Belçika’da Federal Hükümet Eşit Haklar Bakanı ve partisinin Genk belediye başkan adayı Zuhal Demir, Milli Görüş’çülerin Genk’te açmak istediği okula karşı olduğunu söyledi. Ancak Genk Belediye Başkanı Dries, Bakan Demir’i ‘aşırı sağın oylarını alabilmek için’ İslam karşıtı açıklamalar yaptığını söyledi.
#Zuhal DemirHollanda’da Danıştay, Naaldwijk kentinde Yunus Emre Vakfı tarafından açılmak istenen, belediye tarafından da onay verilen ancak Eğitim, Kültür ve Bilim Bakanlığının (OCW) şartlara uymadığı gerekçesi ile kabul etmediği İslami okulla ilgili yeniden karar verilmesine hükmetti.
#Hollanda İslam OkuluHollanda Amsterdam’da bir vakıf tarafından lise düzeyinde açılmak istenen ancak belediyenin konut tahsis etmeyi, Eğitim Bakanlığı’nın da finansman sağlamayı kabul etmediği İslam okuluyla ilgili olarak Danıştay ‘izin verilmesi ve okulun finanse edilmesi’ yönünde karar aldı.
#HollandaAlmanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'ndeki Braunschweig kentinde faaliyet gösteren "Cennete Davet" derneğine bağlı İslam Okulu'nun Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti'ndeki Mönchengladbach kentine taşınacağını açıklamasına ilk resmi tepki belediyenin imar dairesinden geldi.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nden sonra yapılan resmi olmayan yeminle ilgili yazılı açıklama yaptı. Bahçeli, "Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz anılarını ve kutlu eserlerini istismar etmeye, bu çerçevede kutuplaşma dalgası oluşturmaya kalkışmamalıdır. TSK'yı maksatlı biçimde hastalıklı ve hasmane tartışmaların içine çekme gayreti vahim bir hatadır, bundan kazanç umanlar sukutuhayale uğrayacaklardır" dedi.
#Devlet BahçeliBotter Apartmanı, Bulgur Palas, Hasanpaşa Gazhanesi, Çubuklu Silolar, Büyükada Taş Mektep… Bunlar İstanbul’da çok uzun süre atıl kaldıktan sonra restore edilip, ücretsiz olarak kamuya açılan tarihi mekânlardan yalnızca birkaçı. Restorasyonları gerçekleştiren İBB Kültür Varlıkları Dairesi çatısı altında çalışan İBB Miras’ın kurucusu Mahir Polat ile buluştuk; hem kendi geçmişini dinledik hem güncel kültürel miras meselelerini konuştuk.
#Bulgur PalasFilistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın davetiyle geldiği Türkiye’den dünyaya çarpıcı mesajlar verirken, İsrail’in saldırısı altındaki Gazze’ye gideceğini söyledi. Abbas, dünkü Meclis özel oturumunda “Hayatımız Gazze’deki bir çocuğun hayatından daha değerli değildir” dedi.
#FilistinCumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski başdanışmanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi hayatını kaybetti. Adnan Tanrıverdi neden öldü? sorusu da bu gelişmenin ardından araştırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, 17 Ağustos 2016'da danışmanlık görevine getirilen eski başdanışmanı ve Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş (SADAT) Kurucusu emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi hayatını kaybetti. Tanrıverdi'nin cenazesi yarın, ikindi namazını müteakiben Eyüpsultan Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. İşte Adnan Tanrıverdi hayatı ve biyografisi!
#Adnan TanrıverdiAlmanya’nın Rheinland Pfalz eyaleti Mainz kentinde bulunan Mainz İlahiyat Meslek Okulu (BeMuF: Berufsfachschule Muslimischer Führungskräfte) 2024 yılı mezunlarını verdi. Mainz İlahiyat Meslek Okulu’ndan bu sene 9 öğrenci daha mezun olarak diplomalarını aldı.
#Almanya15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında evden çıkıp Çengelköy Polis Merkezi’ne gitmeye çalıştığı sırada vurularak şehit edilen Halil Kantarcı'nın (36) babası Ali Kantarcı (75), "İnanın Halil şehit olduktan sonra hiçbir zaman telefonlarım susmadı. Samsun’dan, Tokat’tan, İzmir’den, Çanakkale’den yurt dışından dahi arayanlar oldu. Medine’ye gittim orada dahi beni tanıdılar. ‘Bizi Halil olarak kabul et, biz de bir Halil’iz’ dediler. Dursun olan ismini bana Halil olarak tanıtanlar var. 1 tane Halil kaybettim ama 100 bin tane Halil’im oldu" dedi.
#15 TEMMUZYükseköğretimde uluslararasılaşma kapsamlı bir konu. Makaleye, hem dünyadan hem de ülkemizden kısa tarihsel bilgiler sunarak başlamak istedim… Yüksek öğretimde uluslararasılaşma kavramı üniversitelerin tarihi kadar eski. Literatürde 8’inci yüzyılda Endülüs, 9’uncu yüzyılda Bağdat, 13 ve 14’ncü yüzyılda Semerkant ve Buhara, daha sonra Roma ve İstanbul hep etkileyici eğitim merkezleri olarak anlatılır. Abbasiler döneminde Bağdat, Endülüs Emeviler döneminde, Kurtuba (Cordoba) en üst düzeyde değerlendirilen bilim merkezleri olarak sunulur.
#Konuk Yazarİslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatlarının Kültür Sanat Birim Başkanı Ünal Ünalan, Avrupa’daki gençlerin kendi kültür sanat ve medeniyetine çok ciddi eğilimlerinin olduğunu, kendi yeteneklerini geliştirmek için de ciddi bir gayret gösterdiklerini söyledi.
#IGMGSiyasetin içinde geçen 25 yıl; kaymakamlıkla başlayıp zoraki bir belediye başkanlığı dönemi, 12 Eylül sonrası ANAP’ın kurucularından, milletvekilliği, bakanlık… Son 20 yıldır da siyasetin içinde değil ama “Dışında da değilim, elimden geldiğince tecrübelerimi aktarıyorum” diyor. Sağ siyasetin duayenlerinden Mehmet Keçeciler ile buluştuk. Hem geçmiş günleri dinledik hem bugünlere çıkarılacak dersleri konuştuk.
#Mehmet Keçeciler7 Ekim baskını sonrasında Hamas’ı bitirme hedefiyle Gazze’ye harekât başlatan İsrail, saldırılarında hedef ayırt etmiyor. Sivillerin sığındığı hastane, okul, ibadethanelerin yanı sıra ambulans ve jenaratörler, hatta mezarlıklar bile vuruluyor. İsrailli yetkililer katliamları ‘Sivillere gidin demiştik’ diye savunuyor.
#Hamas