Ansel Mullins sekiz yıldır İstanbul’da yaşayan bir eski eser restoratörü. Şakır şakır Türkçe konuşuyor. Yigal Schleifer ise zaman zaman New York Times’ta da yazan bir serbest gazeteci. O da uzun bir süredir İstanbul’da. İkisi de yeme-içmeye çok meraklı oldukları için 2009’da istanbuleats.com adlı bir site kurdular.
Beşiktaş'taki Kaymakçı Pando, Beyoğlu'ndaki Kelebek Korse'den sonra, kapatılma tehlikesi ile yüz yüzde kalan bir diğer yer ise Kadıköy'deki en eski dükkanlardan Brezilya Kurukahve ve Kuruyemiş oldu. Bölgedeki hızlı dönüşüm ve kira artışlarına dayanamayan 96 yıllık dükkânı için yürütülen görüşmelerde sonuç alınamazsa, dükkânın kapısına kilit vurulacak.
#Pando KaymakçısıTemmuz ayında yürürlüğe giren yeni kira yasasına göre 10 yılı doldurmuş bir kiracının kontratı ev sahibi tarafından karşılıksız olarak feshedilebilecek. Bu durumun etkilediği çevrelerden biri ise İstanbul’daki azınlıkların işlettiği dükkanlar. Beşiktaş’taki kaymakçı Pando ve Rum gazetesi Apoyevmatini de tahliye edildi. Yahudi Avramoğlu ailesinin 80 yıldır işlettiği Kelebek Korse de yakın zamanda tahliye edilecek.
Geçen hafta, Amerikalı ve Fransız yemek meraklıları, iki ayrı koldan İstanbul’a bir çıkarma yaptı. İlk grup, sekiz Fransız gurme ve üç televizyoncudan oluşuyordu ve Akdeniz Mutfakları Konservatuvarı’nın Türkiye temsilciliğiyle Fransız Travel- Food Seyahat Acentesi’nin birlikte düzenlediği bir yemek kültürü keşif gezisi için buradaydılar.