Dünyanın değişik ülkelerinde yeni lezzetleri keşfetmek ve bu lezzetleri yaratanların hikâyelerini yazmak benim en büyük tutkularımdan. Bir İzmirli olarak belki defalarca gitmiş olmama rağmen bu kez dünyanın en büyük açık hava alışveriş merkezi olan tarihi İzmir Kemeraltı Çarşısı’nda lezzet turuna çıktım. İngiliz yemek yazarı arkadaşlarımın bir sonraki turları için listelerine aldığı tarihi çarşıyı dönünce anlatabilmek ve belki tekrar onlarla birlikte gelmek için bu kez başka gözlerle gezdim. İşte detaylar…
#İzmirGaziantep'te 11 yıl tekstil sektöründe çalışan ve bu süre içerisinde tatlıcılık mesleğine ilgi duyan Şimşek Korkmaz, memleketi Adana'ya gelerek 'Fıstık Bombası' adlı tatlıyı üretip, satmaya başladı. Korkmaz, kent halkının bu tatlıya yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.
#Adana LezzetleriTerazi, burçlar arasında üstün zevklerden, iyi yemekten, iyi gezmekten ve iyi giyinmekten anlayan ve bunlardan en çok zevk alan burçtur. Hayattaki tek amacı her şeyin en güzelini elde etmek olan bu burcun damak zevki de aşırı gelişmiştir. Neredeyse bir gurme edasında her tadın ayırdına varan bu burcu mutlu etmek zordur. Ancak bizim birkaç iyi önerimiz olacak.
#Terazi BurcuTürk damak tadının tanınmış isimlerinden, baklavacıların "Habeş Amcası" Habeş Seyidoğlu, geçen salı günü 88 yaşında kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde vefat etti. Sabahları bile baklava yemesiyle bilinen Habeş Seyidoğlu, ilerlemiş yaşına rağmen çalışmayı da çok seviyordu.