Kalça çıkığı haberleri sayfasında Kalça çıkığı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 214 Kalça çıkığı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kalça çıkığı, bebeklerde sık görülen ve tedavi edilmediğinde uzun vadede ciddi problemlere neden olabilen bir rahatsızlıktır. Kalça çıkığı ile ilgili tüm merak edilenleri, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Doğan anlattı.
#Kalça ÇıkığıBazı hastalıklar erken dönemde belirti vererek işleri kolaylaştırıyor, bazıları ise ya hiçbir sinyal vermediğinden ya da bu sinyallerin bir hastalığa işaret edebileceğinin farkına varılmadığından tedavisinde de daha güç durumlarla karşılaşılabiliyor. Çocuk Ortopedi Uzmanı Doç. Dr. Kerim Sarıyılmaz, çocuklarda görülen ortopedik hastalıklar hakkında bilgilendiriyor.
#OrtopedikAdana'da doğuştan kalça çıkığı rahatsızlığı olduğu için bir ayağını yeterince kullanamayan, 3 kardeşi de zihinsel engelli olan genç kız, "Fakirlikten ölü kıyafeti giyerek büyüdüm, hâlâ ölü yatağında yatıyorum. Okuyup doktor olmak isterdim ama olmadı. İyileşip herkes gibi mutlu olmak istiyorum" dedi. Rabia (48) ve Recep Taş'ın (60) 5 çocuğundan biri olan 23 yaşındaki Birsen Taş, annesi evde doğum yaptığı sırada doğuştan kalça çıkığı ile dünyaya geldi. Maddi imkansızlıklar yüzünden ailesi tarafından tedavisi yaptırılamayan ve sakat vaziyette büyüyen genç kız, ayağını yüzde yüz kullanamıyor. Yaşlı anne ve babanın çalışmadığı, 4 kardeşin 3'ünün zihinsel engelli olduğu aile, hayatta kalmak için büyük bir mücadele veriyorlar.Tedavi olmak istediğini anlatan Taş, "Benim hayatım film gibi yani yaşadığımız hayat kötü. Çocukluğumdan beri hep alay edildim şiddet gördüm. El gibi giyinemedim. Annem bizi ölülerden kalan kıyafetlerle büyüttü. Ben 23 yaşındayım ve hâlâ hayatını kaybeden birinin yatağında yatıyorum. Okulda arkadaşlarımın artıklarını yerdim, kimse görmesin diye de saklanırdım" dedi.
#ADANATürkiye’de her 100 doğumdan 1’inde doğumsal kalça çıkığı sorununun olduğunu dikkat çeken uzmanlar, bebeklerde ilk 1 ayın teşhis için çok önemli olduğunu, mutlaka doğumdan sonra 1’nci ay sonunda kalça ultrasonu çektirmelerini öneriyor.
#Bebeklerde Kalça ÇıkığıGelişimsel kalça displazisi (GKD) veya halk arasında daha çok hatırlanan doğumsal kalça çıkığı bir bebeğin doğumdan sonra kalçalarının birinde ya da her ikisinde çıkık, yarı çıkık ya da displazi dediğimiz gelişim geriliği ya da kemikler arasında ideal olmayan uyum görüldüğü durumdur.
#Kalça ÇıkıklığıBursa'da Serebral Palsi hastası Burcu Yıldız'a (33) ait akülü engelli aracı binanın girişinden çalındı. Polis tarafından parçalanmış halde bulunan akülü araç, anne Şükran Yıldız'a (53) teslim edildi. Hırsızlık anı, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.
