Yazın her şeyi soğuk yemek istiyoruz. Fazla ağır olmayan, pratik ve az çeşitli yaz sofralarınıza baş tacı edeceğiniz soğuk pilavları denemediyseniz şimdi tam zamanı... İçinde sebzesi de olduğu için tek tabakta tam karın doyurma garantili, zeytinyağlı olduğu için de ılık ya da soğuk yemeye uygun yaz pilavları dosyamızı açalım...
#PilavPilavlar mutfaklarımızın olmazsa olmazlarıdır. Pirinç, bulgur, kuskus, şehriye gibi birçok ürünle yapılabilen pilavların pişirilmesi söz konusu olduğunda Türk mutfağında üç pilav pişirme tekniği bulunur. Salma pilav, kavurma pilav ve haşlama pilav olarak sıralanan bu tekniklerin her birini aşağıda sizin için tek tek anlattık. İşte mutfaklarımızın farklı pilav pişirme teknikleri…
#Pilav Nasıl YapılırDünyada birçok pirinç çeşidi bulunuyor, bunlardan biri de basmati. Özellikle Orta Doğu'da fazlaca tercih edilen basmati, yasemin pirincine benzetilmektedir ancak kokusu daha hafiftir. Peki, basmati pilavı nasıl yapılır? İşte adım adım basmati pilavı tarifi...
#Basmati Pirincinin ÖzelliğiKızının babası Ceri Shahnavaz’dan boşandıktan sonra kafasını dinlemek için bir süre ortadan kayboldu. Ve o süre zarfında kendini, ne istediğini keşfetti. Gözünün önüne gelen tabloda, çocukluğuna ait renkler, kokular ve tatlar vardı. O tablodan yola çıkarak Dante Gastronomi adlı bir mekan açan Ceyla Gölcüklü, bundan böyle sadece şık davetlerde değil ocak başında, pasta kursunda, workshop’larda da boy gösterecek. Gölcüklü, yeni işinin detaylarını Hello! dergisine anlattı.