Keşkülün nasıl yapıldığı ve tarifi araştırılıyor. Keşkül tatlısı içerisinde toz badem bulunan bir tatlıdır. Bu tatlıda un yer almıyor. Buğday nişastası kullanarak keşkül yapabilirsiniz. Ayrıca keşkül içerisinde 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi de koymanız gerekiyor.
#KeşkülKeşkül, mutfağımızın vazgeçilmez tatlılarından biri. Toz badem ile tadını katlayan bu nefis taylıyı evinizde de pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Ayrıca Hindistan cevizi de ile de lezzetine doyum olmuyor. Peki keşkül nasıl yapılır? İşte adım adım keşkül tarifi...
#Keşkül TarifiSütlü tatlılar denildiğinde ilk aklımıza gelenlerden biri de keşkül Osmanlı dönemindeki adıyla keşkülü fukara. Osmanlı’dan günümüze kadar ulaşa keşkül tatlısı, hala en sevilen sütlü tatlılardan. Peki, keşkül tatlısının özelliği nedir? Keşkül nasıl yapılır? Bu çok doyurucu ve lezzetli tatlıyı evde denemek isteyenler için adım adım keşkül tarifini anlattık. İşte keşkül için gerekli malzemeler ve tatlının yapım aşamaları...
#Keşkül NedirGeçen hafta buzdolabında bekledikçe nefaseti artan ve yerken içimizi serinleten sütlü tatlılardan bahsetmiştim, bu hafta yenilerini eklemek istiyorum. Sürpriz bir tarifim bile var: Bir dönem siyasi gündemi meşgul eden, kısa bir süre yasaklanan, Meclis Lokantası’nın ünlü tatlısı vişneli tayfır…
#TatlıSütlaç, kazandibi, tavukgöğsü, keşkül, güllaç... Dünyada eşi benzeri olmayan sütlü tatlılarımız... Az malzemeli, emek yoğun değil, canımız istedi mi hop iki dakikada yapabiliyoruz! Üstelik sıcak yaz günlerinde serinliği ve hafifliğiyle yiyenleri de mutlu ediyorlar.
#Sütlü TatlılarTatlılarda ve bazı özel lezzetlerde sevilerek tüketilen bir aroma olarak kullanılan damla sakızı bir çeşit reçine olarak doğal ortamda bulunmaktadır. Damla sakızı sakız ağaçlarından elde edilen ve küçük bir parçası bile kullanılan tatlı içerisinde lezzet ve hoş koku olmasının sebebi halindedir. Damla sakızı nedir ve damla sakızı nasıl yapılır ve nasıl kullanılır? Damla sakızı faydaları nelerdir ve nerelerde satılır hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
#Damla Sakızı NedirYıllar önce Norveç’e okumaya gittiğimde bana en büyük kültür şoklarından birini kış günü yenen dondurmalar yaşatmıştı. Neredeyse her yemek üstüne, özellikle de soğuk kış akşamlarında sıcak bir elmalı turta ya da dağ meyveleri üzerinde dondurma ikram edilirdi. Bu muhteşem ikiliye bir büyük kupa kaynama kahve de eşlik ederdi.
#DONDURMAYıllar önce Norveç’e okumaya gittiğimde bana en büyük kültür şoklarından birini kış günü yenen dondurmalar yaşatmıştı. Neredeyse her yemek üstüne, özellikle de soğuk kış akşamlarında sıcak bir elmalı turta ya da dağ meyveleri üzerinde dondurma ikram edilirdi. Bu muhteşem ikiliye bir büyük kupa kaynama kahve de eşlik ederdi.
#Müge Akgün