IMF Mali İzleme Raporu'na göre, salgın sürecinde Türkiye, G20'nin yükselen ekonomileri arasında GSYH’sine oranla en fazla likidite desteği sağlayan ülke oldu. Türkiye’nin likit destek oranı GSYH’sinin yüzde 9,4’ü oranında olurken, aynı kategorideki ülkeler arasında Türkiye’ye en fazla yaklaşan ülke yüzde 6,2 ile Brezilya oldu.
#TürkiyeUluslararası Para Fonu (IMF), küresel ekonomideki daralmanın özellikle gelişmiş ekonomilerde tahminlerden iyi gelen ikinci çeyrek gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) verilerinin etkisiyle öngörülenden daha az olacağını belirterek, dünya ekonomisinin bu yıl yüzde 4,4 küçülmesinin beklendiğini bildirdi.
#Dünya Ekonomik Görünüm RaporuBorsa İstanbul Endeksi (BIST100) gün içinde 114 bin 333 puan ile 115 bin 627 puan arasında dalgalandıktan sonra yüzde 0.77 düşüşle 114 bin 448 puanda kapandı. Kapanışta BIST Sanayi Endeksi yüzde 0.19, BIST Mali Endeks yüzde 1.96 ekside, BIST Hizmetler Endeksi yüzde 0.66 artıdaydı.
#DövizDijital Dönüşüm Derneği Başkanı İsmail Hakkı Polat, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) çıkarmayı planladığı dijital paranın kağıt Türk lirasına entegre olarak tasarlanacağı ve bu kurum tarafından basılacağı kanaatindeyim." dedi.
#Dijital ParaIMF, "Dünya Ekonomik Görünüm Raporu"nun Ekim 2018 sayısını "İstikrarlı Büyümeyi Sınayan Zorluklar" başlığıyla yayımladı. Raporda, 2018 ve 2019 yıllarına ilişkin küresel büyüme beklentilerinin, yükselen riskler nedeniyle yüzde 3,9'dan yüzde 3,7'ye indirildiği bildirildi. Küresel büyümeye yönelik negatif revizyona bazı Avrupa ülkelerinin yanı sıra yükselen piyasa ekonomilerine yönelik büyüme tahminlerinin aşağı çekilmesi neden oldu.
#Dünya Ekonomik Görünüm Raporu