Karnabahar, kış aylarının en fazla tüketilen sebzelerinden. Yemeği de yapılan karnabaharın kızartması ayrı güzel. Yanında da sarımsaklı yoğurtla tadına doyum olmuyor. Üstelik yapımı da çok pratik. Peki karnabahar kızartması nasıl yapılır, malzemeleri neler? Evde karnabahar kızartması tarifi, yapımı ve püf noktaları...
#Karnabahar Kızartması Nasıl YapılırDışı çıtır çıtır içi yumuşacık, çocuklara karnabahar sevdirmenin en güzel yolu… Üstelik çok kolay…Karnabahar kızartması yapmanın birkaç püf noktası var. Kızartma hamurunun soğuk olması ve kızgın yağda kızarması. Karnabahar kızartmasının çıtır çıtır olması için kızartma hamurunu bir iki saat önceden hazırlayıp buzdolabında soğutun. Soğuk sosla kaplanan karnabaharlar kızgın yağda kızarınca fazla yağ çekmiyor hem de çıtır çıtır oluyor.
#KarnabaharAirfryer tarifleri pratiklik arayanlar için zamandan tasarruf etmenin en iyi yolu. Kokusundan şikayet edenlere, kızartma tadında bir airfryer karnabahar tarifi hazırladık. Peki, airfryer'da karnabahar nasıl yapılır, kaç dakika?
#Airfryer KarnabaharTerbiyeli karnabahar çorbası, karnabahar sevmeyenlerin bile sevebileceği türden bir çorba tarifi. İnsan bir çorbadan daha ne ister. Hem çok faydalı şifa deposu hem de yapımı kolay… Yiyen herkesten tam not alıyor, karnabahar sevmeyenlere bile karnabahar sevdiriyor.Bu sebze çorbasını denemeden geçmemelisiniz.
#İftar MenüsüKarnabaharı sevmeyenlere karnabaharı sevdirecek, harika bir iftar çorbası. İçimi kolay, yumuşacık, mideye iyi gelen bol vitaminli bir çorba. Dumanı üzerinde üstüne kızarmış ekmek parçalarıyla servis edin. İşte, çorbası tatlısıyla Rüzgar Şef ile Ramazan 13.gün menüsü...
#RamazanDünyanın gıda kaynakları azalıyor. Devir ‘atıksız mutfak’ devri! Geleneklerimizde bir ürünün sapını, kökünü, yaprağını ayrı ayrı değerlendirmek zaten var. Biz de biraz özenle kendi atıksız mutfağımızı yaratabiliriz. Örneğin turunçgillerin kabuklarını reçel yapabilir, asma yaprağının sapını tencerenin dibine yayarak sarmanın lezzetine lezzet katabiliriz. Tasarımcı Gönül Paksoy, şef Aylin Yazıcıoğlu, yemek programları yapan Şerife Aksoy ve şef Pelin Çakar’dan konuya yaklaşımlarını dinledik, tarifler aldık, çeşitli püf noktaları öğrendik...
#YemekRamazan ayıyla birlikte evlerde de iftar hazırlıkları başladı. Sevdiklerine özel menüler hazırlamak isteyenler her gün iftar menülerinde hangi lezzetli yemeklere yer vereceklerini araştırıyor. Sizlere, Ramazan'ın 4. gününe özel et yemeğinden tatlıya harika yemek tariflerinin olduğu bir iftar menüsü hazırladık. Siz de "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız, işte 16 Nisan Cuma gününe özel iftar menüsü...
#Bugün Ne Pişirsem?Ne müthiş bir sebze karnabahar! Ülkemizde bolca ve kolayca yetişiyor. Üstelik bonkör ve bereketli. Ama onu klasik bir karnabahar yemeği haricinde pek değerlendirmiyoruz. Bu hafta mutfağa bu güzeller güzelini biraz daha yakından tanımak, onun küçük ve lezzetli mucizelerini size de anlatmak ve ‘Refikaca’ iki yeni tarifi sizinle paylaşmak için girdim.
#Karnabahar