iş mahkemeleri haberleri sayfasında iş mahkemeleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1362 iş mahkemeleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İş davalarında zorunlu arabuluculuk getirmesi nedeniyle 14 milyon işçiyi ilgilendiren İş Mahkemeleri Yasa Tasarısı Meclis Genel Kurulu’nda geçen hafta kabul edilerek yasalaştı. Arabulucu Avukat Burcu Mete, Türkiye genelinde yılda 400 bin iş davasının, temyiz ve istinaf süreçleri hariç ortalama 454 günde sonuçlandığına işaret ederek, yeni yasal düzenlemenin önemli sonuçlar ortaya çıkaracağına işaret etti.
#Arabulucu Avukat Burcu Meteİşten ayrılmanız durumunda 3 ayrı tazminat alabilirsiniz. İhbar ve kıdem tazminatları çoğunluk tarafından bilinmektedir. Ama kötü niyet tazminatını bilen oldukça az. Nedir kötü niyet tazminatı? Hangi durumlarda alınır? İşte yanıtı...
#TazminatAdalet Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni İş Kanunu Tasarısı Taslağına göre, işçi-işveren uyuşmazlıklarında dava açmadan önce arabulucuya gitmek zorunlu hale geliyor. Başbakanlığa gönderilen taslağa göre arabulucu görüşmeleri 3 hafta da sonuçlanacak,işçiler mahkemelerde yıllarca süren davalarda kazandıkları tazminatları kısa sürede elde edebilecek.
#İş MahkemeleriAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından alınan ve Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusunda yeni faaliyete başlayan ve yargı çevreleri belirlenen mahkemelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
#Yılmaz TunçKurum çalışanları bazı sektörlerin özellikle üretim sektörlerinde fabrika gibi sürekli çalışan personelin bulunması gerekmektedir. Bu anlamda resmi tatil ve bayram tatillerinde de personel çalıştırılması söz konusu olmaktadır. Bayram mesai ücreti hesaplaması bir aylık ücretin günlük payı bulunur ve kaç gün çalışıldıysa çarpılarak aylık maaşa eklenir. Böylece bayram mesai ücreti belirlenmiş olacaktır. Tüm ayrıntıları sizler için derledik.
Mobbing kelimesi Latince kökenli bir sözcüktür. Kelimenin Türkçe karşılığı ise baskı, taciz, psikolojik şiddet, kuşatma, rahatsız etme olayı, sıkıntı vermek gibi kelimelerle ifade edilmektedir. Mobbing iş yerlerinde yıldırma amaçlı yapılabilir. Bunun yanında yapılan bu iş yerindeki psikolojik terör ise Mobbing olarak isimlendirilir. Mobbing ne demek, mobbing davası nedir, Mobbing davası nasıl ve nereye açılır detayları ile derledik.
#MobbingSatın alacağınız evin mimarisini artık webtapu üzerinden üç boyutlu olarak bir tıkla görmek mümkün olacak. Gayrimenkul satın alırken, apartmanların anayasası niteliğindeki yönetim planını da doğrudan tapu memurundan isteyebilirsiniz. 1. Türkiye Profesyonel Tesis Yöneticileri ve Tedarikçileri Çalıştayı’na katılan Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanı Hasan Çelik, “Üç boyutlu kent modelleri ve kadastro projesi” ile vatandaşların satın alacakları evi balkonundan mutfağına kadar santim santim üç boyutlu sanal ortamda görebileceklerini söyledi.
#YAZARİş hayatında işverenlerle çalışanların arasında sorunlar meydana gelerek birçok farklı şekilde işten ayrılma veya işten çıkarılma durumu gerçekleşebilmektedir. İşten çıkarılan çalışanların da sebepsiz veya yanlış şekilde işten çıkarılmaları durumunda da işe iade talebinde bulunabilmeleri mümkündür.
#İşe İade DavasıTüketici uyuşmazlıkları nelerdir? Tüketici uyuşmazlıklarında görevli merci neresidir? Uyuşmazlıklarda arabuluculuk zorunlu mu? Zorunlu arabuluculuk istisnaları nelerdir? Avukat Özgün Önal, konuyla ilgili tüm merak edilenler anlattı.
#Tüketici Uyuşmazlıklarıİşçi-işveren uyuşmazlığında 1 Ocak 2018 itibarıyla zorunlu hale getirilen arabuluculuk uygulamasında, bir yılda 234 bin 327 uyuşmazlık anlaşmayla sonuçlandı. Arabulucuya taşınan uyuşmazlıklarda taraflar en fazla 4 günde anlaştı.
#İş Mahkemeleri KanunuAdalet Bakanı Abdulhamit Gül, 1 Ocak 2019’dan itibaren açılacak tüm ticari uyuşmazlıklara ilişkin davalarda arabuluculuk yoluna başvurmanın zorunlu hale getirildiğini açıkladı. Gül, ortalama 541 gün süren ticari davaların bir haftada çözüme kavuşturulmasının hedeflendiğini söyledi.
#YazarlarTerörle mücadelede yeni düzenlemeler içeren "Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun ile valiler, kamu düzeni veya güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulduğu ya da bozulacağına ilişkin ciddi belirtilerin bulunduğu hallerde, 15 günü geçmemek üzere ildeki belirli yerlere girişi ve çıkışı kamu düzeni ya da kamu güvenliğini bozabileceği şüphesi bulunan kişiler için sınırlayabilecek. Valiler, belli yerlerde veya saatlerde kişilerin dolaşmalarını, toplanmalarını, araçların seyirlerini düzenleyebilecek veya kısıtlayabilecek, ruhsatlı da olsa her çeşit silah ve merminin taşınması ve naklini yasaklayabilecek. Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, milli savunmaya karşı suçlar ile Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlar bakımından gözaltı süresi, 3 yıl boyunca yakalama anından itibaren 48 saati, toplu olarak işlenen suçlarda ise 4 günü geçemeyecek; delillerin toplanmasındaki güçlük veya dosyanın kapsamlı olması nedeniyle gözaltı süresi en fazla 2 defa uzatılabilecek.
#Terörle MücadeleValiler, kamu düzeni veya güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulduğu ya da bozulacağına ilişkin ciddi belirtilerin bulunduğu hallerde, 15 günü geçmemek üzere ildeki belirli yerlere girişi ve çıkışı kamu düzeni ya da kamu güvenliğini bozabileceği şüphesi bulunan kişiler için sınırlayabilecek.
#TBMMHukuk Akademisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Ömer Lütfü Avşar, Dışkapı’daki ek adliye binasının yanındaki otoparkın Büyükşehir tarafından kapatılmasının ardından Ankara Barosu’nun avukatlara mesajla ‘servis kullanılması’ yönündeki çağrısını eleştirdi.
#ANKARA