Ä°ftar mönüsü en iyi 10 lokanta

Güncelleme Tarihi:

İftar mönüsü en iyi 10 lokanta
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 24, 2003 00:00

Ä°ki gün sonra ramazan ayı baÅŸlıyor. Evlerde, çarşıda ve pazarda ramazan hazırlıkları ÅŸimdiden baÅŸladı. Lokantalar birbirinden zengin mönülerle müşterilerinin karşısına çıkmak için hazırlık yapıyor.Jüri üyelerimize en iyi 10 iftar lokantasını sorduk. Jüri üyelerimiz bu kez sadece gurmelerden deÄŸil, iÅŸi gereÄŸi orucunu birbirinden farklı mekánlarda açan ve dolayısıyla pek çok lokanta hakkında fikir sahibi olan isimlerden oluÅŸuyor. Ortaya çıkan ilk 10 listesinde Ä°stanbul'un lezzetli yemekleriyle ünlü mekánları ağırlıkta. 53 yıllık bir geçmiÅŸi olan Hünkar Lokantası birinciliÄŸe oturdu. Listeye giren lokantalar Osmanlı ve Türk mutfağına ait geleneksel lezzetlerin bulunduÄŸu mekánlar. Bu hafta bir ikinci 10 listemiz de var. Ä°ÅŸte Türkiye'nin oruç açılacak en iyi 20 lokantası. HünkarSipariÅŸle yemek yapıyorlarNiÅŸantaşı Hünkar üç yıl önce açıldı. Etiler'de de bir ÅŸubesi bulunuyor. Lokanta daha önce Fatih'te hizmet veriyordu. 53 yıllık geçmiÅŸi var. Sahibi ve baÅŸ aşçısı Feridun Ãœgümü, ailenin üçüncü kuÅŸak temsilcisi. Geleneksel tencere yemekleriyle ön plana çıkan bir lokanta. Paça çorbası, hünkar beÄŸendi, ayvalı yahni, iÅŸkembeli nohut, kara lahana sarması, kestaneli kebap, keÅŸkek, hamsili pilav, pastırmalı kuru fasulye, nohutlu pilav ve irmik helvasını mutlaka tadın. Ramazan'da pilav ve börek çeÅŸitleri daha da zenginleÅŸiyor. Ä°ftarda alakart servis uygulanıyor. Bir gün önceden sipariÅŸ verirseniz istediÄŸiniz özel yemekleri piÅŸiriyorlar. Ä°ftariye tabağı, çorba, et yemeÄŸi, pilav ve tatlıdan oluÅŸan bir iftar yemeÄŸi kiÅŸi başı ortalama 30-35 milyon lira. Rezervasyon ÅŸart. Rafi Portakal, Åžarık Tara, Sakıp Sabancı, Rahmi Koç, Mehmet Ali Alabora, Meltem Cumbul, Nejat Uygur, Deniz Baykal, Recep Tayyip ErdoÄŸan müdavimleri arasında. NiÅŸantaşı, Ä°stanbul Tel: (212) 225 46 65-296 38 11 DÄ°VANÄ°ki seçenekli iftar sofrasıLokanta 1956 yılında otelle birlikte açıldı. Lobide hizmet veriyor. Yayla kebabı, tandır, kuzu gerdan, beÄŸendili kebap, buÄŸday çorbası, zeytinyaÄŸlılar tavsiye ediliyor. Ramazan'da iki seçenekli, geleneksel Türk yemeklerinden oluÅŸan set mönü uygulanıyor. KiÅŸi başı 38 milyon lira. Ä°ftariyelik, çorba, salata, ana yemek, tatlı ve içecek mönüye dahil. Lokantanın kapasitesi 50 kiÅŸilik. Ramazanda rezervasyon ÅŸart. Park sorunu yok. Önceden haber vermek koÅŸuluyla arzu ettiÄŸiniz yemekler hazırlanıyor. Kredi kartı geçerli. ElmadaÄŸ, Ä°stanbul. Tel: (212) 234 73 53-8851kanaatSahurda da servis var1933 yılından bu yana hizmet veriyor. Kurucusu Vahdettin, Kenan ve Fuat Kargılı kardeÅŸler. Ramazan'da da alakart servis