Sütlü tatlılar denildiğinde ilk aklımıza gelenlerden biri de keşkül Osmanlı dönemindeki adıyla keşkülü fukara. Osmanlı’dan günümüze kadar ulaşa keşkül tatlısı, hala en sevilen sütlü tatlılardan. Peki, keşkül tatlısının özelliği nedir? Keşkül nasıl yapılır? Bu çok doyurucu ve lezzetli tatlıyı evde denemek isteyenler için adım adım keşkül tarifini anlattık. İşte keşkül için gerekli malzemeler ve tatlının yapım aşamaları...
#Keşkül NedirSütlaç, kazandibi, tavukgöğsü, keşkül, güllaç... Dünyada eşi benzeri olmayan sütlü tatlılarımız... Az malzemeli, emek yoğun değil, canımız istedi mi hop iki dakikada yapabiliyoruz! Üstelik sıcak yaz günlerinde serinliği ve hafifliğiyle yiyenleri de mutlu ediyorlar.
#Sütlü TatlılarTürk mutfağının lezzetleri kadar bu lezzetlere ismini veren yemeklerin hikayeleri de muhteşemdir. Köklü bir tarih, üç kıtaya uzanan bir kültür ve coğrafya bunun temellerini oluşturmaktadır. Bu hafta okuyunca lezzeti kadar hikayesini de beğeneceğiniz keşkülün Ahmet Hamdi’nin Kaplumbağa Terbiyecisi tablosuna kadar uzanan hikayesini anlatacağız.
#Bursa