BM’nin dünyanın 10 sosyal gastronomi şefi listesine aldığı Mardinli Ebru Baybara Demir, deprem bölgesinde kurduğu gönüllü mutfaklarıyla bugüne kadar 10 milyon kabın üzerinde yemek üretti. Her gün gelen yüzlerce gönüllüye hazır tarifler dağıtılıyor. Karınca yuvası gibi çalışılan mutfaklardaki trafiği anlatan Demir, “Burada genel müdür çorbacımız oldu, Amerikalı pilavcılık yaptı. Burada sadece üretmek isteyen insanlarız” dedi.
#İskenderunHürriyet Ankara’nın kentte büyük ses getiren “Ankademi: Şehir ve Üniversite” projesinin dördüncü adresi, 60 yılı geride bırakan ve Ankara’yla özdeşleşen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) oldu. Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin, Hürriyet Ankara ekibiyle birlikte ODTÜ’de kenti ve üniversiteyi konuştu.
#ODTÜ