Trabzon'da karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede Hasan O.'nun (64) karnından 26 kiloluk tümör çıkarılan ameliyatta yer alan Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. İsmet Çelik, "Kocaman kocaman damarlarla ilintileri vardı. Sol böbrekle ilintili olduğunu görünce, tümörü sol böbrekle beraber almak zorunda kaldık. Ameliyat yaklaşık 1,5 saat sürdü. Böyle solid ve böbrek kaynaklı bir kitleyi literatürde hiç göremedim. Bu sadece Türkiye için değil, dünya çapında bir şey" dedi.
#TrabzonTrabzon'da karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede Hasan O.'nun (64) karnından 26 kiloluk tümör çıkarılan ameliyatta yer alan Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. İsmet Çelik, "Kocaman kocaman damarlarla ilintileri vardı. Sol böbrekle ilintili olduğunu görünce, tümörü sol böbrekle beraber almak zorunda kaldık. Ameliyat yaklaşık 1,5 saat sürdü. Böyle solid ve böbrek kaynaklı bir kitleyi literatürde hiç göremedim. Bu sadece Türkiye için değil, dünya çapında bir şey" dedi.
#TRABZONAdana’da yaşayan, 20 yıldır çocuk sahibi olma hayali kuran ve karın ağrısı şikayeti çeken G.D.’nin (40), Diyarbakır’da özel bir hastanede yapılan tetkiklerde karnında büyük bir kitle olduğu tespit edilince ameliyata alındı. Karnından 10 kilo ağırlığında ve 30 santimetre çapında kitle çıkarılan G.D.’nin operasyonunu gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Fuat Zaman, “Ameliyatımız başarıyla gerçekleşti. 1-2 ay sonra hasta iyileşince çocuk tedavisi yapacağız” dedi.
#DiyarbakırAdana’da yaşayan, 20 yıldır çocuk sahibi olma hayali kuran ve karın ağrısı şikayeti çeken G.D.’nin (40), Diyarbakır’da özel bir hastanede yapılan tetkiklerde karnında büyük bir kitle olduğu tespit edilince ameliyata alındı. Karnından 10 kilo ağırlığında ve 30 santimetre çapında kitle çıkarılan G.D.’nin operasyonunu gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Fuat Zaman, “Ameliyatımız başarıyla gerçekleşti. 1-2 ay sonra hasta iyileşince çocuk tedavisi yapacağız” dedi.
#SağlıkKarın bölgesi, vücudumuzun kaburga bölgesinde bulunuyor. Bu bölgede ise, bazı nedenlerden dolayı bazı şişkinler meydana gelebilir. Yaygın bir şekilde görülen karın şişliğinin pek çok farklı nedeni vardır. Genellikle de gaz sorunlarından kaynaklanan karın şişliğinin çok daha farklı nedenleri de olabilir. Karın şişkinliğine iyi gelen hareketler nelerdir sizler için derledik.
#Karın ŞişliğiKarın şişliği sorunu zaman zaman günlük hayatı olumsuz etkileyebiliyor. Karın şişliğinin kendi içerisinde pek çok nedeni bulunur. Bu nedenler kişinin yaşadığı hayata ya da kilosuna, yaşına, beslenme şekline göre farklılık gösterir. Bazen de yemek yedikten sonra karış şişkinliği oluşur ve hazımsızlık, kabızlık gibi sonuçlar doğurabilir. Karın şişkinliğine iyi gelen bitkisel ve doğal yöntemlerle evde çözüm üretmek mümkün. Peki karın şişkinliği nasıl geçer? Evde karın şişkinliğine ne iyi gelir? Kabızlık ve karın şişkinliği nasıl geçer? Karın şişkinliği ve ağrısına ne iyi gelir? İşte karın şişkinliğinin nedenleri ve karın şişkinliğine iyi gelen öneriler...
#Karın ŞişliğiKarnın üst bölgesinde (mide bölgesi) ağrı veya şişkinlik, vücutta sıvı toplanmasına bağlı olarak gelişebilir. Mide bulantısı ile birlikte hazımsızlıktan ve ishal gibi bağırsak problemlerinden de kaynaklanabilen mide şişkinliğine evdeki doğal yiyeceklerle de çare bulunabilir. Peki, mide şişkinliğine ne iyi gelir? Mide şişkinliği neden olur ve nasıl geçer? İşte, mide şişkinliğinin nedenleri ve evde iyi gelen şeyler
#Mide ŞişkinliğiKasık fıtıkları, karın duvarı fıtıklarının % 80’nini oluşturuyor ve erkeklerde 3 kat daha sık görülüyor. Uzun süre ayakta kalarak iş yapanlar ile bazı meslek gruplarında kasık fıtığının çok çabuk oluşabiliyor. Peki kasık fıtığı nedir, neden olur? Kasık fıtığı belirtileri ve tedavisi...
