Tarih de birçok millet ve devlet tarafında barış anlaşmaları imzalanmıştır. Bu anlaşmalın başında gelen ve bugüne kadar imzalanmış ilk anlaşma Kadeş anlaşması olmaktadır. Bu anlaşmayı merak eden bireyler de Kadeş Antlaşması nedir? Kadeş Antlaşması tarihi, maddeleri, önemi ve sonuçları kısaca özeti ne olmaktadır? Soruları bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kadeş Antlaşması NedirArtık yaz mevsiminin sonuna geldiğimiz şu günlerde deniz, kum ve güneş tatilini bir kenara bırakıp kültür, sanat ve tarihin izinde yola koyulmaya ne dersiniz? Uzmanlarımıza ‘Mutlaka görülmesi gereken müze ve eserler hangileri?’ diye sorduk. 8 şehirden birbirinden güzel 15 müzeyi önerdiler.
#RotaTarihin tüm ayrıntıları ile daha net ve anlaşılır bir şekilde araştırılması için çeşitli bilimlere ihtiyaç duyulmaktadır. Özellikle de tarihteki ilk yazıtların detaylı bir şekilde incelenmesi gerekir. Paleografya ise son derece önemli bilimlerden bir tanesi olarak ön plana çıkmaktadır. Paleografya nedir ve neyi inceler? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Paleografya Nedir?Ülkeler arası ilişkiler söz konusu olduğunda sıklıkla duyduğumuz terimlerin başında hiç şüphesiz diplomasi konusu gelmektedir. Diplomasi kelimesini duyup da anlamını bilmeyen pek çok insan bulunmaktadır. Bundan dolayı sizin için Diplomasi nedir? Diplomasi kökeni ve tarihi hakkında tüm detayları derledik.
#Diplomasi Nedir?Tarihte yapılmış olan pek çok önemli savaş vardır. Kadeş savaşı da tarihte yapılmış olan önemli savaşlardan birisidir. Bu savaş önemli sonuçları da doğurmuştur. Bundan dolayı kadeş savaşı ile ilgili yoğun bir araştırma yapılmaktadır. Kadeş savaşı son günlerde araştırılan ve tarihçiler tarafından tartışılan bir savaştır. Peki kadeş savaşı tarihi ve önemi nedir? Kadeş savaşı kimler arasında yapıldı ve hangi yılda yapıldı? Kadeş savaşında taraf olan ülkeler hangileri idi? İşte kadeş savaşı ile ilgili bütün detaylar.
İnsanlığın ortak kültür hazinelerini, yeryüzünün en nadide doğal oluşumlarını belirleyip korunmasını sağlamayı hedefleyen Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) 1972’de, Dünya Kültürel ve Doğal Mirasın Korunması Sözleşmesi’ni kabul etti. Ardından insanlığın ortak mirası listelendi. Dünya Mirası Listesi’ndeki 911 yerden 9’u Türkiye’de. Yaz başında dünya miraslarımızı tanımak için yolculuğa çıkacaklar için bir rehber hazırladık.