Pandemi ile birlikte ‘sağlıklı beslenmenin ve bağışıklık sistemini destekleyici besinler tüketmenin’ ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. “Sağlıklı besinler nelerdir?”, “Günlük tükettiğimiz gıdaları daha sağlıklı hale getirmek için neler yapabiliriz?” soruları ise en çok araştırılan konular arasında. Gelin biz de bugün yaşamımızı sürdürmek için ihtiyaç duymadığımız ancak hastalıklara karşı koruyucu etki gösteren fito besinlerin ne olduğuna ve bu besinlerle hazırlanmış detoks tariflerine bir göz atalım...
#SağlıkYaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden birisi olan dut, özel olarak yetiştirilebilmekte ve fidanının dikilmesi, bakımı ve budanması yapılabilen dutgiller arasında yer almaktadır. Dut fidanı nasıl dikilir? Dut fidanı bakımı yapımı ve budama işlemi hakkında merak edilenleri derledik.
Andız pekmezinin yapımı zor ve zahmetli… İğneli andız ağacının olgunlaşmış kozalaklarını toplayan kişiler, bu kozalaklardan pekmez üretiyor. Peki, bu pekmez nelere faydalı? Andız pekmezi gerçekten şifa kaynağı mı?
#Andız PekmeziKahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan reçelleri evde kendileri hazırlamak isteyen vatandaşlar son dönemde karadut reçeli tarifini araştırıyor. Lezzetine doyum olmayan karadut reçelini evde yapmak isteyen vatandaşlar, karadut reçeli yapmanın püf noktalarını ve karadut reçeli yaparken dikkat edilmesi gerekenleri araştırıyor. Peki, karadut reçeli nasıl yapılır? Karadut reçeli yaparken nelere dikkat edilir?
#Karadut Reçeli Nasıl Yapılır?Peter Marshall (25) barmenliğe 18 yaşında "öylesine" başladı. Londra TGI Fridays’te çalışıyor. Mart ayında Las Vegas’ta yapılan ve 7500 barmenin katıldığı Fridays 2006 yarışmasında bütün bölümlerde birinci gelerek dünya şampiyonu oldu. Daha önce de İngiltere ve Avrupa şampiyonlukları var. Dünyanın her yerinde barmenlere eğitim veriyor.