Duygularımızı bile anlıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Duygularımızı bile anlıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2019 08:30

Genç Türk mühendislerin kurduğu ‘Intenseye’ adındaki startup, geliştirdiği yapay zekâ teknolojisiyle insanların duygularını bile anlıyor. Intenseye Kurucu Ortağı Sercan Esen, “İnsanların yaşlarını, cinsiyetlerini, analiz edebiliyoruz, vücut poz analizi ve uzuv takibi yapabiliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

YAPAY zekânın en çok kullanıldığı alanların başında görüntü tanıma ve işleme teknolojileri geliyor. Kameraların arka planında çalışan yazılımlarda kullanılan bu teknolojiler sayesinde insanların, otomobillerin veya herhangi bir cismin analizi yapılıyor. Hatta ne yapacaklarına dair öngörüde bulunuluyor. Artık bunların ötesine geçilmiş durumda. ‘Intenseye’ adındaki genç Türk mühendislerin kurduğu startup, geliştirdiği yapay zekâ teknolojisiyle insanların duygularını bile anlıyor. Bu veriler ise akıllı şehirlerde ve reklam platformlarında kullanılıyor.

Fikrin, 2017 yılında katıldıkları bir kod yazma yarışmasıyla ortaya çıktığını anlatan Intenseye Kurucu Ortağı Sercan Esen, “Ekip olarak 24 saatte görme engelliler için geliştirdiğimiz gözlük ile kullanıcının görmüş olduğu alanda nesneleri tanımlayan ve anlamlı cümle oluşturabilen bir sistem ile Türkiye’de birinci olduk. Araştırma ve geliştirme sürecimizin ardından ağustos ayında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Çekirdek Ön Kuluçka programına dahil olduk ve projemizi hayata geçirdik. Ekibimiz 4 kişiden oluşuyor” dedi. Intenseye’ın yapay zekâ tabanlı video analiz servisleriyle bağlandığı kameralardan güvenli ve detaylı bilgi üreterek kullanıcılarına gerçek zamanlı analizler sunan bir platform olduğunu ifade eden Esen, “Web uygulamaları, iş sağlığı ve güvenliği alanında kapsamlı analizler sunarken kolay entegre olunabilen web servisleri ile perakende müşteri analizi, kullanıcı memnuniyet analizleri, akıllı şehirler ve iç/dış mekan reklamcılık uygulamaları geliştiricilerine da temel teknoloji sağlıyor” diye konuştu.

Duygularımızı bile anlıyorlar

Haberin Devamı

VÜCUT POZ ANALİZİ

En büyük farklarının videoları analiz ederken insanların yaşlarını, cinsiyetlerini ve duygu durum değişimleri analiz etmek olduğunu belirten Esen, şunları anlattı: “Bununla beraber vücut poz analizi ve uzuv takibi yapabiliyoruz. Geliştirmiş olduğumuz sistem, yüz tanıma yapmadan insanları takip etmenin yanı sıra video kaydetmeden anonim analiz sonuçları üretmekte. Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) ve Avrupa Birliği Veri Koruma Yönergesi (GDPR) uygunluğunda geliştirdiğimiz mimari ile rakiplerimizden farklılaşıyoruz. Bunun yanında kurulum gerektirmeden internete bağlı kameralarda anında bağlanıp analiz sunabilen platformumuz nesnelerin interneti (IoT) ve kurulum gerektiren proje bazlı yaklaşımlardan farklılaşarak video analiz uygulamalarını servis haline getiriyoruz.”

Haberin Devamı

Kısa vadedeki hedeflerinden bahseden Esen, “Odaklanmış olduğumuz dikeylerde hizmet veren müşterilerimiz ile global başarı hikâyeleri oluşturmak. Intenseye ile iş sağlığı güvenliği alanına inovasyonu dahil ederek, işletmelerin dijitalleşmesine katkı sunmayı ve çalışanların güvenliğini artırmayı hedefliyoruz. 5G teknolojisinin hayatımıza girişi ve bulutta yapay zekâ donanım hizmetlerinin yaygınlaşması ile video analizin günlük hayatımıza entegrasyonu daha da kolaylaşacak. Uzun vadede sunduğumuz web servislerimiz ile geliştiricilerin video analiz özelliğini kendi uygulamalarına entegre ederek farklı sektörlerde uygulamalar geliştirmelerini hedefliyoruz” dedi.

Duygularımızı bile anlıyorlar

Haberin Devamı

OTOMOTİV VE İNŞAAT ŞİRKETLERİ KULLANIYOR

İTÜ Çekirdek Big Bang Startup Challenge yarışmasında toplamda 395 bin TL’lik destek alarak geliştirmelerimize hız verdiklerini belirten Esen, “ABD ve Türkiye’de şirketleşme sürecimizi tamamladık. Şu an Intenseye iş sağlığı güvenliği çözümleri globalde hızlı tüketim ürünleri şirketlerinde ve otomotiv ile inşaat sektörlerinde hizmet veren firmalar tarafından kullanılıyor. Mart sonu farklı alanlarda açacağımız ek servislerle de geliştiricilerimize video analiz servislerini uygulamalarına kolaylıkla entegre etmelerini sağlayacağız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!