#Engelli AracıAvcılar’da engelli çocuğuyla birlikte minibüse binen bir kadına şoför tepki gösterdi. Engelli arabasının çok yer kapladığını, onun yerine daha fazla yolcu alabileceğini söyleyen şoföre, arabanın da parasını uzatan kadın ‘O kadar paran varsa taksiye binersin’ cevabıyla karşılaştı. Minibüste yaşanan o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
#AvcılarAvcılar’da engelli çocuğuyla birlikte minibüse binen bir kadına şoför tepki gösterdi. Engelli arabasının çok yer kapladığını, onun yerine daha fazla yolcu alabileceğini söyleyen şoföre, arabanın da parasını uzatan kadın ‘O kadar paran varsa taksiye binersin’ cevabıyla karşılaştı. Minibüste yaşanan o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
#AvcılarSiyam kedileri; değişik huy ve renkleriyle kediler içerisinde farkını hemencecik gösteren bir kedi ırkıdır. Kendisine özgü görünümüyle dikkatleri çeken bu kedi cinsi; 1800'lü senelerin sonunda Siyam ismiyle bilinen Tayland'dan dünya çapına ihraç edilmektedir. Peki Siyam kedisi nedir? Siyam kedisinin özellikleri, kişiliği ve bakımı nasıldır? İşte ayrıntılar.
#Siyam Kedisi Nedir?HATAY'da yaşayan 14 yaşındaki cam kemik hastası Mehmet Halit Aktaran'ın annesi, ayağa kalkabilsin diye 10 yıldır mücadele ederek, oğlunu hastane hastane gezdiriyor. Yedi ay önce yapılan kalça çıkığı ameliyatının başarısız sonuçlanmasının ardından bir kez de İstanbul'daki özel bir hastanede operasyon geçiren Aktaran'ın geriye kalan tedavisinin sürdürülebilmesi için 300 bin lira gerekiyor. İkinci kez yapılan ameliyat için gerekli olan parayı Avrupa'da yaşayan Türklerin verdiğini ifade eden anne Fatma Aktaran "Skolyoz, diğer kalçalar, diz açması bunların hepsi olması lazım ki, ilerideki günlerde hem ağrıları hem de yürüme şansı olabilir. 300 bin liraya yakın tutuyor ameliyatlar." dedi.
#HaberHeyecanla beklediğiniz bebeğiniz nihayet dünyaya gözlerini açtı ancak yenidoğan sarılığı sizin de mi kapınızı çaldı? Endişe etmeyin ama hemen sağlık kuruluşuna başvurun zira bu dönemin doktor gözetiminde geçirilmesi çok önemli. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Öğretim Üyesi Tarkan İkizoğlu, tedavide geç kalındığında ölüme bile yol açabilen sarılıkla ilgili toplumumuzda “şekerli su vermek” gibi en sık yapılan yanlışları, hastalığın belirtilerini ve tedavi yöntemlerini anlattı; önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#YenidoğanSerebral Palsi, beyin dokusunda oluşan, kalıcı olan bir hasardır. Bu hasar, hamilelik esnasında, doğum sırasında ya da doğumu izleyen (yenidoğan dönemi) ilk ayda olur. Serebral palsi, yani beyin felci insan vücudundaki kasların hareketlerini, tonusunu veya vücudun duruşunu etkileyen bir grup fiziksel engel durumuna verilen isimdir. Serebral Palsi çoğunlukla doğumdan önce olmak üzere olgunlaşmamış beynin gelişmesi sırasında meydana gelen hasardan kaynaklanır.
#Serebral PalsiOrtopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Tuhanioğlu, “beyin felci” olarak da tanımlanan Serebral Palsi (SP) hastalığının tedavisinde başta çocuk nörolojisi, fizik tedavi uzmanı, fizyoterapist, ortopedi uzmanı, göz hastalıkları uzmanı ve psikolog olmak üzere çok sayıda bölümün tedaviye katkı sunduğunu belirtti.
#Serebral PalsiDizde oluşan ağrılarla başlayan (merdiven inerken, çıkarken ya da oturup ayağa kalkarken) diz kireçlenmelerinde tedaviye geç kalınmaması adına erken teşhis önemlidir. Peki ama diz kireçlenmesi nedir ve neden olur? Nasıl belirti verir? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır anlatıyor.
#Diz KireçlenmesiKalça çıkığı, bebeklerde sık görülen ve tedavi edilmediğinde uzun vadede ciddi problemlere neden olabilen bir rahatsızlıktır. Kalça çıkığı ile ilgili tüm merak edilenleri, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Doğan anlattı.