uygulanıyor. Elbasan tava, sac kavurma, kuzu büryan gibi yemekler Kanaat'ın en çok raÄŸbet gören lezzetleri arasında. Ä°ftarda zeytinyaÄŸlı enginar ve ayva tatlısı tavsiye ediliyor. Ramazan boyunca 24 saat açık. 8-15 milyon liraya iftar yapabilirsiniz. Kredi kartı geçmiyor. Rezervasyonla daha rahat bir iftar mümkün. Ãœsküdar, Ä°stanbul. Tel: (216) 553 37 91- 341 54 44 darüzziyafeSaray mutfağından örnekler12 yıl önce Süleymaniye Camii Külliyesi'nde kuruldu. Geleneksel Osmanlı-Türk mutfağı. Alakart servis uygulanıyor. Gruplar için mönü seçenekleri var. Ä°ftarlar tasavvuf müziÄŸi ve canlı fasıl eÅŸliÄŸinde. Ä°steyen gruplara sema gösterisi sunuluyor. Elbasan tava, Mengen sarması, Manisa kebabı, hünkar beÄŸendi, keÅŸkekli kebap özellikle tavsiye ediliyor. Fukara keÅŸkülü, sakızlı muhallebi ve aÅŸure en çok raÄŸbet gören tatlılar. Kışlık kapasitesi 850 kiÅŸilik. Kredi kartı geçiyor. Ä°ftar için rezervasyon ÅŸart. Sanat, spor ve siyaset dünyasının ünlüleri orucunu burada açıyor. Süleymaniye, Ä°stanbul. Tel: (212) 511 84 14-15hacı abdullahHer gün 130 çeÅŸit yemek çıkıyor1888 yılında Sultan 2. Abdülhamid döneminde, Abdullah Efendi tarafından kuruldu. Abdullah Efendi Kastamonu'nun Ä°nebolu kazasından saray mutfağına yükselen bir aşçıydı. Ä°lk yeri Karaköy iskelesindeydi. Mülkiyet ustadan çıraÄŸa geçti. KiÅŸi başına 25-35 milyon lira. Hünkar beÄŸendi, patlıcanlı kuzu incik, kuzu tandır, iç pilavı ve kompostolar tavsiye ediliyor. Mönü her gün yenileniyor, her gün 130 çeÅŸit yemek çıkıyor. Ramazanda rezervasyon ÅŸart. Kredi kartı geçiyor. Kapasitesi 180 kiÅŸi. Ãœnlü müdavimleri arasında Orhan Pamuk ve Meltem Cumbul var. BeyoÄŸlu, Ä°stanbul. Tel: (212) 293 85 61-293 08 51hacıbabaTasavvuf müziÄŸi konseri55 yıl önce Hacı Sabri Baday tarafından açılan Hacıbaba, baklavalarıyla adını duyurdu. Altı yıldır Konya yolu üzerinde hizmet veriyor. Lokanta, zengin iftar mönüsü ile ramazanı karşılıyor. Ramazana özel olarak Gaziantep yöresine ait meyan ÅŸerbeti ikram ediliyor. Ramazan mönüsü yaklaşık 18 milyon lira. Ä°ftarda canlı tasavvuf müziÄŸi var. Ä°ki bin kiÅŸi kapasiteli. Rezervasyon gerekiyor. Balgat, Ankara. Tel: (312) 284 06 06. kaşıbeyazÄ°ftarda her ÅŸey limitsizFlorya'da 17 yıldır hizmet veriyor. Sahibi Ahmet Besin. Ramazan ayı boyunca fiks mönü uygulanıyor. Mönüye, iftar tabağı (hurma, bal, zeytin , kaymak ve sucuk), çorba, mevsim salatası, peynir tabağı, zeytinyaÄŸlı antep dolması ve turÅŸu, çiÄŸ köfte, fındık lahmacun, içli köfte, kebap ve et çeÅŸitleri, tatlı çeÅŸitleri, limitsiz çay, meÅŸrubat ve ayran, kahve dahil. Fiyatı ise kiÅŸi başı 32 milyon lira. Sebzeli kebap ve künefe tavsiye ediliyor. Ramazanda rezervasyon ÅŸart. Salon kapasitesi 800 kiÅŸi. Kredi kartı geçiyor. Florya, Ä°stanbul. Tel: (212) 