Imei Kaydı haberleri sayfasında Imei Kaydı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 95 Imei Kaydı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
IMEI kaydının detayları merak edilen konulardan biri. Türkiye'ye yurtdışından getirilen telefonlar 20 gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Ancak cihaz, pasaport aracılığıyla 120 gün içinde kayıt edilmezse iletişime kapatılıyor. Telefonun IMEI kaydı, harç ücretinin yatırılmasının ardından gerekli işlemler yapılarak tamamlanıyor. Peki IMEI kaydı nasıl yapılır? Yurt dışı telefon kayıt ücreti ne kadar? İşte ayrıntılar...
#IMEI KaydıAkıllı telefon fiyatlarının yüksek olması ve yurt dışından yolcu beraberinde getirilen telefonun kaydetme ücretinin 1500 liraya çıkması nedeniyle telefon teknik servisleri yasa dışı yöntemler bulmaya başladı.
#Cep TelefonuAkıllı cihazların IMEI kayıt bilgileri IMEI sorgulama ekranından öğrenilebiliyor. Akıllı cep telefonu ve tablet bilgisayarların IMEI numarasının kopyalanıp, kopyalanmadığı IMEI sorgulama işlemiyle öğrenilebiliyor. IMEI sorgulama işlemi e-Devlet Kapısı üzerindeki BTK uygulaması olarak kullanılabiliyor.
#İmei Sorgulama2008 senesinde e-Devlet kapısı sisteminin hayata geçirilmesiyle beraber kamu kurumlarıyla alakalı tüm online hizmetler tek bir sayfa üzerinden hizmete sunulmaya başlandı. e-Devlet sistemi üzerinden hizmet veren kurumlardan biri de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’dur. Peki, e-Devlet üzerinden IMEI sorgulama işlemi nasıl yapılır? e-Devlet ile mobil hat sorgulaması nasıl gerçekleştirilir? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...
#İmeiYurt dışından getirilen cep telefonları için uygulamada değişikliğe gidildi. Yeni düzenlemeye göre, yolcunun kişisel eşya statüsündeki 1 adet cep telefonuna muafiyet uygulaması devam ederken, yurda sokulmak istenen ikinci cep telefonları teslim edilmeyerek ve 3 aylık süre boyunca gümrük ambarlarında bekletilecek.
#Cep TelefonuYurt dışı telefon kayıtlarının her yıl yılbaşında yenilenmesi gerekiyor. IMEI 2024 neden açılmadı? sorusu cep telefonu sahipleri tarafından merak ediliyor. Yurt dışından alınan cep telefonlarının yasal kullanım süreleri 1 Ocak'ta yenileniyor. Yurt dışından alınmış mobil cihazların Türkiye'de kullanılabilmesi için IMEI numaralarının BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) tarafından kayıt altına alınması gerekiyor. Kayıt ettirmeyen kişilerin ise 120 gün kayıtsız yasal kullanım hakkı bulunuyor. Öte yandan geçtiğimiz günlerde yurt dışından getirilen cep telefonları ile ilgili bir karar alındı. Peki, IMEI kaydım neden sıfırlanmadı? Yurt dışı telefonum neden açılmadı? İşte 2024 IMEI sıfırlanma tarihleri!
#IMEI Kaydı 2024 Neden Açılmadı2023 yılının bitmesine sayılı günler kala 2024 yılı harç ve kayıt ücretleri gündeme geldi. 2024 IMEI kayıt ücreti de merak edilen konulardan birisi oldu. Bilindiği üzere yurt dışından cep telefonu getiren kişilerin Türkiye’de IMEI kaydı yaptırması gerekiyor. Geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete’de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’ne göre 2023 için yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 olarak belirlendi. İşte yurt dışı telefon kayıt ücreti 2024 tutarı!
