Kaju, kalsiyum, magnezyum, demir ve potasyum gibi vitamin ve mineraller içeriyor. Daha çok fıstık haliyle bilenen bu kuruyemişin besin değeri oldukça yüksek ve sağlık için de çok faydalı. Peki kajunun faydaları nelerdir, nelere iyi gelir? İşte kajunun faydaları...
#KajuVücudumuzun ihtiyacı olan doğru enerji kaynakları, daha genç ve diri bir cildin de olmazsa olmazlarındandır. 'Küçük enerji santralleri’ olarak tanımlanan, içerisinde çok sayıda vitamin, mineral ve protein barındıran kabuklu yemişler ile cildinize kaybolan ışıltısını geri kazandırabilirsiniz. Çiğ ve kavrulmamış olmak şartıyla, fındık, ceviz, badem, yer fıstığı, kestane gibi hücre dostu 'küçük enerji santralleri'ni öğünlerinize ekleyerek, daha canlı bir cilde kavuşup, sağlıkla güzelleşebilirsiniz!
#Fındığın YararlarıÇerez tabaklarımızın içini süsleyen kuruyemişlerden biri de kajudur. Kaju ağaçta yetişmektedir. Kaju ağacı nedir? Kaju ağacı Latince ismi nedir? Kaju ağacı özelliklerinelerdir? Kaju ağacı ne zaman dikilir? Kaju ağacı nerede yetişir? Kaju ağacı nasıl yetiştirilir ve nasıl budanır? İşte tüm detaylar.
Dışarıdan vitamin, mineral destekleri içmenize gerek yok. Ülkemizde yaygın şekilde tüketilen kuruyemişlerin hepsi adeta bir derde deva. İçlerinde bulunan kaliteli yağlar, özellikle Omega-3 beyin gelişiminde ve iyi kolesterolün yükselmesinde önemli bir yardımcı. Çocuklarda hem sert hem de alerji nedeni olduğundan 3 yaşından önce dikkatli tüketilmesi gerekse de hem yetişkinler hem de çocuklar için faydaları saymakla bitmiyor. Uzman diyetisyen Serkan Tutar, hem yerli hem dünya mutfağından kuru yemişlerin faydalarını anlattı.