İsviçre’nin doğasına aşığım. Muhteşem Alp dağlarının çevirdiği köyleri ile mutluluk hormonunun patlama yaptığı, yüzümde her daim kocaman bir gülümseme ve hayranlık ile dolaştığım bir ülke benim için. Arabaların girdiği köy ve kasabalar bile bende bu etkiyi uyandırırken araba girmeyen, rahatsız edici hiçbir gürültünün olmadığı, sonsuz huzur vaat eden köyleri düşünmek bile heyecan verici. Her ne kadar havaların ısınmasına biraz daha vakit olsa da bahara girdiğimiz bu günlerde bu heyecanı ve mutluluğu sizler de yaşamak isterseniz, geri dönmeyi hiç istemeyeceğiniz İsviçre’nin en güzel köylerine gitmelisiniz. İşte dövizdeki artışa rağmen aklınızı çelecek güzellikteki köyler…
#İsviçreGazeteci Fehmi Koru, Sözcü Gazetesi'ne yönelik FETÖ soruşturmasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na tanık sıfatıyla ifade verdi. Koru'nun ''Burak Akbay’ın babası Ertuğrul Akbay bana 'Burak İsviçre’de cemaate ait bir evde yetişti' dedi'' ifadelerini kullandığı iddia edildi.
#Fehmi KoruDün akşam ekrana gelen Kim Milyoner Olmak İster? yarışmasında izleyenler heyecan dolu sahnelere şahit oldu. 125 bin TL’lik soruya kadar gelen yarışması, karşısına çıkan 125 bin TL’lik “Einstein hangi çalışmasıyla Nobel ödülü almıştır?” sorusuna ne yanıt verdi. Detaylar haberimizde…
#Einstein Nobel ÖdülüYılın son gününde bir seyahat bilançosu çıkarmaya ne dersiniz? Bu yıl kaç güzel şehir keşfettiniz, 2012’den hangi unutulmaz hatıralar kaldı geriye? Yekün sizi mutlu etmiyorsa, 2013 için hayal kurmanın tam zamanıdır. “Seyahat Mektupları” yazarı 11 okurumuz yılın unutulmaz gezilerini, 2013 hayallerini anlattı.
Bir süre önce yine bir Trans-Sibirya yolculuğu yaptım. Yaklaşık 100 yıldır yüreklerde ve beyinlerde izi taşınan destansı bir yolculuk. Ulan Bator yolu da dahil edilirse tam 10 bin 650 kilometrelik bir tur. Dünyanın yaklaşık üçte birini, sekiz farklı saat dilimini geçiş... Uçsuz bucaksız Orta Asya bozkırları, stepler, Sibirya taygaları arasında, Habarovsk’un vahşi ortamından Moğolistan’ın derinliklerine, olağanüstü doğa harikası Baykal Gölü’nden Asya ile Avrupa’yı ayıran Ural Dağları’na “hayatınızın gezisi”.
Şimdi gezmek zamanı. Geziler artık dijital fotoğraflar ve avuç içine sığacak kadar küçük kameralarla ölümsüzleştiriliyor. Ama onlar gördüklerini çekiyorlar. Ya o an sizin hissettiklerinizi, duygularınızı kim kayıt altına alacak? Tabii ki siz. Tek yapacağınız şey bir defter ve kalem almak ve her akşamüstü, yaşadığınız günü sayfalara aktarmak. Büyük gezginlerin, yazarların çoğu böyle yapmış ve ortaya çok önemli eserler çıkmış.
Fotoğraf sanatçısı Serhat Özşen'in yapıtları 30 Eylül tarihine kadar Taksim Sanat Galerisi'nde sergileniyor. Özşen'in, 1980 ihtilali sonrasında dünyaya gelen genç kuşağın profilini çizmeyi amaçladığı bu serginin başlığı "80 Sonrası Gençlik." Sanatçı sergide yeralan yapıtlarında Türkiye'nin değişen ekonomik ve sosyal değerlerini de gözler önüne sererek ülkenin yakın geçmişinin bir panoramasını sunuyor.