Iskelet haberleri sayfasında Iskelet hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3735 Iskelet haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Büyükçekmece'de inşaat alanında yapılan kazıda 4 kişiye ait iskelet bulundu. İskeletlerin yanlarında 1900'lü yıllara ait olduğu düşünülen metal paralar da bulunurken kazı yapılan alanın eski mezarlık olabileceği belirtildi. Büyükçekmece Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "Alandaki çalışmalar derhal durdurularak, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çok yönlü bir tahkikat başlatılmıştır" denildi.
#Büyükçekmeceİzmir'in Selçuk ilçesi Ayasuluk Tepesi'ndeki Saint Jean Kilisesi kazılarında 6 insan iskeleti daha bulundu. Çıkartılan iskelet sayısının 12'e yükseldiğini belirten Kazı Başkanı Doç. Dr. Sinan Mimaroğlu, "Kilisenin kuzey girişindeki alanlarda bulunan iskeletler, son Bizans dönemine ait. Kilisenin civarında gömü yapılması, Hristiyanlıkta çok doğal olan bir uygulama. Kutsal yapının etrafına gömülmek, bir ayrıcalık olarak görülüyor. Burada üst üste gömülmüş yoğun miktarda iskeletle karşılaştık" dedi.
#İzmirRüya sembolleri, her insan tarafından farklı bir şekilde görülmekle beraber farklı anlamlara sahip olgulardır. Bunun yanı sıra rüya sahipleri gördüğü her rüyayı araştırmakta ve anlamlarını incelemektedirler. Rüyada görülen semboller içerisinde dinozor sembolü de yer almaktadır. Peki rüyada dinozor görmek ne anlama gelir? Rüyada dinozor beslemek ve sevmek tabiri nedir tüm detayları ile derledik.
#Rüyaİzmir Selçuk’taki Ayasuluk kazı bölgesinde bulunan bazı iskeletlerin, Büyük İskender’in askerlerine ait olduğu ortaya çıktı. İskender’in askerleri olduğu sanılan iskeletlere mitokondrial DNA incelemesi yapan Adli Antropolog Dr. Mehmet Görgülü, “Bazı tarihsel bilgilerin doğruluğu fiziksel kanıtlarla da kesinleşmiş oldu” dedi.
#İzmir SelçukAydın'ın Didim ilçesinde, arkadaşı Süleyman Uçar (32) ile birlikte denize açıldıktan sonra bir daha haber alınamayan Ahmet Sakak'ın (34), 3,5 yıl sonra denizin dibinde iskeleti bulundu. Deniz patlıcanı avcıları tarafından bulunan, aküye telle bağlı iskeletin Sakak'a ait olduğu yapılan DNA testiyle kesinleşirken, gözaltına alınan Uçar tutuklandı.
#Ahmet SakakHacettepe Üniversitesi Moleküler Antropoloji Bölümü bünyesindeki İskelet Biyolojisi ve Antik DNA Laboratuvarları'nda Türkiye'nin farklı yerlerindeki kazılarda bulunan iskelet ve kemik parçalarıyla tarihe ışık tutuluyor. En son Eskişehir Küllüoba Höyüğü'nde bulunan 25 mezardaki iskeletlerin incelemeye alındığı laboratuvarlarda, 45 yerleşim alanındaki kazılarda bulunan 12 bin insan iskeleti inceleniyor.
#Hacettepe ÜniversitesiHacettepe Üniversitesi Moleküler Antropoloji Bölümü bünyesindeki İskelet Biyolojisi ve Antik DNA Laboratuvarları'nda Türkiye'nin farklı yerlerindeki kazılarda bulunan iskelet ve kemik parçalarıyla tarihe ışık tutuluyor. En son Eskişehir Küllüoba Höyüğü'nde bulunan 25 mezardaki iskeletlerin incelemeye alındığı laboratuvarlarda, 45 yerleşim alanındaki kazılarda bulunan 12 bin insan iskeleti inceleniyor.
#Hacettepe ÜniversitesiEskişehir'de Küllüoba Höyüğü’ndeki arkeolojik kazılarda, milattan önce 3 bin yıllarına dayanan küp şeklinde 25 çocuk mezarıyla iskeletlerin yanı sıra ölü hediyesi olarak bırakıldığı tahmin edilen mühür, saç halkalar ve takılar bulundu.
#ArkeolojiDünyada en iyi bilinen doğal felaketlerden olan ve Vezüv Yanardağı’nın patlamasıyla Pompeii kentinin yok olmasıyla sonuçlanan olaydan 10 yıl öncesine ait olduğuna inanılan çok önemli bir keşif yapıldı. Bulunan insan kalıntıların, Pompeii’de ‘şimdiye kadar keşfedilen en iyi korunmuş’ insan kalıntıları olarak tanımlandığı açıklandı.
