Karpuz yaz sofralarının vazgeçilmez meyvelerindendir. Ferah ve soğuk tüketilen karpuz herkesin sevdiği bir meyvedir. Bu nedenle Türkiye'deki karpuz yetiştiriciliği ve karpuz yetiştirilen iller herkes tarafından merak edilmektedir. Peki, karpuz Türkiye'de en çok ve en iyi nerede yetişir? Karpuz nasıl yetiştirilir? Karpuz yetiştiriciliğine dair her şeyi sizler için derledik.
#Karpuz Nasıl YetişirYemek kitaplarıyla da tanınan ünlü tasarımcı Gönül Paksoy’un ‘Göçlerle Zengin Ceyhan Mutfağı’ adlı yeni kitabı yayımlandı. Kitapta tahinli kabak dolması, kigi gılnış çorbası, şorpa, bezdirme, gömeç süllüm ve mişores gibi bir Ceyhanlıyı bile şaşırtabilecek yemekler var... Bu sayede kültürel zenginliğin küçük bir ilçede dahi nasıl özel bir mutfak oluşturabildiğini görüyorsunuz.
#Ceyhan MutfağıYazın vazgeçilmez besinlerinden biri olan karpuz, dünyanın pek çok yerinde severek tüketilen bir meyve. Kabakgiller familyasından olan karpuz dilimize Farsça’dan geçmiştir. Peki, karpuzun ana vatanı neresi, faydaları neler?
#Karpuzun Anavatanı