Genç Türk mühendislerin kurduğu ‘Intenseye’ adındaki startup, geliştirdiği yapay zekâ teknolojisiyle insanların duygularını bile anlıyor. Intenseye Kurucu Ortağı Sercan Esen, “İnsanların yaşlarını, cinsiyetlerini, analiz edebiliyoruz, vücut poz analizi ve uzuv takibi yapabiliyoruz” dedi.
#GazetehaberleriYapay zeka, son yıllarda baş döndürücü bir hızla gelişirken, kamuoyu 'endişeliler' ve 'umutlular' olarak ikiye ayrılıyor. Peki, yapay zeka bize nasıl bir gelecek sunacak? Dünya, bu teknolojileri nasıl kullanıyor? Türkiye, yapay zeka alanında hangi noktada? Akademisyenler, profesyoneller ve girişimcilerle konuştuk…
#Yapay ZekaSosyal medyada yeşertilen fikirler, büyüyerek startup haline dönüşebiliyor. ‘Hangi Üniversite Hangi Bölüm’ adındaki girişim bunlardan biri. Elif Aleyna Duman ve Berke Yağız Sevim tarafından hayata geçirilen girişim, öğrencilerin deneyimlerini aday öğrencilerle paylaşmalarına olanak sağlıyor.
#GazetehaberleriAnadolu Efes, İTÜ ARI Teknokent işbirliği ile İTÜ Çekirdek bünyesinde desteklediği, proje geliştiren girişimciler arasından, ön kuluçka aşamasını başarı ile bitiren üç girişimi 50’şer bin TL’lik Anadolu Efes Özel Ödülü ile ödüllendirdi. Avrupa’nın en iyi 2’nci, dünyanın ise en iyi 3’üncü kuluçka merkezi seçilen İTÜ Çekirdek’e başvuran girişimler arasından seçilen Akıllı Magnet, Intenseye ve Levitate girişimleri Anadolu Efes’in finansman desteğine hak kazandı.
#Anadolu Efes Özel Ödülü