Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Naşa beldesinde, 2 yıl önce 30 bin liralık hibe desteği alarak mantar üretimine başlayan Mehmet Özkurt’a 160 bin liralık ikinci hibe desteği müjdesi geldi. İstridye mantarı üretimini başarıyla sürdüren Özkurt, 15’er tonluk iki bölümden oluşacak istridye mantarı üretim tesisi için hazırladığı projenin kabul edildiğini ifade etti.
#İstridye MantarıLezzetli meze ve ara sıcaklarla tüm bünyeleri, yeme-içmeye karşı savunmasız bırakan balık restoranları, sezon itibarıyla altın dönemini yaşıyor. Türkiye’nin üç bir yanındaki sahillerden Başkent’e ulaşan taze deniz mahsulleri, usta ellerde karşı konulamaz tatlara dönüşüyor.
Günümüzde yemek yapmak için birbirinden farklı besinler kullanılmaktadır. Özellikle de mantar farklı lezzeti ve eşsiz tadı ile yemeklerde ön plana çıkmaktadır. İstiridye mantarı ise en çok merak edilen besinlerin başında geliyor. İstiridye mantarı nasıl temizlenir? Nasıl pişirilir? İstiridye mantar kavurma nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Istiridye MantarıFransız gastronomisinin usta şeflerine dağıttığı yıldızlarla otorite sayılan Michelin Rehberi 2007 sayısında ilk beşte uzun yıllardan sonra ilk kez bir kadın aşçıya yer verdi. Büyükbabası ve babası gibi üç yıldızlı aşçılar kervanına katılan Anne-Sophie Pic, tarihte bu unvana sahip olan dördüncü kadın aşçı oldu.