Yeme-içme kültürünün en seçkin örneklerini bulabileceğiniz mutfakların başında Türk mutfağı gelir. Bu mutfağın en lezzetli tabakları her bölgenin kendine has özelliklerini bulabileceğiniz sunumlarıyla hem görsel bir şölen hem de damaklarda harika bir lezzet bırakır. Yedi kıtadan oluşan Türkiye’nin mutfak yönünden en zengin ürünlerinden bir diğeri de Karadeniz Bölgesi’nde yer alır. Bölgenin nüfus yoğunluğu en yüksek olan Samsun ilinde yemek kültürü de oldukça gelişmiştir. Samsun yemeklerinde Karadeniz mutfağında sık tercih edilen tereyağı, turşu, yöresel bitkiler, doğal peynir ve salça gibi gıdalardan oluşan menüler ağırlıktadır. Bugünkü yazımızda sizler için Samsun'da ne yenir ve neyi meşhur? Samsun mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi hakkında detayları derledik.
#Samsun YemekleriBugün yarıyıl tatilinin ilk günü... Pandemi koşullarının da yorduğu öğrencilerin bol bol dinlenme zamanı... Damağına düşkün küçük ‘gurmeler’ ve çocuklarının faydalı aktivitelerle eğlenmesini isteyen ebeveynler için birlikte gezip lezzetli yemekler yiyebilecekleri yerleri seçtik. Yazarlarımız Ebru Erke, Gülay Barbaros Altan, şef Didem Şenol ve Big Chefs’in kurucu ortağı Gamze Cizreli’den tavsiyelerle; menüleri ve etkinlikleriyle de öne çıkan adresler bu rehberde…
#Yarıyıl TatiliÖzellikle hafta sonu geldiğinde haftanın yorgunluğunu atmak için yapılacak en iyi aktivitelerden biri dışarda kahvaltı yapmaktır. İstanbul bu konuda bir hazine gibi… Seçeneklerin çok olması tercihlerimizide zorlaştırıyor. Klasik kahvaltı kültüründen uzak dört mekânı sizler için kaleme aldım.
#İstanbul Kahvaltı MekanlarıSon zamanlarda kahvaltı ve öğle yemeğinin birleşmesiyle ortaya çıkan brunch oldukça popüler. Herkes “En iyi brunch mekânı nerede?” diye soruyor. Jürimiz bu soruya cevap olacak listeyi belirledi. İşte acele etmeden, tadını çıkara çıkara keyifle brunch yapacağınız o adresler...
#Brunch Mekanları Anadolu Yakası