En önemli şehirlerini gezerek, tarihe tanıklık edip, yöresel lezzetleri tadarak, tüm dinlerin bir arada nasıl huzurlu bir şekilde yaşadığına şahit olduğum Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin lezzetlerinden bahsetmek istiyorum sizlere bugün.
#Derya Korkmaz123 yıldır bıçakla çekilen eti kebaba dönüştüren Mardin'in lezzet durağı Kebapçı Rıdo, İstanbul ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu Türkiye'nin birçok kentinden sipariş alıyor. Kebaplarının ünü şehir ve yurt dışına taşan işletmenin değişmeyen tadını 3. kuşaktan Tarkan Örük koruyor. İşletmenin kurucusu Rıdvan Örük'ün torunu Tarkan Örük, "Dedemizden öğrendiğimizin aynısını yapıyoruz. Onun kadar olmasa da o lezzeti tutturmaya çalışıyoruz" diyor.
#Kebapçı RıdoBir masal diyarını anımsatan Mardin geçmişi, tarihi eserleri, dar sokakları ve birbirinden lezzetli yemekleriyle insanın aklını başından alıyor. Kendine has mimarisi ve farklı dinlerin bir arada yüzyıllardır kardeşçe yaşaması, bir yanda ezan okunurken diğer yanda çanların çalması gibi güzellikler kendine çekiyor. Uzun zamandır gitmeyi kafaya koyduğum bir yerdi Mardin. Sonunda arkadaşlarla ani bir planla geçtiğimiz hafta sonu Mardin’e gitmeye karar verdik ve kendimizi bu mistik şehirde bulduk. Mardin’de geçirdiğimiz üç gün boyunca gerek Süryani yemekleri, gerek et ağırlıklı Mardin yemekleri olsun tattığımız çoğu şeyi çok beğendik. İşte size Mardin lezzet durakları…
#Mardin