663 28 90beytiPazartesileri kapalı1945'te açıldı. Sahibi Beyti Güler. Florya'daki mekan 450 kiÅŸilik. Ä°ftar mönüsü 45 milyon lira. Zengin mönüye pastırmalı, hurmalı iftar tabağı, su böreÄŸi, çorba, mevsim salatası, karışık ızgara, tatlı çeÅŸitleri, limitsiz çay, ayran ve meÅŸrubat, Türk kahvesi dahil. Pazartesileri kapalı. Kredi kartı geçerli. Florya, Ä°stanbul. Tel: (212) 663 29 90 (3 hat)anadolu sofrasıŞark lezzetleri aynı çatıdaHalim Yeniay ve Ä°dris Eren, iki yıldır doÄŸu ve güneydoÄŸu mutfağının seçkin yemeklerini sunuyor. Diyarbakır'ın kaburga dolması, Siirt'in perde pilavı, Batman'ın elbasan tavası, Mardin'in çoban kavurması, Åžanlıurfa'nın biberli lahmacunu tavsiye ediliyor. Ramazan mönüsünde 41 çeÅŸit yemek var. ÇiÄŸköfte ve içli köfte ikram. Rezervasyon ÅŸart. Kredi kartı geçiyor. Çoban salata ile servis edilen kuzu çevirme 7, kaburga dolması 4, perde pilavı ise 1.5 milyon lira. Adana. Tel: (322) 363 39 98hiltonYemek boyu fasıl Hilton Oteli içinde hizmet veren Colonnade Restoran, ramazan boyunca iftar mönüsü, zengin açık büfe, limitli meÅŸrubat ve fasıl eÅŸliÄŸinde kiÅŸi başı 25 milyon liraya özel bir program yapıyor. Gruplara dört fiks mönü alternatifi var. Fiyatlar 25-40 milyon lira. Mekan, 132 kiÅŸi kapasiteli. Rezervasyon ÅŸart. Kredi kartı geçerli. Yemek boyu fasıl var. Çankaya, Ä°zmir. Tel: (232) 497 60 60. Ä°KÄ°NCÄ° 101- Feriye: Ramazanda set mönü uygulanıyor. KiÅŸi başı 35 milyon. Rezervasyon ÅŸart. Ortaköy, Ä°stanbul. Tel: (212) 227 22 16-172- Dedeman Otel: Turkuaz Restoran'da 100 çeÅŸit yemeÄŸin bulunduÄŸu açık büfe kiÅŸi başı 32 milyon 500 bin. Balmumcu, Ä°stanbul. Tel: (212) 274 88 003- Çiya: Çiya Kebap ve Çiya Sofrası'nda ramazan fiks mönü kiÅŸi başı 20 milyon lira. Rezervasyon ÅŸart. Kadıköy, Ä°stanbul. Tel: (216) 418 51 15, 330 31 90 4- Cumhuriyet Lokantası: Ä°ftarda balık ve kuzu kapama sunuluyor. Samsun. Tel: (362) 431 21 65 - 432 06 475- Kukla Kebap: Kukla sanatçısı Hadi Poyraz tarafından 1958 yılında kuruldu. Ankara, Antalya ve Adana'da ÅŸubeleri var. Mersin. Tel: (0324) 311 15 156- Hacı Arif Bey: Güniz Sokak'taki lokantada bir kiÅŸi ortalama 15-20 milyon liraya iftar yapabilir. Kavaklıdere, Ankara. Tel: (321) 467 57 677- Selanik Lokantası: Rezervasyon ÅŸart. KiÅŸi başı ortalama 12 milyon. Kemeraltı, Ä°zmir. Tel: (232) 446 53 788- Mavi Sürmeli: Pazar açık büfe iftar. Rezervasyon ÅŸart. Ä°nönü Cad. Adana. Tel: (322) 363 34 379- Hacı Salih: Geleneksel Türk yemekleri var. KiÅŸi başı ortalama 25-30 milyon. BeyoÄŸlu, Ä°stanbul. Tel: (212) 243 45 2810- Çiftlik Lokantası: 1929 yılında Atatürk için mutfak olarak hazırlandı. Ramazan'da dört çeÅŸit mönü, kiÅŸibaşı 12-22 milyon lira. Ankara. Tel: (312) 211 02 20 Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!