Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kamu maliyesinde gerçekleştirdiğimiz teknoloji reformu ile yeni bir dönemi başlatıyoruz. Geliştirdiğimiz yerli ve milli yazılım teknolojisiyle, bütçenin oluşturulmasından kesin hesabın çıkarılmasına kadar tüm mali süreçleri elektronik ortama taşıyoruz” ifadelerini kullandı.
#Nureddin NebatiE-fatura, veri standardı ve formatı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen ve elektronik belge şeklinde düzenlenen elektronik bir faturadır. Bu belgede, VUK gereğince bir fatura içinde yer alması gereken tüm bilgiler yer alıyor. Ticari, E- fatura, satıcı ve alıcı arasında dolaşımını sağlıklı ve güvenli bir şekilde sağlamak amacı ile Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından oluşturulan bir uygulamadır. Ticari E-Fatura nedir? Ticari E-Fatura iptali nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Ticari E-Fatura Nedir?"Temel Fatura" senaryosundaki e-Faturanın iptal işlemi için e-Fatura İptal Portalı üzerinden öncelikle faturayı düzenleyen kişinin yani satıcının iptal talebinde bulunması gerekir. İptal talebi yaptıktan sonra fatura numarası ve fatura bilgilerinizi eksiksiz bir şekilde yazarak kendinize ait mali mühürle imzalamanız gerekir. Temel E-Fatura nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Temel E-Fatura Nedir?Günümüzde teknoloji her geçen gün gelişiyor. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte hayatı kolaylaştıran adımlar atılıyor. Özellikle fatura sistemlerinde de E- fatura sıklıkla kullanılıyor. E-Fatura nedir ve avantajları nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#E-Fatura Nedir Ve Avantajları Nelerdir?Temmuz ayı itibarıyla cirosu 5 milyon lira ve üzerinde olan işletmeler için e-Fatura’ya geçiş zorunluluğu başlarken yaklaşık 450 bin şirket ve serbest meslek mensubunun e-Fatura’ya geçmesi bekleniyor. Hesapküpü Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Murathan Kılıç dijitalleşmeyen şirketleri bekleyen cezalara ilişkin uyarılarda bulundu.
#CiroBugüne kadar 125 binin üzerinde firmanın e-Dönüşüm’e geçtiği günümüzde Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan tebliğler ile birlikte 1 Ocak 2020 itibariyle şirketlerin e-Dönüşüm alanında verimliliklerini arttıracakları yeni bir dönem başlıyor.
#TeknolojiGiz Kozmetik İstanbul Çatalca’da ürettiği ürünlerle 50 ülkeye ihracat yapıyor. Hint Okyanusu’nda bulunan Mauritius Adası’ndan Bangladeş’e, Ukrayna’dan Fas’a kadar birçok ülkeye Türk kozmetik ürünlerini yollayan firma yeni açacağı üretim tesisiyle hedef büyüttü. Çatalca’da 3 bin metrekare alanda faaliyet gösterdiklerini belirten Giz Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Zengin, “2020’de 12 bin metrekarelik ikinci tesisimiz de devreye girecek. 2020 yılı ihracat hedefimiz 25 milyon dolar” dedi.
#KOBİEkim ayında yapılan düzenlemeyle birlikte e-fatura uygulaması kullanan tüm işletmelerin 1 Ocak 2020 itibariyle e-arşiv uygulamasına geçme zorunluluğu getirildi. Yaklaşık 100 bin işletmenin e-arşiv uygulamasına geçmesi beklenirken, bu düzenlemeyle, e-fatura’ya kayıtlı olmayan şirketlere matbu fatura kesilemeyecek ve sadece elektronik fatura gönderilebilecek.
#Gelir İdaresi BaşkanlığıE-Fatura sorgulama işleminin nasıl yapılacağı binlerce vatandaş tarafından araştırılan ve sorgulanan konular arasında yer alıyor. 2010 yılından itibaren Gelir İDaresi Başkanlığı tarafından uygulamaya konulan e-Fatura sistemi kullanıcılarına pek çok kolaylık sağlıyor. Peki, e-Fatura sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte, GİB E-Fatura sorgulama sayfası.
#E-FaturaYeni girişimcilerin sayısı her gün giderek artıyor. Yeni girişimciler, özellikle son dönemde e-Dönüşüm çözümlerini kullanarak maliyet risklerini azaltıyorlar. e-Dönüşüm firması FIT Solutions, Eylül 2017’ye kadar tüm start-up’lara özel yüzde 75 indirim sağlayarak sektörün gelişimine destek oluyor.
#Girişime-Dönüşüm firması FIT Solutions, şirketlere önemli oranda maliyet ve zaman tasarrufu sağlayan, iş süreçlerinde verimi artıran e-Dönüşüm uygulamalarına olan ilgiye dikkat çekiyor. Her sektörden küçük- büyük birçok şirketin e-Dönüşüm süreçlerini hızlandırdığını hatırlatan FIT Solutions, büyümenin 2017’de artarak devam edeceğinin altını çiziyor.
#E-FaturaTeknolojinin gelişmesi ve elektronik dönüşüm, ekonominin gelişimine destek oluyor. 2014 yılının başından itibaren kullanımı zorunlu hâle gelen, 10 milyon TL ve üzeri ciroya sahip mükelleflerin e-dönüşüm anlamında önemli paya sahip e-fatura ve e-defter uygulamalarına geçişi TNB KEP gibi hizmetleri sağlayıcı kurumların da pazarını bir anda genişletti.
#E-DönüşümMaliye Bakanlığı’nın 2014’te başlattığı e-fatura zorunluluğunu hızla benimseyen şirketler şimdi de perakende satış fişlerini elektronik olarak vermeye başladı. Şu anda zorunluluk olmasa da, elektronik fiş, e-arşiv fatura olarak verilebiliyor. Müşterinin ve şirketin tercihine bağlı e-faturanın giderek yaygınlaşması, ‘Fiş tarih mi oluyor’ dedirtiyor.
#E-Ticaret