Ülkemiz dünya incir üretiminde 1. sırada yer alıyor. Türkiye'de her yıl 300 bin tonun üzerinde incir üretilmektedir. Kurutularak tüketilebilen incir, aynı zamanda kozmetik ve ilaç endüstrisinde kullanılmaktadır. İncir nasıl yetişir? İncir Türkiye'de en çok ve en iyi nerede yetişir ve nasıl yetiştirilir? Merak edilen tüm soruları sizin için derledik.
#İncir Nasıl YetişirEn sevilen tatil beldelerinden Bodrum, sahilleri kadar haftanın hemen her günü kurulan semt pazarlarıyla da ünlü. Bölgede sıkı bir alışveriş turu atmak istiyor ama neyi, nereden alacağınızı bilmiyorsanız, The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın başarılı şefi Hakan Süve’nin önerilerini kaçırmayın. Şefin her zaman uğradığı adresler arasında Milas’ın memecik zeytinyağını yapanlar da var, balığın en tazesini bulabileceğiniz dükkânlar da...
#PeynirArapsaçı, ebegümeci, hardal otu, cibes... Ege otları da onlarla yapılan yemekler de saymakla bitmez. İster börek veya gözleme içine katın, ister kuzu etiyle yemeğini pişirin... Soğanla kavurup yoğurtla veya haşlayıp sarımsak-limon ve zeytinyağlı sosla servis etmek de mümkün. Bu otları artık sadece Ege’de değil, büyük şehirlerde de kolaylıkla temin edebiliyoruz, keza kabak çiçeğini de öyle... Ege otlarını ve kabak çiçeğini şefler anlattı.
#YeşillikHem taze iken hem de kurutulmuş olarak tüketilebilen incir meyvesi ülkemizde de yetişir ve sağlığa çok faydalıdır. Özellikle Ege ve Akdeniz Bölgelerinde yetişen incir ağacının özellikleri, bakımı, faydaları hakkında merak edilen bilgileri derledik.
Anadolu’nun Ege’ye uzanan ucu Karaburun Yarımadası’ndaki yolculuğumun ilk bölümünde bu cennet köşeye ulaşmanın zorluğundan, rüzgarların yarışından, balıkların lezzetinden, Saip köyünde yediğim yemeklerden, festivalin seslerinden bahsetmiştim. Bu hafta, hem lezzetli hem de keyifli gezinin devamını anlatacağım.