#IMEI Kayıt Ücreti 2024IMEI ne kadar oldu sorusu gündemde yer alan konulardan biri. IMEI kayıt ücreti, 2023 Temmuz ayında Resmi Gazete kararı ile yurt dışı telefon kayıtları için değişkenlik gösterdi. Türkiye'ye yurtdışından getirilen telefonların kayıt altına alınması için belirlenen miktarda harç ücreti ödemesi şart koşuluyor. Yapılan değerlendirmelerin sonunda Resmi Gazete'de Temmuz 2023 IMEI kayıt ücreti yayımlandı. 2023 yılında geçerli olacak IMEI telefon kayıt harcı ne kadar ve ne zaman yürürlüğe girecek sorusu araştırma konuları arasında yer alıyor. İşte, IMEI kayıt ücreti 2023 için Resmi Gazete kararı ve çift sim kartlı telefonlar için merak edilen tüm detaylar
#İmeiIMEI kaydının detayları merak edilen konulardan biri. Türkiye'ye yurtdışından getirilen telefonlar 20 gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Ancak cihaz, pasaport aracılığıyla 120 gün içinde kayıt edilmezse iletişime kapatılıyor. Telefonun IMEI kaydı, harç ücretinin yatırılmasının ardından gerekli işlemler yapılarak tamamlanıyor. Peki IMEI kaydı nasıl yapılır? Yurt dışı telefon kayıt ücreti ne kadar? İşte ayrıntılar...
#IMEI KaydıIMEI kayıt ücreti değişkenlik gösterdi. Türkiye'ye yurtdışından getirilen telefonların kayıt altına alınması için belirlenen miktarda harç ücreti ödemesi gerekiyor. Yapılan değerlendirmelerin sonunda Resmi Gazete'de 2023 IMEI kayıt ücreti yayımlandı. 2023 yılında geçerli olacak IMEI telefon kayıt harcı ne kadar araştırmalar arasında yer alıyor. İşte, IMEI kayıt ücreti 2023...
#İmeiIMEI, mobil cihazlara ait uluslararası elektronik kimlik bilgisini gösteren numaradır. Yurt dışından getirilen telefonların kullanılabilmesi için kayıt altına alınması gerekiyor. Peki IMEI kaydı nasıl yapılır? İşte merak edilenler...
#IMEI Kaydı Nasıl Yapılır?Döviz kuru ile beraber son dönemlerde akıllı telefon fiyatlarının dudak uçuklatacak noktalara çıkması nedeniyle, yurtdışından telefon getirme girişimleri oldukça arttı. Tabii farklı ülkelerden Türkiye'ye getirilen telefonlar için yasal kullanım noktasında belli başlı bazı unsurlar ve fiyatlar bulunuyor. Peki, yurtdışından telefon getirmek için ne yapılmalıdır? İşte detaylar.
#Yurtdışından Telefon Getirmek İçin Ne Yapılmalıdır?30 Mayıs’ta hayata geçirilen düzenlemeyle yurtdışından getirilen telefonların IMEI kaydında, pasaport sahibiyle mobil iletişim hattı sahibinin aynı kişi olması gerekiyor. Uyanıklar ise devrede. 29 Mayıs öncesinde Türkiye’ye giriş yapmış kişilerin pasaportlarına kayıt yaptıran uyanıklar, işlem için en az 1.750 TL talep ediyor.
#Akıllı TelefonAkıllı telefon fiyatlarının yüksek olması ve yurt dışından yolcu beraberinde getirilen telefonun kaydetme ücretinin 1500 liraya çıkması nedeniyle telefon teknik servisleri yasa dışı yöntemler bulmaya başladı.
#Cep TelefonuAKILLI telefonlar, son dönemlerde yapılan düzenlemelerle gündemde. Bunlardan sonuncusu ise yolcu beraberinde getiren akıllı telefonlara yönelik oldu. Harç ocak ayında önce 618 TL’ye, geçen hafta itibariyle ise 1.500 TL’ye çıkarıldı. Akıllı telefonlarda yaşanan bu durum akıllara “Hâlâ yurtdışından akıllı telefon almak hesaplı mı” sorusunu getiriyor. Biz de bu sorudan yola çıkarak, Türkiye’de popüler üst seviyedeki 5 modeli bir araya getirdik ve satış fiyatlarını kıyasladık. 1.500 TL’lik IMEI kaydı ücretiyle yurtdışındaki fiyat farkı oldukça azalmış durumda. Bu durum da Türkiye’den satın alınan modellerin beraberinde taksit, garanti ve kampanya gibi avantajlarının öne çıkmasını sağlıyor.
