Yaşlanmayı durdurduğu ya da yavaşlattığı iddia edilen ürün ve tedavilere her gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak geçen hafta, bu konuya 'takıntılı' olmasıyla tanınan teknoloji milyarderi Bryan Johnson'ın Instagram'da paylaştığı bir yöntem gündem oldu. Peki normal koşullarda hayatı tehdit eden bazı hastalıkların tedavisinde kullanılan bu yöntem yaşlanmayı durdurabilir mi? Uzmanlar ve araştırmalar ne diyor?
#SağlıkSon yıllarda internetin en fazla konuşulan kişilerinden olan Bryan Johnson, kendini ölümsüz kılmak amacıyla oluşturduğu akıl almaz beslenme ve sağlık rutiniyle gündemden düşmüyor. Kendi bedeni üzerinde yapabileceği deneylerin sonuna gelen Johnson, programını daha fazla kişiye açtı ve çok kısa sürede büyük ilgi gördü. Peki bilim insanları ve doktorların eleştiri ve uyarılarına konu olan bu programda ne var? Neden tüm uyarılara rağmen Johnson'ın protokolünü bu kadar popüler oldu?
#Bryan Johnson45 yaşındaki iş insanı Bryan Johnson, 18 yaşındaki bir vücuda sahip olmak için inanılmaz bir günlük rutin takip ediyor. Kendine doktorlardan oluşan 30 kişilik oluşturan adam, gençleşmek için yıllık 2 milyon dolar harcıyor.
#Bryan Johnsonİngilizce dilinde yer alan sözcüklerin tamamı farklı bir anlamı ifade ediyor. Günümüzde bireyler K harfi ile başlayan İngilizce kelimeleri öğrenmek için araştırma yapabiliyor. Merak edilen K harfiyle başlayan İngilizce sözcükler, arama motorlarında aranarak bilgi sahibi olunmak isteniyor. Bireyler K ile başlayan tüm İngilizce kelimeleri anlamlarıyla öğrenmek istiyor. K ile başlayan İngilizce kelimeler ve anlamları nelerdir tüm detayları ile derledik.
Discord, günümüzde sıklıkla kullanılan uygulamalardan biridir. Bu uygulama yüklenirken bazı hatalar meydana gelebilmektedir. Kernel32.Dll hatası da bunlardan bir tanesidir. Kernel32.Dll hatası nedir, neden olur? Discord Kernel32.Dll hatası çözümü nasıldır tüm detayları ile derledik.
#DiscordHepimizin aklından zaman zaman geçen 'karşımızdaki kişinin zihnini okusak ne olur?' sorusu yakın bir gelecekte gerçek olabilir. ABD'li girişimci Bryon Johnson, zihin okuyabildiğini iddia ettiği kaskları satışa hazırlanıyor. Kaskın fiyatı ise adeta dudak uçuklatıyor.
#Zihin OkumaASUS, CES 2020’de yapay zeka destekli uç bilişim uygulamaları için en yeni AIoT çözümlerini tanıttı. Yeni ürünler arasında Google Edge TPU’suna sahip Mini PC PN61T ve dahili nöral ağ hızlandırıcı işlemciye (NPU) sahip Tinker Edge serisi tek kartlı bilgisayarlar yer alıyor. AIoT uygulamalarına hazır yeni ürün serisi, yapay zeka özellikli tüketici robotları ve akıllı otomatlardan yapay zeka destekli video konferans ve kamera sistemlerine kadar birçok gerçek zamanlı yapay zeka uç bilişim uygulaması için tasarlandı.
#Asusİbn Haldun Üniversitesi (İHÜ) Felsefe Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Enis Doko, insanların sosyal medyada gördüğü paylaşımlara karşı duygularına hakim olmak, mantık safsatalarına ve propagandaya kanmamak ve doğru bilgiyi yanlıştan ayırt edebilme çabasında olmak için birden fazla alternatifi zihninde bulundurarak düşünme gibi felsefecilere özgü zihni savunma sanatı yeteneğine ihtiyacı olduğunu söyledi.
