GazetehaberleriYeme-içme dünyamızın merkez üssü İstanbul’da yeni açılan yerlerin hızına yetişmek kolay değil. Kültür sanat, sosyal sorumluluk projeleri de bir o kadar çok. Önümüzde 9 günlük tatil var. Bugün kentte kalanlar ve İstanbul’a gelecekler için gittiğim yerler ve yapmaya değer bulduğum etkinliklerden kısaca söz etmek istiyorum.
#Müge AkgünDenizli’nin Buldan ilçesine bağlı bin rakımlı Alandız köyünde üretilen kestaneler Suudi Arabistan’a ve Ortadoğu ülkelerine ihraç ediliyor. Bu yıl 820 dekar alanda 700 ton kestane çıkan ilçede, kilosu 20 TL’den üreticiden çıkan kestanenin fiyatları üreticinin yüzünü güldürüyor.
#KestaneBURSA’da, kış aylarının vazgeçilmezi kebap kestanenin fiyatı, kırmızı eti geride bıraktı. Kaldırımda seyyar satıcıların sattığı kebap kestanenin kilo fiyatı, 80 liranın üzerine çıktı. Kebap kestane satıcısı Sait Arık, "Fiyat müşteriye yüksek geliyor, tadımlık alıyorlar" dedi.
#Kebap Kestane