#Kasık FıtığıKarın şişkinliği, hazımsızlık, şişkinlik gibi şikayetler toplumda sık rastlanan sindirim problemleri belirtilerinin başında geliyor. Sindirim sistemini en çok etkileyen unsur ise besinlerden geçiyor. Tüm bu problemlerden kurtulmak için pek çok öneri sunan Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz Gizir, kabızlık sorununu gideren bir de tarif vermeyi ihmal etmiyor.
#KabızlıkKendinize sürekli 'Karnım neden hep şişkin' diye soruyorsanız yalnız değilsiniz, bu şişkinlik çoğu insanda yaygın. Bazı yiyecekler ve içecekler gaza neden oluyor olabilir. Ancak şişkinliğin nereden geldiğini anlamak, rahatlamanın en iyi yollarından biridir. İşte karın şişliğinden hızlıca kurtulmanın 7 yolu...
#ŞişkinlikYemekten sonra karın şişkinliği, ağrı veya doygunluk ile kendini gösteren hazımsızlık, toplumda sık rastlanan sağlık problemleri arasında yer alıyor. Sindirim sisteminin iyi çalışmaması sonucu oluşan hazımsızlık bazen de tüketilen besinlerden veya yanlış yeme alışkanlıklarından kaynaklanabiliyor.
#HazımsızlıkYenidoğandan erişkine hemen her yaşta ortaya çıkan kasık fıtığı, tedavi edilmediğinde hayati tehlikeler doğurabiliyor. Erkeklerde daha sık görülmekle beraber kadın hastalarda daha ciddi sonuçlara yol açabilen kasık fıtığının tedavisinde ise cerrahi tedaviler imdada yetişiyor.
#Kasık FıtığıZONGULDAK’ta, karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden Selahattin Heper’in (69) karnından, ameliyatla 11 kilo kitle çıkarıldı. Dr. İlhan Taşdöven, insanlarda yüzde 1’in altında görülen bu kitlenin hafife alınmaması gerektiğini söyleyerek, "Bu tip kitleler çok nadir görülür. Basit bir şişkinlik diye geçmeyelim. Muhakkak bir üst kuruluşa başvuralım" dedi.
#Selahattin HeperSağlıksız beslenme birçok hastalığa neden olurken, birtakım hormonların da düzgün çalışmasını engelleyebiliyor. Unutkanlık, uykusuzluk gibi birçok sorunun altında yetersiz veya kötü beslenme olabileceğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Necdet Yetim, "Mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin seviyesi artırılmalı. Serotoninin esas maddesi olan triptofandan zengin olan yumurta, peynir, ceviz, badem, et, balık, pirinç, bezelye, ananas, muz gibi besinleri bolca tüketmek gerekir" dedi.
#Doğru BeslenmeYemekten sonra karın şişkinliği, ağrı veya doygunluk ile kendini gösteren hazımsızlık, toplumda sık rastlanan sağlık problemleri arasında yer alıyor. Sindirim sisteminin iyi çalışmaması sonucu oluşan hazımsızlık bazen de tüketilen besinlerden veya yanlış yeme alışkanlıklarından kaynaklanabiliyor. Gastroenteroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Züleyha Akkan Çetinkaya, hazımsızlık şikayetlerine karşı alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.
#Hazımsızlık Neden OlurYumurtalık kanseri, dünya genelinde kadınlarda görülen kanserler arasında 8. sırada yer almasına rağmen hayati riske neden olan jinekolojik kanserler arasında ilk sırada bulunuyor. Bunun sebebi ise henüz etkin bir tarama yöntemi olmayan hastalığın geç teşhis edilmesi ve zorlu bir tedavi süreci gerektirmesi olarak gösteriliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Doç. Dr. Emel Kurtoğlu Özdeş, yumurtalık kanserinin nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.
#Yumurtalık KanseriAni sıcaklık değişiklikleri solunum yolu rahatsızlıklarından kalp damar hastalıklarına, sindirim sisteminden duygu durumuna kadar çok farklı anlamlarda sağlığı olumsuz etkileyebiliyor. Sıcaklık değişikliklerine bir şey yapılamasa da alınacak bazı önlemlerle bu dönemleri daha sağlıklı atlatmak mümkün olabiliyor. İç Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Pınar Balcı, ani sıcaklık değişikliklerinde yaşanan sorunlar ve alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.
#Hava DeğişimiŞişkinlik, gaz ve geğirme toplumda sık rastlanan şikayetlerdir. Bu şikayetler hassas bağırsak sendromu, fonksiyonel hazımsızlık gibi hastalıklara eşlik edebilir. Bu şikayetlerin neden kaynaklandığını ve nasıl geçtiği ise vatandaşlarca araştırılıyor. Peki, şişkinlik neden olur?
#Şişkinlik Neden Olur?Dünyada görülme sıklığı giderek artan bağırsak sendromu, ülkemizdeki pek çok kişinin de muzdarip olduğu sağlık sorunlarından biri haline geldi. Bağırsak sendromu genellikle semptomlarından ya da fiziksel muayene ile teşhis edilir. Peki, bağırsak sendromu belirtileri nelerdir, nasıl anlaşılır?
#Bağırsak Sendromu