Mezuna kalmak genellikle üniversite giriş sınavı gibi büyük sınavlarda başarılı olmak için bir yıl veya daha fazla süre çalışmayı ifade eder. Mezuna kalmak, genellikle sınavda istediği başarıyı elde edemeyen kişilerin, bir yıl daha çalışarak yeniden denemeyi seçmesi anlamına gelir.
#Konuk YazarMilli Eğitim Bakanlığı’nca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait “Türkiye Yüzyılı Maarif Model” kamuoyunun görüşüne sunuldu. Yeni müfredat taslağı için internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüş bildirilebilecek. Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak. Bakanlığın açıkladığı modelden bazı çarpıcı detaylar şöyle:
#Milli Eğitim BakanlığıMilli Eğitim Bakanlığı'nca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Model" kamuoyunun görüşüne sunuldu. Yeni müfredat taslağı için internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüş bildirilebilecek. Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak.
#Milli Eğitim BakanlığıMilli Eğitim Bakanlığı'nca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Model" kamuoyunun görüşüne sunuldu. Yeni müfredat taslağı için internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüş bildirilebilecek. Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak.
#Milli Eğitim BakanlığıMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ başlığıyla hazırlanan yeni müfredat taslağı, kamuoyunun görüşüne sunuldu. Yeni müfredat taslağı için MEB’in internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüş bildirilebilecek.
#MüfredatTBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, Sultanbeyli Dijital Dönüşüm Merkezi’nde AK Parti Gençlik Kolları’nın düzenlediği “Gençlerle Biz Bize” programında gençlerle bir araya geldi. Kurum, burada yaptığı konuşmada “İstanbul, hiç kimsenin oyun alanı, kariyer planlama yeri değil. 5 yıllık karneniz sıfır” diye konuştu.
#AK PARTİDünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE), 2024’ün en iyi üniversitelerini açıkladı. 1904 kurumun sıralandığı listede Türkiye’den 75 üniversite yer aldı. İlk 1000’e 11 Türk üniversitesi girdi. ODTÜ, Koç ve Sabancı Üniversiteleri ise ilk 500’e girmeyi başardı.
#ODTÜDünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE), 2024 yılının en iyi üniversitelerini açıkladı. 8 yıldır Avrupa’nın ve dünyanın en iyi üniversitesi olan Oxford, bu yıl da geleneği bozmadı ve listenin ilk sırasında yer aldı. Bin 904 kurumun sıralandığı listede 75 üniversite ile temsil edilen Türkiye’nin en başarılı yükseköğretim kurumları 301-400 bandındaki Koç, ODTÜ ve Sabancı Üniversiteleri oldu.
#Times Higher EducationYükseköğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin iş hayatına dahil olmada yaşadıkları zorlukların önüne geçmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. Anadolu Üniversitesi ile Eleman.net arasında imzalanan protokol çerçevesinde öğrenci ve mezunların iş ve staj imkanlarının artırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek.
#Anadolu ÜniversitesiDepremlerde en büyük ‘yıkımı’ çocuklar aldı. 3 bin 500 çocuk ya annesini ya babasını ya da her ikisini kaybetti. Çoğunluğu akrabalarının yanında yaşıyor. Ailesine ulaşılamayan 40 çocuk devlet korumasına alındı, bir çocuk evlat edindirildi, iki çocuk ise koruyucu aile yanında.
#KahramanmaraşYaş dönemi itibariyle duygu durum süreçlerinin hassasiyeti, sosyal ilişkilere yüklenen anlamın boyut değiştirmesi, kimliklerinin oluşumu ve kendilerini tanımlama sürecinde yeni soru ve sorunların içerisine giriyor olmaları; lise kademesini önemli kılan unsurlardan sadece birkaçı arasında yer alıyor. Özel Ata Koleji Anadolu Lisesi Rehberlik Bölümü öğretmenleri Yusuf Şanlı ve Damla İskender, yeni bir eğitim-öğretim dönemine başlarken liseli öğrencilerin okul algısı ve velilerin bu sürecin yönetimindeki tutum ve davranışları hakkında bilgiler verip, tavsiyelerde bulundu.
#Lise Çağındaki Çocuklarla Nasıl İletişim Kurulmalı?Akdeniz’in çeşitli noktalarına dalarak deniz altında temizlik yapan Antalya AKEV Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Hasan Özcan, 10 dakikalık dalışta kilolarca çöp çıkardı. Özcan’ın çıkardığı çöpler arasında saatten tavaya, şemsiyeden oyuncağa onlarca çeşit atık yer alıyor.
#DenizMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından, Hedef 2022 projesi bünyesinde Van’da düzenlenen ‘Akademik Gelişim ve Kariyer Planlama Toplantısı’na katılan Doğu ve Güneydoğu Bölge Koordinatörlerine sürpriz bir ziyaret yaptı. Bakan Özer, öğretmenlerle sohbet ederek kariyer basamakları eğitimleri ve yazılı sınava ilişkin önerilerini dinledi.
