Kağıt toplayıcılara mesleki kimlik verilmesine yönelik genelge, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum imzası ile yayımlandı. Kağıt toplayıcıların mesleki kimlik ile çalışma yapabileceğini ve bu belgeye sahip olmayanların atıkları toplayamayacağını ifade eden Bakan Kurum, kimlik belgelerinin belediyeler tarafından verilebileceğini duyurdu. Peki, kağıt toplayıcılara kimlik nasıl verilecek, kimlik almayanlar için nasıl bir yaptırım uygulanacak? İşte, o detaylar
#Kağıt ToplayıcıÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen “sıfır atık” ve “sıfır atık mavi” projeleri ile atıkların doğaya ve denizlere ulaşarak kirliliğe neden olmasının önüne geçiliyor. Projeyle atıklardan 30 milyar lira ekonomik kazanç sağlandı. 3 milyon ton sera gazı salınımının önlendi ve 265 milyon ağaç kurtarıldı.
#Sponsorlu İçerikİGA’nın çevre ve sürdürülebilirlik politikalarını titizlikle uyguladığı İstanbul Havalimanı, israfın önlenmesi ve kaynakların daha verimli kullanılması hedefiyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında ‘Sıfır Atık Belgesi’ alan ilk havalimanı oldu.
#İstanbul HavalimanıTaslağın hayata geçmesi halinde belediyeler ile alışveriş merkezleri, organize sanayi bölgeleri, bin ve üzerinde çalışanı olan kamu kurum ve kuruluşları, 100'den fazla öğrencisi bulunan eğitim kurumları, 100 üzeri çalışanı olan iş yerleri, sanayi kuruluşları, 4 ve 5 yıldızlı oteller ile 50 ve üzeri yatak kapasitesine sahip sağlık kuruluşlarına 2019'da Sıfır Atık Sistemi'ne geçerek, Sıfır Atık Belgesi alma zorunluluğu getirilecek.
#AVMResmi Gazete'de 11 ve 12 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri yayımlandı. 11 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile arşiv hizmet ve faaliyetlerini düzenlemek, kamuda belge yönetimini sağlamak üzere Cumhurbaşkanlığına bağlı Devlet Arşivleri Başkanlığı kuruldu. 12 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile de Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı kuruldu.
#KhkEt-Balık Kurumu Diyarbakır Et Kombinası Müdürlüğü çalışanlarının karıştığı olayda dolandırıcılar dört yıl boyunca onlarca aileden 11 milyon lira topladılar. 45 günde bir aldıkları paranın karşılığında düzenli olarak yüzde 8’e yakın faiz ödemesi yapan dolandırıcıların foyası haziran ayında ortaya çıktı.