Keledoş, Van mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri. Özel bir ot ve kurut adı verilen kurutulmuş yoğurtla yapılan keledoş yapımında tabir edilen nohut, aşurelik buğday ve çökelek de kullanılıyor. Peki keledoş nasıl yapılır? İşte keledoş tarifi, malzemeleri ve yapımı...
#Keledoş Nasıl YapılırKendimizi kandırmayalım; belki bir ‘etnik’ çeşit olarak yerimiz var ama uluslararası gastronomi âlemlerinde Türk mutfağının esamisi okunmuyor. Meseleyi geçen hafta yazarımız Vedat Milor dört temel nedeni sıralayarak bir kez daha gündeme getirdi.Hastalığı bilince tedavi daha kolay diye düşünüp harekete geçtik. Milor’un çözüm önerilerinin yanı sıra alanında uzman isimleri konuşturduk; sorunları da atılacak adımları da açık açık anlattılar. Hazırsanız pirincin taşını ayıklamaya başlıyoruz!
#İpek İzciTürkiye, eşi benzeri olmayan, dünyada sayılı örnekleri bulunan güzelliklerden içinde mutlaka barındıran bir ülke… Bu güzelliklerden biri de Türkiye’de birinci, Avrupa’da dördüncü, Dünyada 16’ncı olan Nemrut Krater Gölü… İçinde volkanlar patlayan, tepesinden dumanlar çıkan Nemrut’un armağanı ise: Nemrut Kalderası…
#Nemrut Krateri Nerede