#PompeiiUluslararası Uzay İstasyonu'na 8 günlüğüne gidip 288 gün boyunca adeta mahsur kalan astronotlar nihayet Dünya'ya döndü ama yeryüzündeki hayata alışmaları hiç kolay olmayacak. Peki neden? Uzay hayatı insanları nasıl etkiliyor?
#AstronotSon günlerde sosyal medyada zıplayan zıplayana… Büyük puntolarla ‘Boyunu uzatmak isteyen bir saat bu hareketi yapsın’ söylemleri ile viral olan bu videolardaki sıçrama hareketinin temeli Doğu Afrika'nın Maasai Kabilesi’ne dayanıyor. Boyları ortalama 190.5 cm olan bu kabilenin üyeleri parmak uçlarında yaptıkları dikey sıçrama ritüelleriyle boylarını uzattıklarına inanıyorlar. Onlar bu hareketleri yüzyıllardır bir ritüel olarak yapıyor ama gerçekten uzun boylarının altında yatan gerçek ne? Genetik mi yoksa bu dansları gerçekten boylarının uzamasına yardımcı oluyor mu? Böyle zıplayarak boy uzatmak mümkün mü? Doç. Dr. Ozan Ali Erdal ile konuştuk
#Boy UzatmaÇok değil 20 yıl önce robotların olduğu bir hayat bilimkurgu filmlerinin konusuydu. Ama artık gündelik işleri yapan, hizmet sektöründe, hasta bakımında çalışan robotların hayatımıza girmesi an meselesi. Evlerimizde, işyerlerinde, hatta sosyal hayatımızda robotların yeri giderek artıyor. Kimi onları büyük bir kolaylık olarak görüyor. Elbette şüphe duyanlar, robotlarla araya mesafe koymak isteyenler; “İnsan sıcaklığı yok ki, ya kontrolden çıkarsa” diyenler de var. Peki, siz bir robota en fazla ne kadar güvenebilirsiniz?
#Robot“Afrika’da safari yapacağım için çok heyecanlıyım” dediğimde tur liderimiz “Safari, gezimizin bir parçası, biz Namibya’yı yaşamaya gidiyoruz” dedi. O zaman ne kastettiğini pek anlamamıştım. Eve döndükten sonra “Hadi anlat bakalım, neler gördün” sorularına sessiz kaldım. “Fil gördüm, zürafa gördüm, çölde yürüdüm” demek yetersizdi sanki…
#NamibyaABD'deki Standford üniversitesinde yapılan araştırmada, yaşla ilgili sağlık sorunlarında belirli dönemlerde ani artışlar meydana geldiği belirlendi. Bilim insanları, iki yaş aralığına işaret etti ve yaşlanmanın bu süreçte hızlandığını ortaya çıkardı.
#Yaşlanma SüreciGöz kapağı düşüklüğü probleminin özellikle üst görüş alanını kısıtlayarak günlük yaşamı olumsuz etkilediğini dile getiren Doç. Dr. Berkay Akmaz, nedenlerini, belirtilerini ve tedavi seçeneklerini anlatarak, erken teşhis ve doğru tedavinin önemine dikkat çekti.
#1Aydın'ın Çine ilçesinde tarihi 7 bin 500 yıl öncesine ulaşan Tepecik Höyüğü'nde bulunan küllerin bölgeye 3 bin 500 yıl önce Santorini Adası'nda yaşanan volkanik patlamadan sonra geldiği tespit edildi. Prof. Dr. Sevinç Günel, 'Analiz neticelerinin Santorini küllerini vermiş olması, günümüzden 3 bin 500 yıl öncesi Santorini'de gerçekleşen volkanik patlama ve tabii ondan sonra süregelen depremlerle ilgili tahribatı ortaya koydu.' dedi.
#Tepecik HöyüğüAydın'ın Çine ilçesinde tarihi 7 bin 500 yıl öncesine ulaşan Tepecik Höyüğü'nde bulunan küllerin bölgeye 3 bin 500 yıl önce Santorini Adası'nda yaşanan volkanik patlamadan sonra geldiği tespit edildi. Prof. Dr. Sevinç Günel, 'Analiz neticelerinin Santorini küllerini vermiş olması, günümüzden 3 bin 500 yıl öncesi Santorini'de gerçekleşen volkanik patlama ve tabii ondan sonra süregelen depremlerle ilgili tahribatı ortaya koydu.' dedi.
#SantoriniYunanistan’ın Santorini Adası’nda son beş gündür meydana gelen yüzlerce deprem nedeniyle ada halkı evlerini terk etmeye başladı. Havalimanı ve liman bölgesinde kuyruklar oluştu. 15 bin 500 nüfusa sahip Santorini Adası’nı, 13 bin kişi terk etti.