#Prof. Dr. Ahmet DoğanKalça çıkığı, bebeklerde sık görülen ve tedavi edilmediğinde uzun vadede ciddi problemlere neden olabilen bir rahatsızlıktır. Kalça çıkığı ile ilgili tüm merak edilenleri, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Doğan anlattı.
#Kalça ÇıkığıDoğumsal kalça çıkığı bebeklik çağında kalçanın yeteri kadar birbirini örtememesinden veya çıkık olmasından kaynaklanmaktadır. Çıkık tespit edilmediği ancak örtümü yeteri kadar iyi olmadığı durumlar da olabiliyor. Dolayısıyla hastalığın temelinde kalçayı oluşturan iki kemik yüzeyin; leğen ve uyluk kemiği yüzeylerinin uyumsuzluğundan kaynaklanmaktadır. Çoklu doğumlar, genetik yatkınlıklar ve hamilelikte amniyon sıvısının yetersizliği bu durumla karşılaştıran risk faktörleridir.
#HtvsaglikkulubuBebeklerde kalça çıkığı tedavisinde erken tanı oldukça önemlidir. O yüzden bebeklerin 4 ila 6 haftalıkken yaptırılan muayene ve ultrasonla erken teşhisi sağlayabilmektedir. Erken teşhiste bandaj uygulaması kalçanın düzelmesi için yeterli olabilmektedir. Ancak yeterli olmayan durumlarda çeşitli cihaz uygulamaları veya alçılamalar uygulanabilmektedir. Gerekli durumlarda cerrahi uygulamalar yapılabilmekte ve kişinin sağlıklı şekilde hayatına devam etmesi sağlanmaktadır.
#HtvsaglikkulubuSağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin, topuk kanı taraması sayesinde her yıl 5 binin üzerinde bebekte hastalık belirtileri ortaya çıkmadan belirlendiğini anlatarak, "Bu bebeklerin 3 binden fazlası hipotiroidi, yaklaşık 2 bin biyotinidaz eksikliği, 200 kadarı fenilketonüri ve 150 kadarı kistik fibrozis hastalığına sahiptir. Ayrıca yenidoğan her bin bebekten 1-3’ü ileri derecede işitme kaybı ile doğmaktadır" dedi.
#BebekBursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı, koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmak amacıyla her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası kapsamında açıklamalarda bulundu.
#ÇocukTOPLUM sağlığı açısından büyük önem taşıyan bebeklik ve çocukluk çağında yaptırılan aşılar, koronavirüs salgını nedeniyle aileler tarafından ihmal ediliyor. Medical Park İzmir Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Nur Bekmezci Çilingiroğlu, çocukların aşılar sayesinde bulaşıcı hastalıklara karşı bağışıklık kazandığını ifade edip, aileleri uyardı. Menenjit, çiçek ve kızamık gibi hastalıklardan kaynaklanan ölümlerin etkili aşılama programı sayesinde azaldığını anlatan Çilingiroğlu, "Ülkemizdeki aşılama takvimi pandemi döneminde de değişmedi. Ama aileler bu süreçte çok tedirgin. Aşıları yaptırıp yaptırmama konusunda kararsız. Pandemiye rağmen aşıların mutlaka yapılması gerekir" dedi.
#Dr. Nur Bekmezci ÇilingiroğluBazı hastalıklar erken dönemde belirti vererek işleri kolaylaştırıyor, bazıları ise ya hiçbir sinyal vermediğinden ya da bu sinyallerin bir hastalığa işaret edebileceğinin farkına varılmadığından tedavisinde de daha güç durumlarla karşılaşılabiliyor. Çocuk Ortopedi Uzmanı Doç. Dr. Kerim Sarıyılmaz, çocuklarda görülen ortopedik hastalıklar hakkında bilgilendiriyor.
#OrtopedikAdana’da mahalleli ‘Çıkmaz sokak ve kamyon giremez’ tabelası olan sokağı 10 gün önce ‘sürekli kaza oluyor’ diyerek moloz döküp trafiğe kapattı. Çocuklarını kucağına alıp molozların üzerine oturan kadınlar, gün boyu gelen araç sürücülerini geri çeviriyor
#Adana