ANKARA'da, veteriner kliniğinde çalışan Yunus Emre Ç.'nin (25) çoğaltmak ve satmak için evde kötü şartlarda baktığı 10 kedi, 9 köpek ve 2 ördeğe Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerince el koyuldu. Yunus Emre Ç.'ye, hayvan bakım ve refahına uygun olmayan şartlar nedeniyle para cezası kesildi.
#AnkaraKORONAVİRÜS gölgesinde geçen kurban bayramında, kurban satış ve kesiminin belediyelerin gösterdiği alanlarda, hijyen kurallarına uygun olarak yapılması gerektiği uyarılarına rağmen bazı vatandaşlar ikazları dikkate almayarak kaçak kesim yaptı. Vatandaşların ayrıca, sosyal mesafe kurallarını hiçe sayması ve maske takmaması da dikkat çekti.
#KurbanbayramiAltındağ Belediyesi zabıta ekipleri, Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte, sağlıksız koşullarda ve kaçak satış yapan seyyar satıcılara ortak operasyon düzenledi. Tezgahlara, ses sistemlerine ve hoparlörlere el koyan ekipler, gerekli yasal işlemleri de uyguladı.
#AltındağSon yıllarda av sezonunun başlamasıyla herkes boyutu küçülürken fiyatı yükselen balıklardan şikâyetçi. Uzmanlar, balıkçılar, restoranlar ‘Balıkçılık sistemimiz hatalı’ diyor. En radikal öneri yıllardır bu konuda çalışan Defne Koryürek’ten geliyor: “Yurtdışındaki gibi en az beş yıl balık nadası şart!” 35 yıllık balıkçı Mesut Soydaner ise soruna bir Kızılderili sözüyle açıklık getiriyor: Son balık öldüğü zaman paranın yenmeyecek bir şey olduğunu anlayacağız.
#BalıkTarihi Suluhan’daki takıcı esnafı, ellerinde çantalarla belediyelerin takı tasarım kurslarına katılan vatandaşlara takı malzemesi satanlardan dert yanıyor. Bu satışların önlenmesi için belediyelere dilekçe veren esnaf, “Bazı insanların vergisini ödemeden malzeme satmasına karşıyız. Vergisini ödeyen esnaftan alışveriş yapılmalı” diyor.
#SuluhanKimi metrobüs durağında, kimi kuytu bir köşe başında... Hemen kaldırılmaya müsait portatif tezgahlarda dizi dizi sigara paketleri. Tanıdık markalar ama üzerlerinde Arapça harfler var. İstanbul’un dört bir tarafı kaçak sigara satıcılarıya dolu. Yılbaşı ile birlikte gelen vergi artışının tek sevineni belki de onlar...
İzmir’de kaçak adaklık satışının önüne yıllardır bir türlü geçilemiyor. Özelikle Bayraklı adliyesi ve çevresinde kaçak satış ilanları bu gerçeği bir kez daha gözler önüne seriyor. Cadde üzerilerine konulan "Kuzu Koç Var Horoz Bulunur. Adaklık ve Kurbanlık Kuzu Koç Bulunur" tabelaları dikkat çekiyor.
Devlet düğmeye bastı... Yıllık zararı 3 milyarı bulan sigara kaçakçılığına darbe vuracak önlemler geliyor. Kaçak Sigara Zirvesi'nden çıkan eylem planına göre Mali Suç Soruşturma Savcılığı kurulacak. Terör bağlantısı izlenecek. Yakalanan kaçakçı kamuda çaycı olacak. Sigaralar ise bandrollenip satılacak
İzmir'de zabıta ekiplerinin, tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda faturasız ürün satışı yapan işportacılara yönelik düzenlediği operasyon olaylı geçti. Polisin de katıldığı operasyonda, mallarına el konulan işportacılar, ellerindeki sopalarla zabıta memurlarına saldırdı. İşportacıların, zabıta görevlilerine saldırma anları da saniye saniye kaydedildi. Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda pazar günü Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri denetim yaptı. İşyerlerinin önlerinde kaçak satış yapan işportacılar, kendilerinden belgelerini isteyen zabıta görevlileriyle tartışmaya başladı. Bu sırada satılan ürünlerin faturasız olduğunun ortaya çıkmasıyla da ekipler el koymak istedi. Bu andan sonra da işportacıların tepkisi sertleşti. Tezgahta satış yapan kişiler, ellerindeki demir çubuklarla zabıta ekiplerine saldırdı. Giysilerinin üst bölümlerini de çıkartan işportacılar, polisin olaya müdahale etmesiyle güçlükle sakinleştirildi.Taylan YILDIRIM-İZMİR-DHA
#HtvhaberTÜTÜN ürünlerinin görünmeyen yerde satışını öngören yönetmeliğin 7 Temmuz’da yürürlüğe girmesiyle denetimler artarken, bazı dükkan sahipleri de sigara paketlerini gizlemek için iskambil kağıdı, perde gibi yöntemleri kullanıyor. Esnaf temsilcileri, "İlginç olaylar yaşayacağız" diyor.
BELKO yetkilileri, kurumun mahalle arasında gezici satış yapan aracı bulunmadığını belirterek, vatandaşları kaçak kömüre karşı uyarıyor. BELKO Genel Müdürü Cemalettin Kaygusuz, yurttaşlardan kaçak kömür satıcılarını 341 84 87 ve 88 numaralı Zabıta Daire Başkanlığı’na şikayet etmelerini istedi.
Başbkanlık Yüksek Denetleme Kurulu (YDK), Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) bir şirkete kiraya verdiği Zonguldak’daki bir kömür sahasında, 2005-2006 yılları arasında 21 bin ton civarında kömürün kaçak yollardan piyasaya satıldığını açıkladı. Kaçak satış nedeniyle TTK’nın payının ödenmediği ortaya çıktı.