Dünyanın en büyük video sitesi olan YouTube, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir video yayınladı. Google ve Youtube işbirliğiyle hazırlanan video sosyal medya kullanıcıları tarafından oldukça yoğun ilgi gördü, video kısa süre içinde milyonlarca kez izlendi.
#Google Doodle“Kadın” konulu çalışmaları ve yürüttüğü kampanyalarla konunun öncüsü olan Hürriyet, düzenlediği “Kadının Gücü Konferansı" ile yine ses getirdi. Konferansta ilham verici başarı hikayeleri aktarıldı, Türkiye’nin dört bir yanından kadınlar seslerini duyurma fırsatı buldu.
#Kadın GücünüKadının Gücü Konferansı’nın oturumlarından bir diğeri de “Kadın İçin Teknoloji”ydi. Bu oturumda da teknoloji dünyasının nabzını yakından tutan, Türkiye’nin en büyük teknoloji zincirlerinden TeknoSa Genel Müdürü Bülent Gürcan ve Teknosa Pazarlama ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Bahçıvanoğlu’yla birlikteydik.
#Kadınlar GünüGenç kadın, kariyerinde ilerlemesine yardımcı olacak akıl hocasını bulduğunu düşünüyordu. Ancak çektiği 'selfie'nin hayatının 4 yılını kâbusa çevireceğinden habersizdi. Peki ona cehennemi yaşatan o canavar kimdi?
#SelfieCumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi’ne atıf yaparak “6284 sayılı kanun, şiddetle mücadele konusunda ihtiyaç duyulan her türlü imkânı, yaptırımı, cezayı zaten en güçlü şekilde barındırıyor. Bunun için biz, ‘sözleşme değil, kanun yaşatır’ diyoruz” dedi.
#Cumhurbaşkanı Erdoğanİstanbul’un kültür beşiği Fatih, son günlerde Orta Asya mutfağının cezbedici tatlarıyla adından söz ettiriyor. Şehrin lüks semtlerindeki alternatiflerinden farklı olarak Özbek ve Uygur restoranları hem uygun fiyatları hem de nefis yemekleriyle ziyaretçilerin gözdesi haline geldi. Fatih sokaklarının yeni yıldızı ramen ve mantıyı bir de biz tattık.
#Ramenİran’da kadınların bastırılmaya çalışılan sesi her geçen gün biraz daha yükseliyor. Geçen hafta tüm dünya Tahran’daki genç bir kadının iç çamaşırlarıyla sokakta dolaşmasını konuşuyordu. Adının Ahoo Daryaei olduğunu öğrendiğimiz genç kadın daha sonra zorla arabaya bindirilerek götürüldü ve ‘ağır bir mental çöküş’ yaşadığı söylendi. Daryaei ile ilgili iddialara ve uluslararası kamuoyunun tepkilerine bakalım…
#İranİstanbul Avcılar'da aile üyeleri arasındaki miras tartışması sırasında çıkan kavgada Başak Billik (25), amcası Bayram Billik (56) tarafından demir çubukla darbedildi. Başına 7 dikiş atılan Billik, "Ben yeğeniyken bunu yapabiliyor. Dışarıda çok kez kadınlar öldürüldü. Ben bunlar gibi olmak istemiyorum. Genç bir kızım. Evlilik arifesindeyken, çok kötü etkiledi. Ben o ölen kadınlardan birisi olmak istemiyorum" dedi.
#Avcılar- Turnuvada Türkiye'yi Eczacıbaşı Dynavit, Fenerbahçe Medicana ve VakıfBank temsil edecek.- Türk temsilcileri, ilk maçlarını 6 Kasım Çarşamba günü İstanbul'da yapacak.- Organizasyonun son 13 sezonunda VakıfBank 6, Fenerbahçe ile Eczacıbaşı Dynavit ise 1'er defa şampiyonluk yaşadı.- CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde 2018'den sonra yeniden Dörtlü Final organizasyonu düzenlenecek.
#Fenerbahçe Medicana8-9 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek Zirve’de, yapay zekâ aracılığıyla kadınlar için daha adil bir dünya inşa etmenin yolları masaya konulacak. Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) tarafından “Yapay Zekâ ve Kadın” temasıyla düzenlenen 6. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılış konuşmasıyla başlayacak. Tüm dünyadan uzman isimlerin konuk olacağı Zirve’ye ilişkin detayları KADEM Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu paylaştı.
#KADEMCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son dönemde ardı ardına gelen, bir polis memurumuzun şehit edilmesinden genç kızlarımızın vahşice katledilmelerine kadar bir dizi hadise, milletimizde haklı bir tepkiye yol açmıştır. Onlarca suç kaydı olan kriminal tiplerin ellerini kollarını sallayarak ortalıkta dolaşması, herkes gibi bizi de rahatsız ediyor" dedi. Erdoğan, "Milletimizin sesine kulak vererek bu çerçevede bazı önemli adımlar atma kararı aldık. İnsanlarımızın sokakta, evinde, iş yerinde hiçbir endişe duymadan hayatını güvenle sürdürebilmesini sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağız. Emniyet teşkilatımız içinde bir zafiyet varsa neşteri vurup bunu gidereceğiz. Adalet sistemimizde tıkanıklık, yanlışlık varsa neşteri vurup Allah'ın izniyle onu da çözüme kavuşturacağız" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı Erdoğan