#Sosyal MedyaMicrosoft'un başını sık sık ağrıtan Windows 10 güncellemeleri, geçtiğimiz günlerde Finlandiya'da bir vatandaşı da etkilemiş ve açılan dava Microsoft'un aleyhine sonuçlanmıştı. Dava sonucu tazminat ödemeye mahkum edilen Microsoft, yılın ilk Windows 10 güncellemesini de yayınladı. Peki bu güncelleme beraberinde ne yenilikler getiriyor?
#MicrosoftMilli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından TSK’nın yeni silahı Boran ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. TSK'nın lojistik ve taktik manevra kabiliyetini büyük ölçüde artırması beklenen Boran'ın seri üretimine yıl sonu itibarıyla geçilmesi planlanıyor. Peki TSK’nın yeni silahı Boran’ın özellikleri neler?
#TSK’Nın Yeni SilahıBilim kurgu filmlerinin çoğunu izlemişimdir ancak Prof.Howard’ı dinledikten sonra, izlediğim hiç bir filmin, onun anlattıkları kadar beni ürkütüp etkilemediğini itiraf etmeliyim. Kendisi bugün yaşayan en büyük beyin bilgisayar ara yüzü uzmanı. Hatta bugün beynimizi makinelerle beraber daha güçlü hale getirecek teorilerin çoğunun da ya kurucusu ya da fikir babası. Yapay zeka ve makine öğrenmeleri konusundaki derinliğini şöyle anlatalım: MIT Üniversitesi ile Oxford Üniversitesinde bu alanda çalışma yapan laboratuvarların kurucusu ve hala aktif olarakta başkanlığını yapıyor. Oxford ve Sorbonne’dan çift doktorası var, MIT’de uzun yıllar birçok araştırmayı aktif olarak yürütmüş. MIT’deki Sentetik Zeka Laboratuvarı, Beyin Makine Projesi ile Beyin Bilimleri Kuruluşu dahil bu alandaki birçok saygın laboratuvarın kurucusu. 100’e yakın patenti, bunun kaç katı da dünyaya açıklanmamış gizli çalışmaları var.
#Biotech ShowcaseKaspersky Lab araştırmacıları, Orta Doğu ve Afrika’da 2012’den Şubat 2018’e kadar siber casusluk için kullanılan gelişmiş bir tehdidi keşfetti. Araştırmacıların ‘Slingshot’ adını verdiği zararlı yazılım kurbanların bilgisayarlarına, ele geçirilmiş router’lar üzerinden bulaşıyor. Kernel modunda çalışabilen yazılım, kurbanın bilgisayarının tüm kontrolünü elinde bulundurabiliyor. Araştırmacılara göre, daha önce görülmemiş birçok tekniğin kullanıldığı bu tehdit, gizlice bilgi toplama konusunda inanılmaz derecede etkili. Kendi veri trafiğini işaretli veri paketlerinde gizleyen bu zararlı yazılım, iz bırakmadan günlük iletişimin arasına gizlenebiliyor.
#KasperskyYaklaşık bir ay önce Avusturya’nın Graz şehrinde yaşayan üç genç araştırmacı Cumartesi akşamını dışarıda arkadaşları ile geçirdikten sonra, Pazar sabahı her biri kendi evinde uyanır ve bilgisayarının başına geçer. Akıllarında mikro prosesörlerin güvenlik duvarlarının nasıl aşılabileceği sorusu vardır.
#YazarlarHafızamızın sınırlarını ortadan kaldırarak, insan üstü bir beyin gücüne kavuşturan ve anılarımızı istediğimiz gibi değiştirebilen bir teknoloji olsa; buna erişenler yepyeni bir canlıya evrilir. Böyle bir durumda da, bireylere evrimleşme hakkı, evrensel bir hak olarak verilmeli midir?
#Yazarlar