A ve C vitaminleri bakımından zengin bir meyve olan kayısı aynı zamanda vücudun potasyum, magnezyum demir ihtiyacı da karşılar. Aynı zamanda lifli yapısı sayesinde kilo verme açısından da çok tercih ediliyor. Bunun yanında kayısı çekirdeği yağı son yıllarda kozmetik alanında özellikle de cilt bakım ürünlerinde tercih edilen bir bitkisel yağdır. Peki, kayısı çekirdeği yağı nasıl kullanılır, neye iyi gelir? İşte, kayısı çekirdeği yağının cilde, saça ve sağlığa faydaları…
#Kayısı Çekirdeği YağıKozmetik sektöründe sıkça kullanılan bitkisel yağlar arasında yer alan kayısı yağı, kayısı yağı, mutfaklardan kozmetiğe kadar pek çok geniş alanda sıkça kullanılıyor. Kayısı yağı, cildi besleyici özelliği olan ve içinde bulunan vitaminler sayesinde pek çok sağlık sorununa faydası bulunan bitkisel bir yağdır. Kayısı çekirdeği yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kayısı YağıYüze iyi gelen bitkisel ve doğal yağlar avokado yağı, Hindistan cevizi yağı, argan yağı ve lavanta yağıdır. Avokado yağı cildin iyileşmesi ve hücre onarımı için önemlidir. Argan yağı cildin yumuşamasını sağlarken Hindistan cevizi yağı da cilt tonunu eşitler. Kuru, yağlı ve sivilceli yüze iyi gelen yağları derledik.
#Bitkisel YağlarKayısı ağacı dünyanın pek çok yerinde yetişebilen bir ağaç türüdür. Meyveleri ise son derece faydalıdır ve çok fazla tüketilmektedir. Kayısının farklı çeşitleri de bulunmaktadır. Ayrıca kaysının bakımı ve yetiştirilmesi de oldukça kolaydır. Kişiler kendi evlerinin bahçesinde bile yetiştirebilirler. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Ne yalan söyleyeyim, çiğ beslenme konusuna -işi ‘yemek pişirmek’ olan biri olarak- hayli mesafeliydim... Öte taraftan yemek akımlarının (çiğ, protein bazlı, taş devri, vegan, detoks, oruç gibi) faydalı taraflarını hayatımıza katmak gerektiğini düşünüyorum. İşte tam bu sırada belki de ‘raw food’la ilgili en heyecan verici kitaplardan ‘Orient Expressed’i yazmış olan Sana Heco ile tanıştım. Atölye Raw’da dersler vermek için Türkiye’ye gelmiş. Heco, aslen Saraybosnalı bir tıp doktoru. Londra’da yaşadığı dönemde bitmeyen kronik ağrılarından dolayı çiğ beslenmeye başlamış. Defterimi kaptım, mutfağımı hazırladım... Sana yönetiminde mutfakta yeni lezzetler pişti. Pardon pişmedi, hazırlandı... (N’aparsınız ağız alışkanlığı...)
#Raw FoodBazıları çok fazla yeseler bile kilo almıyor. Bazılarıysa kuş kadar yemelerine rağmen fil kadar olabiliyor. Diğer taraftan birine bir gram yağ aldırmayan bir gıda, diğerini şişiriyor. Kilo sorunu söz konusu olduğunda sadece “ne kadar yediğiniz?” değil, “ne yediğiniz” de aklınıza gelsin.
#Osman MüftüoğluEstetik sorunlarınız için doğaya başvurduğunuzda, doğa sizi yanıltmaz. Özellikle cildiniz bu soğuk havada daha kolay bozulur ve olumsuz bir görünüm kazanır. Rüzgar ve soğuk hava ile temas eden deriye özel ilgi göstermelisiniz. Çünkü soğuk kan dolaşımını yavaşlatır ve bu cildin çok çabuk kurumasına yol açar, kaba bir yüzey oluşturur.
#Doğal Göğüs Büyütme Formülü