İstanbul’da düzenlenen operasyonda, FETÖ’nün en kritik isimlerinden Kamil Bakum ve Eşref Üstünova gözaltına alındı. FETÖ’nün avukatlardan sorumlu mahrem imam olan Kamil Bakum, Muhsin Yazıcıoğlu’nun düştüğü helikopterden cihazları söken iki astsubayın avukatlığını yapan Mustafa Atalar’ı yönlendiren kişi olarak da aranıyordu. FETÖ itirafçısı olan, Abdullah Önder’de, ‘Bakum’un da aralarında bulunduğu 6 isim konuşursa, Muhsin Yazıcıoğlu suikasti çözülür’ demişti.
#FetöSüheyl Batum, kariyeri ve hayatı ile araştırılan isim olmaya devam ediyor. Galatasaray Başkan Adayı olan Süheyl Batum, Galatasaray Lisesi mezunudur. Kariyerine Hukuk eğitiminin ardından siyasi arenada devam eden Süheyl Batum, bir dönem köşe yazarlığı da yapmıştır. Peki, Süheyl Batum kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, Galatasaray Başkan Adayı Süheyl Batum biyografi bilgileri
#Süheyl Batum KimdirGalatasaray’da 25 Mayıs Cumartesi günü yapılacak olağan seçimli genel kurulda başkan adayı olan Süheyl Batum, "Haddinizi bilin" başlığıyla yazılı bir açıklama yaptı ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç hakkında suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.
#GalatasaraySüheyl Batum kariyeri ve biyografisi ile araştırılan isim olmaya başladı. Galatasaray Başkan Adaylığı için adının anılması dolayısıyla kariyeri ile merak ediliyor. Peki, Süheyl Batum kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı bilgiler
#Süheyl Batum KimdirİYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP’ye seçimleri kaybettirmeye yemin etmiş durumda. Durum en son Antalya’da patladı. Akşener, Antalya’da CHP’yi ve Büyükşehir Belediye Başkanı’nı hedefleyerek; “Bu sahtekârlıkların gereğini yapmak benim için namus borcu” dedi. Söz ağır!..
#İYİ Parti6 Şubat depremleri nedeniyle bu yıl ülkece yastaydık. Yaza doğru canlanmaya başlayan kültür-sanat ve spor etkinliklerinde bir arada olmak bir nebze de olsa iyi geldi. Sinemaya gittik; ‘Hayat’, ‘Tanrının Unuttuğu Yer’ gibi başyapıtları izledik. Konserlere, festivallere katıldık; Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı için özel bir şov hazırlayan Edis’le coştuk. Tiyatroyu da ihmal etmedik, Haluk Bilginer ve Zuhal Olcay’ın 20 yıl sonra ‘Kel Diva’da buluşmasına tanık olduk. Brieflyart’taki sergisini gezerken değerli sanatçı Şenol Yorozlu’nun kısa bir süre sonra aramızdan ayrılacağı aklımıza bile gelmedi. Canımız evde oturmak istedi, açtık Murathan Mungan’ın ‘995 km’sini okuduk, Mert Demir’in ‘Ateşe Düştüm’ şarkısıyla hüzünlendik. Akşam olunca Gallada’da güzel bir yemek yiyip arkasından Frankie’de müzik dinledik. İstanbul Modern’in önünden geçerken Renzo Piano imzalı binasını hayranlıkla inceledik. Bu arada spordaki başarılarımız bizi mutluluktan ağlattı. Antalya yine tatil için ilk tercihimiz oldu. Barbie çılgınlığı modayı esir alırken herkesin dilinde iklim değişikliği vardı… Ve elbette bir de şu soru: “Yapay zekâ dost musun, düşman mısın?”
#Melis YılmazÇizimleri Türkiye ve dünyanın önde gelen gazete ve dergilerinde yayınlanmış, çok sayıda kitap ve albüm kapağında imzası bulunan uluslararası üne sahip sanatçımız Selçuk Demirel ile geçmişine yolculuk yaptık. Son kitabı ‘Ağaçname’ye ilham veren çocukluğunun Artvin’ini, babasının ‘Aynalı mektupları’nı, Ankara’daki öğrencilik dönemini ve halen yaşadığı Paris’teki hayatı anlattı.
#Selçuk DemirelŞiirin büyük ustası Nâzım Hikmet’in ölümünün 60’ıncı yıldönümü. 3 Haziran 1963 tarihinde sürgünde yaşadığı Moskova’da hayata veda eden Nâzım Hikmet’in hayatını soyağacından başlayarak anlatan Haluk Oral’ın ‘Nâzım Hikmet’in Yolculuğu’ kitabı yeni belgelerle zenginleştirilerek tekrar yayımlandı. Edebiyat tarihimizi ve şiirimizin ustasına dair belleğimizi çoğaltan bir çalışma.
#Haluk OralÇıktığım her yolculuğun, tanıdığım her insanın bana kattıklarıyla kendimi yeniliyorum. Bir senenin sonunda geçmiş yılın bakiyesini alırken tüm olumsuzluklara rağmen yeni yıl beni hâlâ heyecanlandırıyor. Fazla uzaklara gitmeden birkaç yakın rota önerisinde bulunayım. Belki şimdi veya sonra, yılın ilk tatili için size ilham olurum.
#SeyahatÇanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yıldönümünde Türkiye’nin kalbi, Gelibolu’daki Şehitler Abidesi’nde düzenlenen törende attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan törende, “İnanmış, inancı uğrunda ölümü göze almış, istiklale aşık bir millet 107 sene önce burada tarihin akışını değiştirmiştir” dedi.