#Mahmut Özerİşgücü piyasaları her zamankinden daha rekabetçi bir hal alıyor. Pandemi, küresel krizler, savaşlar ve göçler tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çalışma hayatını olumsuz etkiliyor. Bu tür küresel faktörlere ulusal koşullar da eklendiğinde gençler için istihdam önemli bir sorun haline geliyor.
#Konuk YazarGençlik ve Spor Bakanı M. Muharrem Kasapoğlu Hürriyet’e konuştu. Bakan Kasapoğlu, 2021’i değerlendirdi, 2022’den beklentilerini anlattı. Yeni spor yasasından tesisleşmeye kadar birçok konuya değinen Kasapoğlu, "Sadece sporda değil, herhangi bir yapıda bir yöneticinin, kendi döneminden sorumlu olmadığı bir sistem varsa, orada sürdürülebilirlik olmaz. Tokyo Olimpiyatları’nı hep gururla hatırlayacağım. sporcularımız sadece başarılarıyla değil davranışlarıyla da göğsümüzü kabarttı. Ülke olarak sporda son yıllarda yakaladığımız başarıların en önemli sebeplerinden biri son 19 senede hayata geçirdiğimiz ‘tesis devrimi.’" açıklamasında bulundu.
#Bakan KasapoğluÖğrenciler hayallerini süsleyen üniversitelere gidebilmek için yoğun bir maratonu geride bıraktı. Şimdi artık tercih zamanı. Kampüsler yeni gelecek öğrencileri beklerken okul yönetimleri de 2021-2022 akademik yılı için hazırlıklara başladı. Biz de üniversitelerin rektörlerinden üniversite hayatının ne demek olduğu ve gençlere neler katacağına yönelik görüş aldık.
#RektörlerdenTurgay Polat kariyeri ve katıldığı programlarla gündeme geliyor. Eğitim konusunda çocukları ve aileleri bilgilendiren Turgat Polat'ın biyografisi merak ediliyor. Peki, Turgay Polat kimdir, mesleği ne? İşte Turgay Polat'ın çalışma alanı ve biyografisi
#Turgay Polat KimdirKoç Holding, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi (KWORKS) iş birlikleri ile hayata geçirilen BOOST Sivil Toplum Teknoloji Hızlandırma Programı’nda ilk aşama tamamlandı. “Bilim Kahramanları Derneği, Eğitim Reformu Girişimi, Hayata Destek Derneği, İstanbul Kültür Sanat Vakfı, Kalkınma Atölyesi, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği ile Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı” sosyal ve çevresel sorunlara dijital teknolojileri kullanarak çözüm buldukları projeleri ile ikinci aşamaya devam etmek üzere seçilen 7 sivil toplum kuruluşu oldu. Seçilen kuruluşlar, 10 bin dolara kadar proje desteği alırken, 24 haftalık ek hızlandırma programına katılacak.
#Koç HoldingVodafone, bu anlayışla hayata geçirdiği “Bu işte Birlikteyiz” platformuyla pandemide işini kaybedenlere destek olacak. UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) ve Habitat Derneği’nin de katkıda bulunduğu platformda, iş arama sürecinde olanlar için kişisel eğitim ve yetenek programlarına erişim imkânı sunulacak. “Bu işte Birlikteyiz” platformuyla, iş arayanlara toplam 13 milyon TL’lik fayda sağlanması hedefleniyor.
#VodafoneÜniversitelerin birinci sınıfı müfredatına eklenen kariyer planlama dersini, 2020-2021 akademik yılı bahar dönemiyle 100 üniversitede 400 binden fazla öğrencinin alması planlanıyor. Dersin 14 haftalık ders planı ve içerikleri, ortak bir standartta, tüm öğrencilere fırsat eşitliği sağlayabilmesi için hazırlandı.
#ÜniversiteTürkiye’de ilk defa lise ve üniversite öğrencilerine yönelik 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı olarak kurulan ve 6 yıldır binlerce gence sayısız yetkinlik kazandıran MZV-MEF YetGen 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı 13 Şubat 2021’de 6’ncı kez eğitimlerine başlıyor.
#MZVHer ülkenin sağlık alanında ilerleyebilmesi için, tıp konusunda çalışacak başarılı personellere ihtiyacı vardır. Bu personellerin yetiştirilmesi de üniversiteler aracılığı ile olur. Tıp ve teknoloji alanında personeller yetiştirilmesini sağlayan bölümlerden biri Biyomühendislik bölümüdür. Peki, Biyomühendislik bölümü nedir ve mezunları ne iş yapar? İşte Biyomühendislik bölümü hakkında tüm merak edilen detayları derledik.
#Biyomühendislik Bölümü Nedir Ve Mezunu Ne İş Yapar?Günümüzde çalışma yaşamı gittikçe daha karmaşık ve yarışmacı bir hal alıyor, gençler bu yaşama uyum sağlamakta zorlanıyor. Bu süreçte başarıyı ve doyumu yakalayabilmenin güçlüğü, kariyer planlaması yapmayı ve gerçekçi stratejiler uygulamayı zorunlu kılıyor. Dolayısıyla çocuk ve gençlerin hem eğitimleri süresince hem de eğitimlerini tamamlayıp çalışma hayatına atıldıklarında ailelerinin de desteğine ihtiyaçları var.
#Kariyer