Çeşitli sebeplere bağlı olarak gelişen ve kişiyi günlük hayatında rahatsız eden kasık ağrıları, sık görülen ağrılardandır. Kasık fıtığı, bel fıtığı, idrar yolları, üreme organları ve bazen de kalça eklemi ve çevresiyle ilgili sorunlarda görülen kasık ağrılarının, bu nedenlerin dışında kalça sıkışmasından da kaynaklanabileceği unutulmamalıdır.
#Kalça Sıkışması SendromuKalça ekleminin sıkışması anlamına gelen kalça sıkışma sendromunun birçok farklı tipi bulunmaktadır. Kerpeten tipi olarak adlandırılan bir kalça sıkışma tipi bulunmaktadır. Ayrıca alfa açısında değişiklik olduğu durumlarda sıkışma meydana gelebiliyor. Bunların ikisinin karışık olduğu tipler de var bunlara karışık tip sıkışma sendromu deniyor. Sıkışma sendromları için öncelikle fizik tedavi, çeşitli egzersiz tedavileri ile iyi sonuçlar alınabiliyor. Sonuç alınamazsa enjeksiyon tedavileri denenebiliyor. Kalça içerisine PRP, hyelüronik asit, ozon hatta kök hücre tedavileri yapılabiliyor. Bu tedavilerden de sonuç alınamazsa cerrahi tedaviye başvuruluyor.
#HtvprogramlarTÜM vücudun çalıştırıldığı, kas aktivitesinin yüksek olduğu bir spor dalı olan yüzme, uzmanlar tarafından da önerilen aktivitelerin başında yer alıyor. Ancak yüzerken sık yapılan bazı hataların omuz bölgesinde ağrıya neden olabileceğine işaret eden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Gökhan Meriç, önemli uyarılarda bulundu.
#Doç. Dr. Gökhan MeriçUzun süreli (kronik) ağrıya neden olan önemli rahatsızlıklardan biri olan kulunç hakkında konuşan Dr. Ahmet Çapar, “Her yaş grubunda gözlenen kulunç kadınlarda erkeklere oranla iki kat daha fazla görülmektedir. Ağrı dışında hiçbir zararı ve tehlikesi olmayan kulunç ağrıları, doğru tedavi yöntemleri giderilebilir” dedi.
#KulunçBoyunda kireçlenme, gerginlik, başparmakta ya da bilekte ağrı, gözlerde yanma ve batma, sırt, bel ve omuzda tutulma olması... İşte işyerinde haftada 15 saatten fazla bilgisayar başında oturmanın sonuçlarından bazıları. ‘Meslek hastalığı’ olarak da bilinen ‘Kas İskelet Sistemi Hastalıkları’, işle ilgili hastalıkların yüzde 60’ını oluşturuyor. Bu problem hem çalışanların sağlığını olumsuz etkiliyor hem de işgücü kaybı ve tedavi masrafları açısından işverene yük oluyor. Yeni İş Güvenliği Yasası, ışıklandırmadan ekipmana kadar birçok konuya standart getiriyor. Standartları iki yıl içinde uygulamaya geçirmeyen şirketler için çalışanlar yargı yoluna gidebilecek.