#GazetehaberleriIMEI kayıt ücretleri değişti. Akıllı telefonları daha ucuz diye yurt dışından satın almayı planlayan kullanıcıların bundan sonra iki kez düşünmesi gerekecek; zira yapılan zam neticesinde IMEI kayıt ücreti 618.65 TL'ye tırmandı. Peki IMEI kaydı nasıl yapılır?
#IMEI Kayıt ÜcretiİMEİ numarası, cep telefonu kullanıcılarının sıkça karşılaştığı konular arasında ter alıyor. Uluslararası kodları ifade eden IMEI numarası, teknolojik cihazların kimliğini oluşturmaktadır. IMEI Kodu aracılığıyla cihazın marka ve modelini, üretim yılını öğrenebilecek olan vatandaşlar, resmi kayıtlarda da bu koddan faydalanabiliyor. Peki, IMEI Kodu nedir ve ne anlama gelmektedir? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#İmeiYurtdışı telefon satın alıp Türkiye’de kullanmak, sağladığı fiyat avantajı nedeniyle bir çoğumuzun sıklıkla yaptığı bir şeydi. Özellikle iPhone, Samsung ve diğer pahalı modellerde Türkiye satış fiyatlarının yurtdışı telefon fiyatlarına göre abartılı yüksek olması vatandaşları buna iten başlıca sebepler arasında. Peki yurtdışından alınan telefon Türkiye’de nasıl kaydedilir?
#Yurtdışından Telefon AlmakYurt dışından telefon getirmenin belli başlı kuralları var. Öncelikle pasaporta işletilmediğinde telefonunuzun Türkiye'de aramalara kapanacağını bilin. Yani IMEI kaydı yapılması şartıyla herhangi bir ülkeden aldığınız telefonu kullanabiliyorsunuz. Eğer bir kez olsun pasaportunuza yurt dışından aldığınız bir telefonu işletirseniz bu kez iki yıl boyunca artık pasaportunuzu kullanamıyorsunuz. 2 yıl dolduğunda ancak bir telefon daha pasaporta kaydettirme şansınız var. Peki yurt dışından telefon alırken başka nelere dikkat etmeli?
#TelefonAkıllı cihazların IMEI kayıt bilgileri IMEI sorgulama ekranından öğrenilebiliyor. Akıllı cep telefonu ve tablet bilgisayarların IMEI numarasının kopyalanıp, kopyalanmadığı IMEI sorgulama işlemiyle öğrenilebiliyor. IMEI sorgulama işlemi e-Devlet Kapısı üzerindeki BTK uygulaması olarak kullanılabiliyor.
#İmei SorgulamaYurtdışından getirilen cep telefonu, televizyon, radyo, video ve uydu alıcılarıyla bazı cihazlar için bir defaya mahsus olmak üzere, 1-80 Euro arası bandrol ücreti alınacak. 1 Ocak 2017 itibariyle alınmaya başlanacak olan ücret telefonlar için 20 Euro olarak belirlendi. Böylece yurtdışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarına 138.80 liralık harç dışında 20 Euro (73 TL) ek bandrol ücreti de ödenecek.
#GazetehaberleriE- devlet sayesinde artık her türlü işleminizi internet aracılığıyla çok kısa sürede yapabilirsiniz. KYK borç ödeme sorgulama işleminizi de e-devlet kapısından kolayca yapabilir, taksitlerin hangi ay başlayıp biteceğini, ne kadar ödeme yapacağınız gibi detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
#E Devlet2008 senesinde e-Devlet kapısı sisteminin hayata geçirilmesiyle beraber kamu kurumlarıyla alakalı tüm online hizmetler tek bir sayfa üzerinden hizmete sunulmaya başlandı. e-Devlet sistemi üzerinden hizmet veren kurumlardan biri de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’dur. Peki, e-Devlet üzerinden IMEI sorgulama işlemi nasıl yapılır? e-Devlet ile mobil hat sorgulaması nasıl gerçekleştirilir? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...
#İmei