Fransa’nın 3 Michelin yıldızlı tek kadın şefi

Güncelleme Tarihi:

Fransa’nın 3 Michelin yıldızlı tek kadın şefi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2007 00:00

Fransız gastronomisinin usta şeflerine dağıttığı yıldızlarla otorite sayılan Michelin Rehberi 2007 sayısında ilk beşte uzun yıllardan sonra ilk kez bir kadın aşçıya yer verdi. Büyükbabası ve babası gibi üç yıldızlı aşçılar kervanına katılan Anne-Sophie Pic, tarihte bu unvana sahip olan dördüncü kadın aşçı oldu.

ŞİMDİYE kadar üç kadın aşçı, üç yıldıza layık görülmüştü. 1933 yılında Eugenie Brazier ve Marie Bourgeois’den sonra 1951 yılında Marguerite Bise üç yıldıza layık görülmüştü. Şimdi ise 37 yaşındaki Pic, uzun bir aradan sonra rehbere giren ilk kadın şef oldu. Michelin, her yıl 26 restorana ve şeflerine üç yıldız veriyor. Bu yılki değerlendirmede 21 restoran yıldızlarını korurken, rehbere Pic’in yanı sıra dört yeni aşçı girdi. Valence kentinde Maison Pic isimli restoranın sahibi olan genç kadın, aşçı bir aileden geliyor. Pic, babasının vefatı üzerine üç-yıldızı kaybeden lokantayı yeniden en iyiler ligine sokmak için hem idareyi, hem de mönüyü yeni bir anlayışla elden geçirdi. Moison Pic, balık ve deniz ürünleriyle meşhur bir lokanta. Mönüsünde istridye, salatalık turşusu ve vodkalı, limonlu tereyağı sosuyla servis edilen denizyosununda buğulanmış levrek, siyah yer mantarı ve romla tatlandırılmış süt kremasıyla hazırlanmış mini spagetti ile servis edilen deniztarağı tavası gibi özel tarifler yer alıyor.

LE CINQ KAYBETTİ

Pic ile birlikte üç Parisli şef, Yannick Alleno, Frederic Anton, Pascal Barbot ve Saone-et-Loire’den Jacques Lameloise (60) üç yıldıza değer bulundu. Parisli şefler, tatları karıştırarak yeni damak zevkleri yaratmaya çalışan yeni nesil aşçılardan sayılıyor. 34 yıldır üç yıldızını koruyan Paris’in meşhur Four Seasons George V Hoteli’nin Le Cinq restoranı ise şefinin ayrılacağı yolundaki söylentiler yüzünden yıldızlarından birini kaybetti.

Bilgi notu

Lastik üreticisi Michelin tarafından Fransız sürücülere rehberlik yapmak üzere ilk kez 1900 yılında hazırlanan rehber, 1926 yılından itibaren aşçı ve tesislerini yıldızlandırmaya başladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!