Metro Türkiye depremzede çiftçilere destek amacıyla bölgeden temin ettiği ürün miktarını sezon sonuna kadar arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Mağazalarında bulabileceğimiz ürünler arasına Hatay’dan Arsuz limonu, beyaz balkabağı, Kırıkhan havucu, lahanası ve marulundan sonra Arsuz tatlı patatesi ve Kırıkhan siyah havucu da eklendi.
#MetroÇevrimiçi eğitimler salgın dönemiyle birlikte iyice yaygınlaştı. Dijital platformlar üzerinden verilen kurslar sayesinde oturduğumuz yerden uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalar bile alabiliyoruz. Aklınıza gelebilecek her konuda bir programa ulaşmak mümkün...
#GazetehaberleriBüyük şehrin kaosunda hızla doğadan koptuğunuzu hissediyorsunuz. Yediğiniz içtiğiniz gıdaların güvenilirliğini sorguluyor, endişe içinde yaşıyorsunuz. Balkonunuzda domates ya da mutfak pencerenizdeki saksıda fesleğen yetiştirmek istiyor ama nereden başlayacağınızı bilemiyorsunuz. En kötüsü de çocuğunuz karpuzun ağaçta yetiştiğini sanıyor! Korkmayın, hiçbir şey için geç değil. Gelin, sizi bu konuda çalışan kolektif, dernek ve oluşumlarla tanıştıralım. Bu bahar makarna sosunuzu kendi domatesiniz ve fesleğeninizle yapın...
#İstanbul Permakültür KolektifiDünya artık içine doğduğumuz gibi değil. Sınırsız açgözlülükle birçok şeyin sonunu getirdik. Ama biraz da bu sayede yepyeni alanlar keşfettik. Rotayı tam gaz veganlığa çeviren beslenme âlemleri, bu felsefe etrafında çok yaratıcı şeyler söylüyor. Etin yerini sebzeler, inek sütünün yerini bitkisel sütler, şekerin yerini meyveler alıyor. Bin yıllık lahana, karnabahar, nohut bambaşka kılıklara bürünüyor. Alışverişe ya da restorana gittiğinizde zamanın gerisinde kalmamanız için sözlüğünüzü hazırladık. Ç. BEGÜM SOYDEMİR/bsoydemir@hurriyet.com.tr
#Veganlık