Şu sıralarda Türkiye'nin en önemli batık referanslarından biri 'C-47' Dakota hava nakliye kargo uçağı... 2009'da Kayseri Hava İkmal Komutanlığı tarafından hurdaya çıkartılarak, dalış turizmine kazandırılması amacıyla Kaş Sualtı Derneği'ne (KASAD) hibe edilen uçak, dalışseverlerin gözbebeği. Oldukça etkileyici boyutlara ve duruşa sahip olan uçağın kanat açıklığı 30 metre, kuyruktan kokpitine kadar uzunluğu ise 20 metre. Okurumuz Ekrem Parmaksız, dalış kıyafetlerine giydi ve Kaş'ın mavi sularında uçağı keşfe çıktı. Gördüklerini fotoğraflarken deneyimlerini bizimle paylaştı.
#Kaş Sualtı DerneğiANTALYA’da TMMOB’a bağlı meslek odalarıyla birlikte, aralarında Baro ve Tabip Odası’nın da bulunduğu 21 meslek kuruluşu, Kaş’ta yapılması planlanan havalimanının karşısında olduklarını açıkladı. Kurul adına konuşan Abit Küçükarslan "Kaş böyle güzel" dedi.
#İnşaat Mühendisleri Odası Antalya ŞubesiTÜRK ASKERİ TÜM ÇEVRECİLERE ÖRNEK OLDU...Antalya'nın Kaş İlçesi'nde düzenlenen Uluslararası Kaş-Likya Kültür ve Sanat Festivali'nde bu yıl farklı bir etkinliğe yer verildi. 28.9 metre uzunluğunda ve 70 ton ağırlığında bir Sahil Güvenlik botu, dalış turizmi için batırıldı.Batırılan bot, 1959 yılında Almanya'da inşa edildi ve 1961'de suya indirildi. Bot, önce Jandarma Genel Komutanlığı, sonra da Sahil Güvenlik Komutanlığı emrinde görev yaptı.Dalış turizmi için yapılan bu örnek davranışla hem balıklara yuva hem de dalış turizmine fayda sağlanmış olacak.Kaş Sualtı Derneği Başkanı Yusuf Ziya Sülekoğlu, batması için gövdesinde delikler açılan botun tam istedikleri noktada denize gömüldüğünü belirterek, "TCSG 119 bundan böyle hem balıklar için bir yuva hem de turistler için muhteşem bir dalış merkezi olacak. Kaş'ta yeni bir dalış noktası daha yaratmış olmanın mutluluğu içindeyiz" dediPınar AYAR-Ahmet ACAR/DHA
#HtvhaberBodrum Su Altı Derneği’nce iki yıl önce Karaada’da başlatılan dalış parkı kurma projesi dört sahil ilçesine daha ilham verdi. Antalya’nın Tekirova Beldesi ve Kaş ilçesi, İzmir’in Karaburun, Düzce’nin Akçakoca ilçeleri dalış turizminden pay almak amacıyla harekete geçti. Bugüne kadar iki savaş uçağı, üç gemi, bir tarihi ticaret teknesi kopyası batırıldı. Bir başka askeri uçak da bu hafta batırılacak.
DOĞAL Hayatı Koruma Vakfı (WWF-Türkiye), Deniz Yaşamını Koruma Derneği (DYKD) ve İstanbul Üniversitesi (İÜ) işbirliğiyle balıkçıların denizlerde bıraktığı hayalet ağların zararlarına yönelik araştırma yapıldı.
#DOĞAL Hayatı Koruma VakfıUMUT Kaşan’la Vitrinde bu hafta,alternatif turizm, sualtı turizmive genel olarak turizm sektörünedair tüm sorularıma cevap veren DidimOkenos Dalış Merkezi Kurucu işletmeciDalış Eğitmeni Sinan Karabacılı ile keyiflibir röportaj gerçekleştirdik.OKENOS Dalış Merkezi Kurucu işletmeci Dalış Eğitmeni Sinan Karabacılı ileAlternatif Turizm, Sualtı Turizmi ve turizmsektörüne dair konuştuk. Okenos’un dünyaçapında bilinen bir merkez olduğunu kaydeden Karabacılı, “Bu sene 22. yıllımızdaAydın ilinin en eski faal dalış merkeziyiz.İngiltere’de Almanya’da gazete ve dergilerekonu olduk” dedi. Dalış turizminin güvenliolduğunu kaydeden Karabacılı, Didim’desualtı milli parkı yapılması gerektiğini dekaydetti. İşte o keyifli sohbetten kesitler…
#1