#Santorini AdasıUzun süre bilgisayar başında hareketsiz çalışmak ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor. Uzmanlara göre, geçmiş yıllarda sağlık sorunları daha çok ağır fiziksel aktivitede bulunan mavi yakalılarda görülürken, bugün bilgisayar başında çalışanlar risk grubunda. Özellikle evden çalışanların hareketsizliğin yanında bir de beslenme noktasında hatalar yaptığını belirten uzmanlar, çalışma alanının düzenine, dinlenme molalarına, hareket etmenin önemine ve dengeli beslenmeye vurgu yapıyor.
#ÇalışanAkdeniz'in derinlerinde bulunan yüzlerce çember ilk keşfedildiğinde, bilim insanlarının bile nutku tutuldu. Birbiri adına ortaya atılan teoriler ve 4 yıl boyunca devam eden su altı araştırmaları, bu çemberlerin 'kayıp bir dünyaya' ait olduğunu ortaya koydu.
#SeyahatLider Galatasaray dün akşam deplasmanda RAMS Başakşehir ile karşı karşıya geldi. Zorlu hava koşullarında oynanan maçta Sarı-Kırmızılıların, Başakşehir’i 2-1 yendiği mücadeleyi Hürriyet yazarları Uğur Meleke ve Banu Yelkovan bugünkü köşe yazılarında değerlendirdi.
#GalatasarayElbe Nehri Kıyısındaki ‘Kuzeyin Floransa’sı olarak adlandırılan, tarihi şehir Dresden’deyim. Tarihi geçmişi 1206’lı yıllara uzanan, Almanya’nın Saksonya eyaletinin başkenti Dresden; Anka kuşu misali tarihi boyunca karşılaştığı her yıkımdan sonra küllerinden yeniden doğan ve dönüşü her seferinde muhteşem olan masalsı bir şehir. Gelin bu muhteşem şehri hep birlikte gezelim.
#ALMANYAABD’de yapılan yeni bir araştırma, kas kütlesi kaybı (sarkopeni) ile demans riski arasında yüzde 60’lık bir ilişki buldu. Daha az iskelet kasına sahip bireylerin bilişsel gerileme riskinin arttığının üzerinde durulurken, çenedeki bir değişimin ise bu duruma işaret ettiği açıklandı. İşte detaylar…
#SağlıkBugün zaman zaman küçümsenen eski İstanbul yapılarının, özellikle 1850’ler ve biraz öncesine ait olanların, ne kadar özgün ve ne kadar doğal malzemelerle, çevreye en az zarar verecek şekilde inşa edildiği görülmektedir. Muhtemelen bundan 30-40 yıl sonra bilinçlenen bir Türk gençliği, şehrin merkezinin; hem güneybatıdaki Suriçi İstanbul’un, hem Galata’nın, hem de Üsküdar ve Kadıköy’ün ne derece tahrip edildiğini fark edecektir. Ancak bir konuda umut vardır: İstanbullular yarım asır sonra bu şehri kurtarmak için harekete geçecekler.
#İstanbulSon dönemin popüler dizilerinin aranan isimlerinden. Aslında kendine başka bir hayat planladı. İTÜ’de moda tasarımı okudu ama kaderi bir anda değişti, şimdi durumdan çok memnun. “70 yaşımda da bu işi yapmak istiyorum, ileride çocuk yapıp sektörü bırakmak isteyenlerden değilim” diyor. İçinde olduğu dünyayı şöyle anlatıyor: “Çok hızlı parlayıp çok hızlı sönülen bir sektör.” Kanal D’de yayımlanan ‘İnci Taneleri’nin oyuncularından Bestemsu Özdemir’le buluştuk. Hayatını, yaşadıklarını, bilinmeyenlerini ve aşka bakışını konuştuk.
#Bestemsu ÖzdemirAkondroplazi yani bir çeşit cücelik hastalığıyla mücadele eden 8 yaşındaki A.K ve 2.5 yaşındaki Metehan Çıkman’ı yargı yalnız bırakmadı. 2 çocuk için hayati önem taşıyan fahiş fiyattaki ilaç bedellerini SGK karşılamayı reddetti. Mahkeme, “Herkesin hayatını beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlamak devletin yükümlülüğüdür” diyerek ilaç bedellerinin SGK tarafından karşılanmasına hükmetti.
#AkondroplaziGenç kuşaklar çok hatırlamasa da televizyonların bu kadar çok kanallı olmadığı ve dizilerin de tek tük yayınlandığı dönemin belki de en büyük iki yıldızıydılar. Ülkemizde de gösterilen çok sevilen dizilerini izlemek için çocuk büyük ayırmadan aileler ekran başına toplanırdı.
#Cybill Shepherd