#Çanakkale Deniz ZaferiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehitler Abidesi'nde düzenlenen "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 107. Yılı Anma Töreni"nde yaptığı konuşmada "Çanakkale Savaşları milletimizin vatanseverlik, fedakarlık, cesaret gibi yüksek faziletlerinin sergilendiği büyük bir kahramanlık destanıdır. İnanmış, inancı uğrunda ölümü göze almış, İstiklale aşık bir millet 107 sene önce burada tarihin akışını değiştirmiştir" dedi.
#Çanakkale‘100. Yılında Cumhuriyet’in Popüler Kültür Haritası’nın ikinci cildi ‘Belki Duyulur Sesim’ okurla buluştu. 1950-1980 yıllarını kapsayan kitabın sayfalarında ‘Sanat Güneşi’ Zeki Müren de var, ilk bilgisayarı, cep telefonunu gördüğümüz ‘Uzay Yolu’ da... Bunlardan bazılarını seçtik; yazarlar Derya Bengi ve Erdir Zat’a “Geçmişe yolculuk nasıldı” diye sorduk.
#Belki Duyulur SesimEge ve Akdeniz kıyılarında yaşanan yangın felaketinin üzerinden 10 gün geçti. Yangınların büyük bir kısmı kontrol altına alındı. Şimdi bölgedeki esnaf ve turizmciler yeniden ayağa kalkmak için çalışmalara başladı. Turizmciler, “Ormanlarımızın büyük kısmını kaybettik ancak buraları yeniden yeşertmek bizim elimizde. Tatilcilerin yangın bölgelerini yeniden tercih etmelerini bekliyoruz. Bundan sonrası için hep birlikte çalışacağız” dedi.
#Yangın35: Türkçeye çevirdiği kitap sayısı... 500: Yazıp, yönetip, oynadığı televizyon dizisi bölümü... 4: Pandemide yazdığı kitap sayısı. 3: Şu anda Türkiye’nin çeşitli şehirlerini dolaşan oyun sayısı... 300: Radyoda yaptığı arkası yarın bölümü... 600 bin: Şirketlere verdiği eğitim ve seminerlerde tedrisatından geçen kişi... 50: Kendi adıyla kurduğu özel tiyatronun bu yıl girdiği yaş... “Tiyatromun 50’nci yılını da yeni projelerle kutlayacağım” diyor Ali Poyrazoğlu. Usta tiyatrocuyla bayram vesilesiyle Bodrum’daki evinde konuştum...
#Ali PoyrazoğluNazım Hikmet Ran, doğum gününde şiirleri ve sözleriyle anılıyor. Usta şairin sevenleri günün anlam ve önemine uygun sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımlarda bulunuyorlar. ‘Güzel Yüzlü Şair’ ve ‘Mavi Gözlü Dev’ olarak adlandırılan, dünyaca ünlü şair Nazım Hikmet Ran, 15 Ocak 1902'de Selanik'te dünyaya geldi. İşte Nazım Hikmet’in hayatı ile ilgili bilgiler
#Nazım Hikmetİş adamı ve Azerbaycan gönüllüsü Bayram Tanrıverdi'nin 'Dedelerimizin borcunu ödüyoruz' diyerek başlattığı destek kampanyasına birçok gönüllü kulak verdi. Tanrıverdi'nin sosyal medyadan kurduğu 'Can Azerbaycan Grubu' yaptığı toplantıda 'Gardaş Azerbaycan'a destek toplandı. Paralar Azerbaycan ordusuna gönderildi.Öte yandan Türkiye'deki Azerbaycanlı İşadamları Birliği (TAİB) bağış kampanyası başlattı.
#Can Azerbaycan Grubu'Bir ağaç gibi tek ve hür bir orman gibi kardeşçesine' sözleri ile tanınan Nazım Hikmet Ran, doğum gününde eserleri ile anılıyor. Şiirleri ve yaşam öyküsüyle gündemde yer alan Nazım Hikmet, 12 yıl hapis cezası çektikten sonra Sovyetler Birliği'ne gitti. 1963 yılında vefat eden Nazım Hikmet, Bakanlar Kurulu kararı ile 2009 yılında yeniden Türk vatandaşlığına kabul edildi. İşte, Nazım Hikmet Ran kimdir nereli ve kaç yaşında sorusuna dair bazı bilgiler
#Nazım HikmetStresiyle, eğlencesiyle, yorgunluğuyla başarılarıyla, iyi ve kötü anlarıyla bir yıl daha geride kalıyor. Yeni yılı evinin, yaşadığı şehrin dışında, farklı şekilde karşılamak isteyenleri bol etkinlikli, bol eğlenceli pek çok tur fırsatı bekliyor.
#Yılbaşı Tatil Fırsatları100 yıl önce bugün Cumhuriyet’in ilk adımı atıldı. Mustafa Kemal, Samsun’a indiğinde sadece Milli Mücadele’yi değil, modern bir ülkeyi de planlamaya başlamıştı. O kahramanlar önce bağımsızlığımızı kazandılar.
#AtatürkHaluk Oral’ın, Nâzım Hikmet’in hayatının bilinmeyen yönlerini anlattığı ‘Nâzım Hikmet’in Yolculuğu’ kitabı, İş Sanat Kibele Galerisi’ndeki sergiyle bütünleniyor. Oral ilk kez yayımlanan belgelerle Nâzım’ın yaşamına dair bilgileri, tarihlendirmeleri düzeltiyor ve Nâzım biyografisine önemli katkılarda bulunuyor.
#Sergi