Denizli'de bulunan göller sıklıkla ziyaret edilmektedir. Özellikle doğa güzelliği ile dikkat çeken Denizli'deki göller turistik geziler açısından önem taşımaktadır. Denizli'de deniz ve göl var mı? Denizli'de deniz ve göl var mı? Denizli yakınındaki denizler ve göller neler detayları ile derledik.
Şifalı kaplıcaları, kuş cenneti gölleri ve ilham veren doğasıyla büyülü su diyarı Denizli, zengin bir kültürel miras saklıyor topraklarında. Anadolu’nun görkemli antik kentlerinden doğup Osmanlı’nın zarif dokuma tezgâhlarından geçen tekstil geleneği de hâlâ yaşıyor, yaşatılıyor.
#HürriyetTürkiye Tabiatını Koruma Derneği bilim danışmanı ve emekli öğretim üyesi Dr. Erol Kesici, 2009 yılında Türkiye'nin en önemli 8 doğal tatlı su gölünde yaptıkları su analizlerinde tespit ettikleri zehir etkili siyonobakteri türlerin, bu yıl alınan numunelerde 3-4 kat artış gösterdiğine dikkat çekti. Dr. Kesici, mavi-yeşil alg olarak da bilinen bu siyonobakteri istilasıyla göllerin çürümeye başladığı uyarısında bulundu.
#Türkiye Tabiatını Koruma DerneğiAntalya'nın Kaş ilçesindeki Kartal Gölü, kuraklık nedeniyle kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. 6 dekarlık alana sahip gölde, sadece 1 dekar alanda kaldığını belirten Kemer Mahallesi Muhtarı Ramazan Çatılı, "Yüzyılladır bölgeye hayat veren, güzellik katan Kartal Gölü ilk kez kurudu. Etrafındaki yeşil örtü yok oldu" dedi.
#ANTALYAAntalya'nın Kaş ilçesindeki Kartal Gölü, kuraklık nedeniyle kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. 6 dekarlık alana sahip gölde, sadece 1 dekar alanda kaldığını belirten Kemer Mahallesi Muhtarı Ramazan Çatılı, "Yüzyılladır bölgeye hayat veren, güzellik katan Kartal Gölü ilk kez kurudu. Etrafındaki yeşil örtü yok oldu" dedi.
#ANTALYAKöyceğiz ve çevresi adeta doğanın oyun sahası... Medeniyetlerin varlığına, yokluğuna karar veren de o olmuş, padişahların ruhlarına miski amberi salan da... Günümüzdeyse bir ekoturizm bölgesi; butik ve doğaya saygılı eşsiz bir deneyim için meraklılarını trekking ve bisiklet yollarına çağırıyor.
#MuğlaMuğla’nın Köyceğiz ile Denizli’nin Beyağaç ilçelerinin sınır çizgileri ortasında kalan ve içinde som altından çift başlı kartal heykeli bulunduğuna inanılarak talan edilen Kartal Gölü, definecilerin umudunu kesmesiyle, kurtuldu. Definecilerin kazdığı çukurlar tekrar suyla dolarken, göl eski görkemli günlerine dönmeye başladı.
Türkiye’de her gün bir yenisi yaşanan çevre katliamlarından Pamukkale de 1990’larda nasibini almıştı. UNESCO’nun “Dünya Kültür Mirası Listesi”ne giren travertenler “kararıyor, kararmıyor” tartışmalarına konu oldu. Karardıkça bölgeyi gelen turist sayısı azaldı. Nihayet 2006’da Pamukkale’yi Koruma Programı için düğmeye basıldı. Çalışmaların meyvesini vermesi yaklaşık iki yıl aldı. Travertenler beyazladı, Pamukkale eski haline döndü. Bölgede turizm geçen yıl kıpırdamaya başlamıştı. Bu yıl atağa geçti. İlk üç ayda travertenlerin ziyaretçisi, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 30 arttı.
Çeşme’den Fethiye’ye kadar Güney Ege kıyısı bu yaz yine turist patlaması yaşıyor. Kruvaziyer turları ve uçakla bölgeye inenlerin sayısı, geçen yıla oranla, yaklaşık yüzde 15 arttı. Mavi bayraklı plajlar, beach club’lar dolu. Bölgede tatile gidecekseniz, işte size deniz, eğlence, yemeklerle ilgili yenilikler, ipuçları.
Topuklu Yaylası şenlikle açıldı Denizli’nin doğal güzellikleriyle tanınan ilçesi Beyağaç’ta belediyenin Orman Bakanlığı’ndan kiralayarak yayla turizmine kazandırdığı Topuklu Yaylası 1’inci Topuklu Yayla Şenliği ile açıldı. Açılışta jimnastik ve judo gösterileri, karakucak güreşleri, amatör ses yarışması ve konserler beğeni kazandı.